به گزارش شفاف، سازمان جهانی بهداشت برای واکسن کرونای ساخته شده توسط شرکت آمریکایی نواواکس و موسسه سرم هند مجوز استفاده اضطراری صادر کرد.
این مجوز راه را برای گنجاندن واکسن کرونای نواواکس در برنامه تحت حمایت سازمان ملل برای تحویل واکسن به کشورهای فقیر در سراسر جهان هموار می کند.
این واکسن که با نام CovavaxTM شناخته میشود، نهمین واکسنی است که مجوز استفاده اضطراری سازمان جهانی بهداشت را دریافت کرده است.
مجوز صادر شده میتواند به این معنا باشد که برخی از کشورهایی که فقط به مسافران واکسینه شده با واکسن های مورد تأییدWHO اجازه ورود می دهند، این واکسن را نیز به فهرست واسکن های مورد پذیرش خود اضافه خواهند کرد.
موسسه سرم هند در حال تولید واکسن شرکت Novavax است و سوالی که مطرح است، این است که چه مقدار و چه زمانی می تواند از این واکسن را عرضه کند.
دکتر ماریانجلا سیمائو، دستیار مدیر سازمان جهانی بهداشت برای امور مربوط به دسترسی عمومی به داروها و محصولات بهداشتی، در این باره گفت: هدف این فهرست افزایش دسترسی به ویژه در کشورهای کم درآمد است، که 41 مورد از آنها هنوز نتوانسته اند 10 درصد جمعیت خود را واکسینه کنند، در حالی که 98 کشور به 40 درصد نرسیده اند.
این مقام سازمان ملل طی اظهارات خود به نابرابری گسترده در دسترسی به واکسن در کشورهای فقیرتر که فاقد واکسن هستند اشاره میکرد.
بر اساس این گزارش، واکسنهای کرونا به بدن کمک می کنند تا ویروس را با پیدا کردن موقعیت پروتئین سنبله که آن را میپوشاند، تشخیص دهد اما نواواکس با این واکسنها متفاوت است.
این واکسن بر پایه پروتئین است که با فناوری قدیمیتر که سالها برای تولید انواع دیگر واکسن مورد استفاده بوده، ساخته شده است.
انتهای پیام/
∎
نظر شما