میررضا شفیعپور معاون سوادآموزی ادارهکل آموزش و پرورش شهر تهران در نشست خبری که امروز در ادارهکل آموزش و پرورش شهر تهران برگزار شد، اظهار کرد: در ۷ دی ماه سال ۱۳۵۸ یک فرمان بزرگ توسط حضرت امام خمینی (ره) تحت عنوان سوادآموزی صادر شد و سوادآموزی در کشور آغاز شد.
به گزارش فارس، وی با بیان اینکه افراد بیسواد در استفاده از خیلی از امکانات زندگی به دلیل بیسوادی محروم میشوند، ادامه داد: معتقدیم آموزشیاران و آموزش دهندگان نهضت سوادآموزی، سنگرسازان بیسنگر هستند که کار بزرگ سوادآموزی را انجام میدهند.
شفیعپور با بیان اینکه قبل از انقلاب اسلامی ایران بیشتر جمعیت بالای ۶ سال کشور بیسواد بودند، گفت: بالای ۹۵ درصد جمعیت کشور در سال ۱۳۰۰، بیسواد بودند و اکنون یعنی در سال ۱۴۰۰، بالای ۹۰ درصد از جمعیت بالای ۶ سال کشور، باسواد هستند. همچنین باسوادی جمعیت ۱۰ تا ۴۹ سال کشور بیش از ۹۷ درصد است.
وی با بیان اینکه میانگین پایه سواد در ایران، پایه هشتم است، اظهار کرد: هرچقدر پایه سواد در یک کشور بالاتر برود، تولید ناخالص ملی آن کشور افزایش مییابد.
معاون اداره آموزش و پرورش شهر تهران با اشاره به اینکه یکی از کارنامههای موفق جمهوری اسلامی ایران بستن مبادی بیسوادی است و اینکه تلاش کند تا کسی بیسواد نشود، افزود: در سال ۸۷، تعداد ۱۸ میلیون دانشآموز داشتیم و در این دوره ۲۰ درصد از اعتبارات کشور به آموزش و پرورش اختصاص یافت تا باسوادی کاهش یابد.
وی با بیان اینکه شهر تهران امروز یکی از باسوادترین شهرهاست و باسوادترین شهر ایران است، گفت: در سال ۱۳۹۵ که آخرین سرشماری بوده است، تهران تعداد ۹۰ هزار بیسواد در سنین ۱۰ تا ۴۹ سال داشته است که در طی این ۵ سال، ۳۰ تا ۳۵ هزار بیسواد در بین جمعیت ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در این رنج سنی باقی مانده است.
شفیعپور ادامه داد: بر این اساس ۹۹.۴ درصد تهرانیها باسواد هستند و بهازای هر هزار نفر، ۲ نفر بیسواد داریم. البته شهر تهران مهاجرپذیر است و بیشترین بیسوادی دربین اتباع خارجی است.