شناسهٔ خبر: 51497416 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

مدیرعامل شرکت ملی نفت:

30 درصد از منابع نفتي و گازي کشور قابل برداشت است

صاحب‌خبر -
30 درصد از منابع نفتي و گازي کشور قابل برداشت است
خبرگزاری آریا- مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران بر ضرورت جذب و انتقال فناوری در این شرکت تاکید کرد و گفت: سرمایه زیرزمینی مزیت رقابتی ما نیست، این موضوع زمانی می‌تواند مزیت محسوب شود که بتوانیم آن را برداشت و تولید کنیم.
به گزارش خبرگزاری آریا، آقای محسن خجسته‌مهر در مراسم گرامیداشت روز ملی پژوهش با بیان اینکه رویکرد شرکت ملی نفت و وزارت نفت در بخش فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان اشتراک‌گذاری است، اظهار کرد: صنعت نفت چند ویژگی مهم دارد؛ تولیدی، اقتصادی علمی و جهادی است.
وی با بیان اینکه مجموع ذخایر هیدروکربوری کشور 1200 میلیارد بشکه معادل نفت خام است که در 400 مخزن نفت و گاز جای گرفته است، تصریح کرد: مخازن نفت و گاز ایران در دنیا پیچیده‌ترین مخازن هستند و شرایط تولید نفت و گاز در دنیا پیچیده‌تر شده و دوران تولید نفت ارزان به پایان رسیده است.
معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه در شرایط کنونی کمتر از 30 درصد منابع موجود را با فناوری‌های موجود می‌توان برداشت کرد، گفت: اگر می‌خواهیم ذخایر موجود را به ثروت تبدیل کنیم باید از علم و فناوری بهره بگیریم.
خجسته‌مهر تاکید کرد: علم و فناوری هم ثروت و هم قدرت می‌آورد و اگر اقتدار می‌خواهیم باید از علم و فناوری کمک بگیریم.
به گفته معاون وزیر نفت از بدو پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون بیش از یک تریلیون دلار نفت فروختیم و امروز در شرکت ملی نفت ایران با توجه به تأکیدات اسناد بالادستی می‌خواهیم سهم قابل توجهی برای تولید ثروت از مخازن زیرزمینی داشته باشیم و در این راه باید از حداکثر نقش فناوری استفاده کنیم، حالا می‌توانیم ادعا کنیم که باید ظرفیت جذب و انتقال فناوری را در کشور بالا ببریم.
خجسته‌مهر از آمادگی این شرکت برای افزایش سهم فناوری در این صنعت خبر داد و با تأکید بر اینکه نیاز مهم صنعت نفت، فناوری است، اظهار کرد: در بخش عرضه نیز باید با آمادگی کامل نیاز شرکت‌ها را شناخت و ما نیز باید مسائل اصلی نفت و گاز را جلوی چشم شرکت‌های فناور قرار دهیم.
وی با بیان اینکه در دولت سیزدهم باید اتفاق جدیدی را در صنعت نفت و در بخش فناوری رقم بزنیم و ظرفیت زیادی در بخش‌های مختلف صنعت نفت وجود دارد تا الگوی بهینه اقتصادی و قراردادی تدوین کنیم، گفت: در حال تدوین الگوی بهینه اقتصادی و قراردادی هستیم و در این راه از معاونت پژوهش و فناوری رئیس‌جمهوری کمک می‌گیریم.

نظر شما