شناسهٔ خبر: 5155853 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

فرانس پرس :‌ روابط امنيتي امريکا و شوراي همکاري براي محاصره ايران نيست

صاحب‌خبر - ُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُتهران / خبرگزاری صدا و سیما / سیاسی 1394/02/25
خبرگزاری فرانسه در گزارشی از کمپ دیوید نوشت:
باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا روز پنجشنبه در نشست سران در کمپ دیوید تلاش کرد به متحدان این کشور در حاشیه خلیج (فارس) تضمین دهد که مشارکت
با ایران به بهای از دست دادن آنها صورت نخواهد گرفت.
اوباما که تلاش می کرد با توجه به نقش فزاینده ایران در منطقه، با تهدیدهای خارجی مطرح شده علیه کشورهای حاشیه خلیج (فارس) مقابله کند در این باره اعلام کرد تعهد امنیتی وی به متحدان چند ده ساله آمریکا، مستحکم و «آهنین» است.
وی در این باره گفت آمریکا آمادگی دارد برای از بین بردن و مقابله با تهدیدات خارجی علیه تمامیت ارضی هر یک از کشورهای شورای همکاری خلیج (فارس)، کمک کند.
این در حالی است که در پشت این کلمات گرم، نگرانی های عمیقی وجود دارد.
از میان شش تن از سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج (فارس)، تنها دو نفر با دعوت اوباما مبنی بر شرکت در نشست کمپ دیوید موافقت کردند. بسیاری بر این عقیده هستند که این اقدام به معنای بی توجهی سران کشورهای مذکور به اوباما است.
اوباما در این نشست، با دشواری فراوانی در متقاعد کردن امرا، شاهزادگان و شیوخ شکاک کشورهای عربی روبرو بود. وی قصد داشت آنها را متقاعد کند توافق هسته ای با تهران، به بهای از دست دادن آنها نخواهد بود.
در صورت لغو تحریم های ایران، این کشور از 100 میلیارد دلار درآمدهای مسدود شده خود بهره مند خواهد شد. کشورهای عرب حاشیه خلیج (فارس) عقیده دارند جمهروی اسلامی ممکن است از این پول برای «ناپایدار کردن» منطقه استفاده کند.
اوباما در این باره گفت: «بیشتر فعالیت های ناپایدار کننده ای که ایران در آن دخیل است، با استفاده فناوری غیر پیشرفته و با هزینه اندک انجام می شود.» این اظهارات اوباما حاکی از آن است که ایران بیشتر تمایل خواهد داشت اقتصاد خود را ترمیم کند، تا آنکه این منابع مالی را صرف خرید تسلیحات کند.
سران کشورهای عربی حاشیه خلیج (فارس) در این خصوص اطمینان ندارند و پیشتر از آمریکا درخواست کرده بودند امنیت آنها را به صورت کتبی تضمین کند.
این در حالی است که «بن رودز» مشاور ارشد امنیتی اوباما در این باره گفت: «ما در حال پیگیری پیمان ها و معاهدات امنیتی دفاعی متقابل نیستیم. این بخش از کار، بسیار دشوار است.»
تصویب چنین پیمانی در کنگره آمریکا که حامی اسرائیل است، اقدامی دشوار خواهد بود. کاخ سفید نیز تهدیدهای غیر متقارن و فشارهای داخلی را در نظام های سیاسی بسته، یک اولویت امنیتی مهم تر می داند.
کشورهای حاشیه خلیج (فارس) همچنین خواستار ارتقای سامانه دفاع موشکی بالستیک، انجام رزمایش های نظامی مشترک و ارتقای فعالیت های سایبری و امنیت دریایی با آمریکا هستند.
اوباما همچنین بر این موضوع تاکید کرد که روابط امنیتی نزدیک با کشورهای حاشیه خلیج فارس، با هدف تحت فشار قرار دادن و محاصره کردن ایران طراحی نشده است.
وی در این باره گفت: «هدف همکاری های امنیتی، اجرای هیچ گونه تقابل بلند مدت با ایران یا حتی به حاشیه راندن ایران نیست.»
کشورهای حاشیه خلیج (فارس) بر این باور هستندکه آمریکا برای جلوگیری از اقدام ایران در تشدید درگیری های یمن، سوریه و عراق فعالیت کافی انجام نمی دهد.
ُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُُ105 / 172