شناسهٔ خبر: 51544094 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

۳۰۰ برگ مستند از پرونده ترور شهید سلیمانی به عراق تحویل شد

روزنامه جوان

صاحب‌خبر -

دبیر ستاد حقوق بشر گفت: ۳۰۰ برگ از مستندات ایران در مورد پرونده ترور شهید حاج قاسم سلیمانی و همراهان ایشان، به طرف‌های عراقی ارائه شد. به نظر می‌رسد بعد از دور سوم جلسات کمیته مشترک، می‌توانیم تا پایان سال ۱۴۰۰، کیفرخواست پرونده ترور شهید سلیمانی را آماده کنیم.
کاظم غریب‌آبادی در نشست خبری درباره رسیدگی به پرونده شهید حاج قاسم سلیمانی گفت: نزدیک دو سال است از جنایت تروریستی شهید حاج قاسم و شهید ابومهدی‌المهندس و همراهانشان در عراق می‌گذرد؛ اولویت اساسی که جمهوری اسلامی ایران در حوزه حقوقی و قضایی تعریف کرده، رسیدگی کیفری به این موضوع در محاکم قضایی ایران و عراق است. وی با اشاره به تفاهمات صورت گرفته با هیئت قضایی عراق طی چند ماه گذشته افزود: تصمیم بر تشکیل یک کمیته مشترک بین ایران و عراق متشکل از هیئت‌های قضایی دو کشور بود تا کار خود را برای تحقیقات مشترک و رسیدگی کیفری آغاز کند.
غریب آبادی افزود: با پیگیری‌های صورت گرفته در یک ماه اخیر اولین کمیته مشترک در عراق کار خود را انجام داد و بر اساس آن در دور اول یک بیانیه مشترک نیز صادر شد.
معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه تصریح کرد: قرار بر آن شد دور دوم در ۳۰ آذر ماه در تهران برگزار شود. از سه‌شنبه هیئت قضایی عراقی در تهران است و مذاکرات خود را با هیئت قضایی ایران آغاز کرده است.
غریب‌آبادی ادامه داد: هدف اساسی جمهوری اسلامی ایران آن است که هم رسیدگی کیفری در محاکم خودمان تسریع شود و هم اینکه دولت عراق به‌عنوان کشور محل وقوع جرم هر چه سریع‌تر رسیدگی کیفری خود را آغاز کند. دبیر ستاد حقوق بشر بیان داشت: اطلاعات ما از هیئت قضایی طی دو دور نشست کمیته تحقیق مشترک، حاکی از آن است که هیئت قضایی عراق به‌طور جدی بر این موضوع کار می‌کنند و تحقیقات مختلفی انجام داده‌اند.
وی با بیان اینکه تبادل اسناد و اطلاعات بین دو هیئت قضایی ایران و عراق صورت گرفت، تصریح کرد: این تبادل اسناد و اطلاعات بر اساس درخواست‌های دو کشور ادامه دارد تا جایی که روز گذشته نزدیک به ۳۰۰ برگ از مستندات خودمان را به طرف‌های عراقی ارائه دادیم و تفاهم کردیم به این تبادل اسناد ادامه دهیم.
غریب‌آبادی بیان داشت: نکته دوم آن است که جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق از تمام ظرفیت‌ها برای پیگیری مسببان این حادثه جنایتکارانه و تروریستی استفاده کرده و به‌صورت جدی ادامه دهند.
وی با اشاره به برگزاری دور سوم مذاکرات کمیته تحقیق مشترک گفت: بر اساس صحبت‌های صورت گرفته با هیئت قضایی عراق، توافق شد این کمیته مشترک دور سوم مذاکرات خود را طی یک ماه و نیم آینده در بغداد برگزار کند؛ از این رو برداشت ما این است بعد از برگزاری دور سوم جلسات کمیته مشترک، بتوانیم کار کمیته را جمع‌بندی کرده و دو کشور وارد فرایند تحویل پرونده و رسیدگی شوند. دبیر ستاد حقوق بشر ادامه داد: آنچه مربوط به نظام قضایی جمهوری اسلامی ایران است به نظر می‌رسد، بعد از دور سوم جلسات کمیته مشترک، می‌توانیم بسیار سریع یعنی تا پایان سال ۱۴۰۰، کیفرخواست را آماده کنیم.
وی افزود: دادسرای امور بین‌الملل که زیرمجموعه دادستانی عمومی و انقلاب تهران است پیگیر این موضوع است.
غریب‌آبادی با تأکید بر اینکه تشکیل کمیته مشترک به‌معنای انجام اقدام هماهنگ و همزمان نیست، گفت: هر طرفی که محتویات پرونده را تکمیل کند، می‌تواند رسیدگی کیفری را در محاکم خود آغاز کند، مطالبه ما از دولت عراق آن است که بلافاصله تحقیقات خود را به پایان برسانند و پرونده را تکمیل کرده و وارد رسیدگی کیفری شوند.
غریب‌آبادی اظهار کرد: از نظر ما پیگیری پرونده منحصر به بعد محاکم داخلی ایران و عراق نخواهد بود؛ بلکه همزمان باید پیگیری‌های خود را انجام دهیم تا طرف‌های خارجی که متهمان این پرونده هستند در آنجا نیز تحت پیگرد قرار گیرند و همچنین در ساز و کار‌های بین‌المللی و حقوق بشری باید این کار به‌صورت جدی پیگیری شود.
غریب‌آبادی در پاسخ به سؤالی مبنی بر تعداد متهمان پرونده افزود: در نظام قضایی ما برای حدود ۱۲۹ متهم نیابت قضایی صادر شده‌است؛ امروز اطلاعات و بررسی تحقیقات خود را در مورد ۶۳ شخص حقیقی و هفت شخص حقوقی در ۳۰۰ صفحه در اختیار هیئت قضایی عراق قرار دادیم.

نظر شما