شناسهٔ خبر: 51593496 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسکانیوز | لینک خبر

کمال خرازی را بیشتر بشناسید

سید علی‌نقی (کمال) خرازی متولد ۱۰ آذر ۱۳۲۳ در شهر تهران، سیاستمدار اصلاح طلب، استاد تمام دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران و رئیس و عضو شورای راهبردی روابط خارجی جمهوری اسلامی ایران است.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز؛ سید علی‌نقی (کمال) خرازی متولد ۱۰ آذر ۱۳۲۳ در شهر تهران، سیاستمدار اصلاح طلب، استاد تمام دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران و  رئیس و عضو شورای راهبردی روابط خارجی جمهوری اسلامی ایران است. او همچنین دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی است که سابق بر این وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در دوران اصلاحات و سفیری و نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل متحد از سال ۱۹۸۹ تا ۱۹۹۷ بوده است. خرازی برادر سید محسن خرازی است.

تحصیلات

علی نقی خرازی تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در مدرسه علوی به اتمام رساند و سپس دوره کارشناسی زبان عربی (۱۳۴۷) و کارشناسی ارشد علوم تربیتی (۱۳۵۱) را در دانشگاه تهران و دکتری رشته مدیریت آموزشی را در دانشگاه هیوستون (۱۹۷۶) گذراند.

مسئولیت ها

علی نقی خرازی عضو هیئت علمی دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران با درجهٔ استاد تمام است [۴]و ریاست هیئت امنای پژوهشکده علوم شناختی را بر عهده دارد.  از نخستین سمت‌های او بعد از انقلاب، مدیریت برنامه‌های سیمای جمهوری اسلامی ایران و معاون سیاسی وزارت امور خارحه مدیر عاملی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و مدیر عاملی خبرگزاری جمهوری اسلامی بود.

خرازی هم‌زمان با مدیرعاملی خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) در زمان جنگ عراق علیه ایران، مسئولیت ستاد تبلیغات جنگ را نیز بر عهده داشت. وی پس از جنگ به ریاست نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل منصوب شد و پیش از انتصاب به سمت وزیر خارجه، مدت ۸ سال نماینده دائم و سفیر ایران در سازمان ملل متحد بود.

ماجرای جعل امضاء

عباس امیر انتظام که سال‌ها به اتهام جاسوسی برای آمریکا در زندان بود، در مصاحبه‌ای با حسین دهباشی گفت که پس از دریافت تلگرافی از سوی صادق قطب زاده (وزیر امور خارجه وقت) به ایران بازگشته است که در آن هدف از سفر ایشان (که در آن زمان سفیر ایران در کشورهای اسکاندیناوی بوده‌است). برخی مشورت‌های سیاسی ذکر شده بود. وی عنوان کرد که با ورود به ایران، با دفتر وزیر امور خارجه تماس گرفته و تلفن به کمال خرازی وصل شده‌است که از او خواسته است در ساعت ۹ شب در دفتر وزیر حاضر شود. وی می‌گوید بعدها وقتی در زندان قطب زاده را دیده است، وی از چنین دعوتی کاملاً اظهار بی‌اطلاعی کرده و گفته است که خرازی امضای وی را جعل نموده‌است که البته ابن مساله توسط علی نقی (کمال) خرازی تکذیب شد. با این توضیح که معاون سیاسی وزارت خارجه خودش حق امضا دارد و لازم نیست امضای وزیر را جعل کند و احضار آقای امیر انتظام بنابر درخواست دادستان وقت انقلاب بوده‌است.

انتهای پیام/

برچسب‌ها:

نظر شما