شناسهٔ خبر: 51398766 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

سامانه ساجد در ۷۰ دانشگاه کشور راه‌اندازی شد

تهران- ایرنا- مدیر کل دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: سامانه (ارتباط جامعه و صنعت با دانشگاه) ساجد در۷۰ دانشگاه کشور راه‌اندازی شده است و این دانشگاه‌ها برای مدیریت قراردادهای پژوهشی و دریافت نیازهای سازمان‌ها و صنایع از این سامانه یکپارچه استفاده می‌کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، محمدسعید سیف روز چهارشنبه در نشست مشترک مدیران ارتباط با صنعت و جامعه با دانشگاه ها و پژوهشگاه ها در بیست و دومین نمایشگاه هفته پژوهش، افزود: هم‌اکنون ۱۶۰ نیاز پژوهشی ملی و استانی در سامانه ساجد ثبت شده است و همه دانشگاه‌های کشور به این اعلام نیازها دسترسی دارند.

وی ادامه داد: تقویت بخش ارتباط با جامعه و صنعت در دانشگاه ها برای وزارت علوم بسیار مهم است و در همین راستا برای نخستین بار کارنامه عملکرد دفاتر ارتباط با جامعه و صنعت دانشگاه‌ها از نظر میزان قراردادهای پژوهشی، حجم این قراردادها و نسبت آن با تعداد اعضای هیات علمی تهیه و به روسای دانشگاه‌ها ارسال شد.

دکتر سیف افزود: بر اساس کارنامه ارائه شده، هر دانشگاه می‌تواند جایگاه خود را در عرصه کشوری بداند و برای ارتقای جایگاه خود برنامه‌ریزی کند و بر همین اساس، سال‌های آینده این کارنامه به شکل عمومی انتشار خواهد یافت.

مدیرکل دفتر ارتباط با جامعه و صنعت وزارت علوم گفت: برای ایجاد انگیزه و تشویق مدیران مراکز ارتباط با جامعه دانشگاه‌ها و ترویج به ترویج فرهنگ ایفای مسئولیت اجتماعی دانشگاه‌ها؛ امروز در آیینی مراکز ارتباط با جامعه و صنعت برتر و اعضای هیات علمی که بیشترین قرارداد را با حوزه کاربرد داشتند معرفی و تجلیل می شوند.

سامانه ارتباط جامعه و صنعت با دانشگاه با عنوان ساجد از طریق پیوند sajed .msrt.ir قابل دسترسی است

انعقاد بیش از ۸هزار قرارداد ارتباط دانشگاه با صنعت در سال ۱۴۰۰

سیف تعداد قراردادهای ارتباط صنعت و جامعه با دانشگاه ها را در سال جاری ۸۷۱۰ مورد و جمع کل قراردادها را بالغ بر ۳۱۶۰ میلیارد اعلام کرد. 

وی تاکید کرد: غدغه ها و مسائل و مطالب متفاوتی از چالش ها و بحران ها در سطح کشور داریم و در مقابل فرصت هایی نیز وجود دارد که ریشه رفع همه این ها در علم و فناوری است. اگر علم و فناوری را در جامعه ترویج کنیم، فرصت ها به ارزش افزوده برای کشور تبدیل می شود.

سیف ادامه داد: طرح تحول را دو سال است مطرح کردیم. در این طرح تحول قرار شد دانشگاه ها شریک راهبردی باشند. در این طرح دانشگاه باید مشکلات استانداران و فرمانداران را در ارتقا و رفع مشکلات استان ببیند و با بضاعت خوبی که در دانشگاه ها، پژوهشگاه ها و آزمایشگاه ها وجود دارد، اقدام به رفع مشکلات کنند.

سیف گفت: در طرح تحول قرار است ۲۵ درصد پایان نامه ها مستقیم با سفارش بخش های کارفرما باشد تا بتوانیم پایان نامه ها را هدفمند کنیم.

مدیر کل ارتباط با صنعت وزارت علوم در خصوص مهارت افزایی که یکی از برنامه های ارتباط با صنعت است، اظهار داشت: اگر دانشگاه ها نیازمند نیروی ماهر باشند باید دوره های کارورزی مهارتی را با مشارکت دستگاه ها برای دانشجویان برنامه ریزی کنند؛ چرا که دانشگاه ها چهار سال برای تربیت نیروی ماهر وقت دارند. بنابراین این بخش نیازمند همکاری دانشگاه با دستگاه ها هستیم.

وی صلاحیت حرفه ای را یکی دیگر از مباحث در خصوص ارتباط دانشگاه با صنعت دانست و افزود: در گذشته صلاحیت حرفه ای در همه رشته های دانشگاهی وجود نداشت. در حال حاضر در برخی رشته ها از قبیل رشته حقوق توسط کانون وکلا و رشته مهندسی با نظام مهندسی صلاحیت حرفه ای وجود دارد. در برخی از رشته ها ارایه صلاحیت حرفه ای شروع شده و در وزارت خانه کارگروه مهارت افزایی و صلاحیت حرفه ای مصوب و جلسه هایی در این خصوص تشکیل شده است.

سیف در خصوص دیگر فعالیت های ارتباط با صنعت یادآور شد: مراکز هدایت شغلی و کاریابی تخصصی در دانشگاه تشکیل و در حال حاضر این مراکز در ۴۰ دانشگاه کشور راه اندازی و ۴۱ برنامه در خصوص برگزاری دوره های دریافت شده است. 

مدیر کل ارتباط با صنعت وزارت علوم درباره فرصت مطالعاتی اعضای هیات علمی نیز بیان کرد: طبق روال دانشجویان بعد از پذیرش در دانشگاه‌ها تا مقطع دکتری ادامه تحصیل می‌دهند و بعد به عنوان عضو هیات علمی  در دانشگاه ها مشغول فعالیت می شوند بدون آنکه تجربه همکاری با صنعت و جامعه را داشته باشند. از این رو طرح فرصت مطالعاتی در صنعت اجرا شد.

وی گفت: در سال ۹۹ تعداد ۲۶۰ نفر جذب فرصت مطالعاتی شدند که این تعداد در سال ۹۲ ،۱۴ مورد بوده است.

نظر شما