گروه ورزش|شهرآرانیوز، سیستم کمک داور ویدئویی یا همان var آیا به لیگ برتر میرسد، یا خیر؟! این سوالی است که پاسخهای متعددی برایش میآید و به درستی مشخص نیست که در چه تاریخی از این تکنولوژی استفاده میشود. صحبتهای اخیر سخنگوی فدراسیون فوتبال نشان از آماده نبودن زیرساختهای لازم برای ورود این سیستم به ایران در فصل جاری دارد. شریفی میگوید: از روز ابتدایی که کار شروع شد متوجه شدیم حدود ۱۵ تا ۱۸ ماه زمان نیاز داریم که این سیستم را در ایران راه اندازی کنیم. برای بازی ایران و کره شرکتی دعوت شد و شرایط را پیش برد، اما فضایی که ایجاد شد و دلیل آن همه هجمه را متوجه نشدم. در نهایت آن شرکت اعلام کرد که نمیتواند در ایران ادامه همکاری داشته باشد و کار را رها کرد.
وی ادامه داد: باید موضع رسمی فدراسیون را اعلام کنم. فضایی ایجاد شد که آن شرکت اعلام انصراف کرد و گفت از ادامه همکاری معذور است. ۲۹ آبان ۱۴۰۰ نامهای را از فیفا گرفتیم که انحصار ۱۵ شرکتی که لحاظ شده بودند و با فیفا کار میکردند برداشته شد. از ابتدای ژانویه یا جولای هر کسی که ادعا دارد که میتواند در پروژه کمک داور ویدئویی کمک کند اعلام آمادگی کند. ما این اطلاعیه را در سایت فدراسیون هم قرار دادیم. فدراسیونها هیچ دخل و تصرفی در این پروسه ندارند و با لینکی که قرار دادیم میتوانند به صورت مستقیم ارتباطهای لازم را برقرار کنند.
سخنگوی فدراسیون فوتبال، عنوان کرد: اینگونه نیست که هر کسی دلش خواست از فردا در لیگ ایران این موضوع را اجرا کند؛ بلکه باید تستهای مدنظر فیفا را پاس کند و سپس به لیست شرکتهای مورد تایید فیفا اضافه خواهد شد. از جولای ۲۰۲۲ برچسب کیفیت فیفا برای VAR هم اجباری میشود. با فیفا مکاتبه کردیم و استعلام گرفتیم که آیا باید مذاکرات را با همان شرکتهای قبلی ادامه دهیم یا منتظر تعیین تکلیف شرکتهای جدید باشیم؟
شریفی که میهان تلفنی برنامه ورزش و مردم بود، افزود: پیرو مکاتبات قبلی کارمان را با فیفا پیش بردیم و منتظر اعلام نظر فیفا هستیم. ابتدا نام ۳ شرکت اعلام شد و حالا این تعداد به ۵ رسیده است. ما برای اینکه روزه شک دار نگیریم از فیفا استعلام رسمی گرفتیم تا ببینیم شرکتی در ایران یا خاورمیانه وجود دارد یا خیر.
وی درمورد هزینه حدود ۳۰۰ هزار دلاری این پروسه گفت: قیمتها متفاوت است. اینگونه نیست که بگوییم ۳۰۰ هزار یورو یا دلار حتماً باید هزینه شود. با توجه به شرکتی که انتخاب میشود قیمتها فرق میکند؛ از ۱۲۰ هزار تا ۹۰۰ هزار دلار ممکن است هزینه شود. در بازی ایران و کره جنوبی از همراه اول کمک گرفتیم و میخواهم بگویم که تامین زیرساختها هم بسیار سخت خواهد بود. نباید فراموش کنیم که فیفا از سحت افزار و کپی رایت VAR در حال کسب درآمد است و همه بابت هزینهای که انجام میشود باید قوانین خاصی را هم رعایت کنند.
کمک داور ویدئویی قطعا به لیگ بیست و یکم نمیرسد| وعده رئیس فدراسیون عملی نیست!
به رغم آنکه شهاب الدین عزیزی خادم، رئیس فدراسیون فوتبال وعده داده بود سیستم کمک داور ویدئویی در نیم فصل دوم به اجراء گذاشته شود، اما این تکنولوژی بعید است حتی به فصل جاری لیگ برتر برسد.
صاحبخبر -
نظر شما