به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، ایران یکی از کشورهایی است که بیشترین طول مرزی را در بین سایر کشورها دارد؛ همچنین ایران بعد از چین و روسیه سومین کشوری است که بیشترین همسایگان را دارد؛ جمهوری اسلامی ایران ۱۶ استان مرزی دارد و ۸۵۷۴ کیلومتر مرز پیرامونی ایران است؛ افزون بر این، ایران ۱۵ کشور همسایه دارد که ۷ کشور با مرز خشکی و ۸ کشور با کشورمان مرز دریایی دارند.
با ورود ویروس منحوس کرونا علاوه بر اینکه سبک زندگی ملتها تغییر کرد، وضعیت تجارت و مبادلات کالا هم در برخی کشورها تحت تاثیر این موضوع قرار گرفت که به گفته برخی کارشناسان ایران هم از این موضوع مستثنی نبوده است.
سید روح الله لطیفی سخنگوی گمرک بیان کرد که از اسفند سال ۹۸ با شروع همه گیری بیماری کرونا، مرز زمینی ترکمنستان با ایران در اینچه برون استان گلستان بسته شد و بعد از ۲۰ ماه با پذیرش کامیون های ایرانی فعالیت خود را از سر گرفت.
مرز باجگیران خراسان رضوی با ترکمنستان نیز از اسفندماه ۹۸ به صورت کامل مسدود است و هنوز بازگشایی نشده است؛ این گفته سخنگوی گمرک است.
این در حالی است که مدیرکل امور مرزی کشور بر این باور است که از اسفنده سال ۹۸ که کرونا در کشور شیوع پیدا کرد، تجارت مرزی کشورمان به هیچ عنوان محدود و متوقف نشد. همچنین تجارت مرزی دو بخش تقسیم میشود؛ بخش اول بازارچههای مرزی و بخش دیگر گمرکاتی که در پایانههای مرزی انجام میشود. پس از روز اول که کرونا در کشور شیوع پیدا کرد، مبادلات مرزی کشورمان اعم از صادرات، واردات و ترانزیت کالاهای تجاری نه محدود و نه متوقف شد.
با این وجود، ویروس کرونا رفته رفته به شکلهای مختلفی تغیر پیدا کرد و اکنون خبرهایی مبنی بر شیوع سویه جدید آن به نام امیکرون در کشور شنیده شده است. سویه جدیدی از ویروس کرونا که در هشت کشور آفریقایی شیوع پیدا کرد و حتی پایش به ایران باز شد و سازمان بهداشت جهانی این سویه جدید را نگران کننده و خطرناک طبقهبندی کرده است.
بر اساس گزارشهای رسمی منتشر شده این ویروس در ابتدا در شش کشور آفریقایی، بوتسوانا، آفریقای جنوبی، نامیبیا، زیمبابوه، لسوتو و اسواتینی شیوع پیدا کرد و نهایتا اعلام شد که در موزامبیک و مالاوی هم مشاهده شد. در همین راستا بسیاری از کشورهای ورود و خروج مسافران از و به این کشورها را مشمول ممنوعیتها و محدودیتهای کرونایی سختگیرانهای کردند؛ اما چه سود که امیکرون خیلی زودتر از پیش بینی ها وارد آسیا و اروپا و آمریکا هم شد.
بیست و سوم آذرماه احمد وحیدی وزیر کشور در نشست قرارگاه عملیاتی مقابله با کرونا با بیان اینکه سویه جدید بیماری کرونا در محیط پیرامونی کشور مشاهده شده است؛ گفت: تلاش داریم با تقویت امکانات بهداشتی در مرزهای کشور و پایش و رصد ورودی مرزهای کشور مانع از ورود ویروس جدید کرونا به کشور شویم. اما یک هفته بعد وزیر کشور رسما اعلام کرد که امیکرون از امارات به کشور وارد شده است.
محمد مهدی گویا رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت هم تاکید کرد افرادی که قصد مسافرت به این کشورها را دارند توصیه میکنم سفر خود را به تاخیر بیاندازند. ما همه اطلاع رسانیها را در فرودگاه و تمام مرزهای زمینی، هوایی و دریایی در اختیار میگذاریم یعنی بدون آگاهی از کشور خارج نخواهند شد.
گویا با بیان اینکه ما پرواز مستقیم از این کشورها نداریم گفت: اعلام کردیم برای ورود فرد غیر ایرانی از این کشورهای یاد شده به ایران ممانعت ایجاد خواهیم کرد و ایرانیانی هم که میخواهند مسافرت داشته باشند تا دو نوبت تست PCR منفی نداشته باشند، باید در مبادی مرزی در قرنطینه بمانند، حتی ممکن است فردی تا ۱۴ روز در قرنطینه مرزی بماند.
حسین قاسمی دبیر امنیتی، اجتماعی و انتظامی ویروس کرونا هم در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان هم در این رابطه بیان کرد که شیوع ٱمیکرون در ایران قابل پیش بینی بود و یکسری محدودیتها و کنترلها را در مرزهای زمینی و هوایی به صورت مستقیم و غیر مستقیم ابلاغ کردیم و این محدودیتها مربوط به هشت کشور آفریقایی که منبع ویروس امیکرون بودند، میشود.
وی معتقد است که همراه داشتن کارت واکسن و آزمایش پی سی آر منفی لازمه برای ورود به کشور است و همچنین اگر افراد در مرزها، مشکوک به ویروس باشند، از آنها تست کرونا گرفته میشود و چنانچه شرایط آنها مطلوب نباشد، باید با هزینه شخصی خود در قرنطینههایی که تعیین شده بمانند.
انتهای پیام/
نظر شما