وزارت امور خارجه ایران دولت بریتانیا را به در پیش گرفتن سیاست یک بام و دو هوا در قبال جمهوری اسلامی متهم کرده و انتقاد از مانور موشکی سپاه پاسداران را "دخالت در امور داخلی خود خوانده است.
روز گذشته دولت بریتانیا، شلیک موشکهای بالستیک در رزمایش سپاه پاسداران را محکوم کرد و آن را ناقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد خواند.
سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران گفته است کشورش "در چارچوب قوانین و مقررات بین المللی و نیازهای دفاعی خود عمل میکند." او گفته است برنامه موشکی ایران ارتباطی با قطعنامه ۲۲۳۱ ندارد.
شورای امنیت سازمان ملل متحد بعد از امضای برجام در سال ۲۰۱۵ قطعنامه ۲۲۳۱ را تصویب کرد که در پیوست دوم آن از ایران "درخواست" شده هیچ فعالیتی در ارتباط با موشکهای بالستیک که "برای برخورداری از قابلیت حمل سلاح های هسته ای طراحی میشوند" انجام ندهد.
آقای خطیب زاده، انتقاد بریتانیا را مداخله در امور داخلی ایران خوانده و دولت آن کشور را به در پیش گرفتن سیاست یک بام و دو هوا متهم کرده است.
سپاه پاسداران میگوید در مانور برگزار شده ۱۶ فروند موشک بالستیک شلیک کرده است.
برنامه موشکی ایران همواره با نگرانی کشورهای غربی همراه بوده است. آمریکا و متحدانش هم پیش از این با اشاره به قطعنامه ۲۲۳۱، خواهان تشکیل جلسه شورای امنیت سازمان ملل متحد در این باره شده بودند اما روسیه آن را رد کرده بود.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، بریتانیا را به داشتن اشتهای سیری ناپذیر در فروش "حجیم" تسلیحات نظامی پیشرفته به کشورهای منطقه متهم کرده و گفته است بریتانیا و سایر کشورهای اروپایی باید در مورد افزایش بی ثباتی و ناامنی در منطقه "پاسخگو و مسئول" باشند.
آقای خطیب زاده گفته است ایران برای برنامه دفاعی خود نه از کسی اجازه میگیرد و نه در مورد آن مذاکره میکند.
روز گذشته، بعد از برگزاری این مانور، مقامهای بلندپایه نظامی جمهوری اسلامی دلیل برگزاری این مانور را "تهدیدهای اسرائیل" خواندند.
در هفتههای اخیر تهدید مراکز هستهای ایران از سوی اسرائیل افزایش یافته است. نخست وزیر اسرائیل گفته است که ایران در مذاکرات احیای برجام جدی نیست و در حال خرید زمان برای توسعه برنامه هستهای است.
قرار است مذاکرات وین از روز دوشنبه ۲۷ دسامبر از سر گرفته است. کشورهای غربی میگویند چندان در مورد این مذاکرات "خوش بین" نیستند.