به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا؛ روز گذشته در مراسم اولین جایزه بزرگ نقاشی معاصر ایران که در سالن استاد شهناز این مجموعه برگزار شد، امیر راد، رئیس انجمن هنرمندان نقاش ایران درباره این رویداد عنوان کرد: این رویداد با همکاری و مشارکت انجمن هنرمندان نقاش ایران و بیمه سامان برنامهریزی شد که صحبتها اولیه برای برگزاری آن حدود ۲ سال قبل در سال ۹۸ انجام شد که قرار بود در همان سال پیش برود. با آغاز همهگیری بیماری کرونا در اسفند ۹۸، این برنامه عقب افتاد.
وی ادامه داد: کمی بعد از آن برای برگزاری دوسالانه نقاشی ایران برنامهریزی کردیم. در آنجا ما دو سالانه را به سه بخش تقسیم کردیم و در یک بخش قرار شد که رویدادهایی منفک داشته باشیم، یعنی ارتباط ساختاری و ارگانی با یکدیگر ندارند و در جاهای گوناگون برگزار میشود. برنامهریزی کردیم که جایزه بزرگ در کنار منظره نگاری و ... از جمله این رویدادها باشد که قرار بود پنجم شهریورماه اتفاق بیفتد و باز هم با پیک آخر بیماری کرونا روبهرو شد و این اتفاق رخ نداد.
وی افزود: فراخوان رویداد جایزه بزرگ نقاشی معاصر ایران را در پاییز اعلام کردیم که ۱۲۷۸ هنرمند با حدود ۳۵۰۰ اثر در این رویداد شرکت کردند. هلیا دارابی، جمشید حقیقتشناس و شهرام کریمی نیز داوران این رویداد بودند.
رئیس انجمن هنرمندان نقاش ایران گفت: انجمنهای هنری فعالیتشان این است که رسانهای که نمایندگی میکنند را ارتقا بدهند. یعنی بزرگترین وظیفه ما به عنوان انجمن هنرمندان نقاش ایران، این است که سعی کنیم این رسانه را آنچنان که باید، به همه معرفی کرده، جایگاه این رسانه را در جامعه تثبیت کنیم و به سمت رویدادهایی برویم و رویدادهایی را نمایندگی کنیم که ما را به این اهداف و برنامهها برساند. در بسیاری از نهادهایی که همین امروز هم در عرصه اجتماعی ما فعال هستند، جایزههایی برگزار میشود. اما انجمن فکر کرد که باید حتماً در این زمینه ورود پیدا کند، برای خودش یک استانداردی را قائل شود و مابقی خودشان را نسبت به آن بسنجند.
وی افزود: با توجه به شرایط حال حاضر، آنچه که در فضای جامعه هنری ما رخ میدهد و نسبت به آنچه که موجود است، این جایزه، جایزه بزرگی است. امیدوارم بزرگ و بزرگترین بماند و آینده خوبی را برایش آرزو و پیشبینی میکنم.
در ادامه پویا رسولی، مدیر بازاریابی شرکت بیمه سامان اظهار کرد: برای ما خیلی ارزشمند است که بهعنوان نماینده یک شرکت بیمهای خدمت هنرمندان گرامی هستیم و فرصتی دستداده تا علاوه بر فعالیتهای بیمهگری و تجاری، بتوانیم جهت ارتقای سطح فرهنگ کشورمان و انجام مسئولیت اجتماعی قدمی برداریم. در همین راستا این همکاری از ۲ سال قبل رقم خورد اما به دلیل شیوع ویروس کرونا این رویداد الآن به نتیجه نهایی رسیده است. جایزه بزرگ نقاشی معاصر ایران، نه اولین رویداد است و نه آخرینش. این برنامه ادامه خواهد داشت.
وی با دعوت از هنرمندان برای حضور در فراخوانهای بعدی، ادامه داد: بیمه سامان برای برگزیدگان این رویداد جوایزی در نظر گرفته است. این مجموعه به تمام برگزیدگان این نمایشگاه بیمه عمر رایگان هدیه خواهد کرد. تقدیرنامهای نیز به برگزیدگان اهدا خواهد شد تا بتواند انگیزهای برای همکاریهای بعدی برای هنرمندان باشد.
رسولی با اشاره به اینکه برنامههای آتیشان فقط به رشته نقاشی محدود نمیشود گفت که برای حمایت از هنرهای تجسمی و... نیز در سالهای آینده برنامه دارند.
در ادامه این برنامه، از لیلا گودرزی و الهام پورخانی تقدیر شد و سپس جایزه بزرگ این رویداد به مریم اسپندی اهدا شد.
در برنامه دیگری که در سالن استاد شهناز خانه هنرمندان ایران برگزار شد، انجمن هنرمندان نقاش ایران نشانهای افتخار و عالی خود را با عناوین مانی و مانا به هنرمندان برگزیده این انجمن اهدا کرد.
امیر راد درباره اهدای نشانهای مانی و مانا بیان کرد: این مراسم سومین دوره اهدای این دو نشان به هنرمندان است. نشان مانی، نشان افتخار انجمن هنرمندان نقاش ایران است که هر سال به حداکثر سه نفر از کسانی که در طی سالیان در شکلگیری انجمن و یا پیشبرد اهدافش کمک کردند اهدا میشود. نشان مانا که نشان عالی انجمن هنرمندان نقاش ایران است نیز به یک هنرمند نقاش که در صحنه هنرهای تجسمی حضور فعال و شاخصی داشته، اهدا خواهد شد.
سپس محمدرضا فیروزهای، عضو هیات مدیره انجمن هنرمندان نقاش ایران با اشاره به اهمیت تداوم اهدای این دو نشان، گفت: باید خودمان را باور داشته باشیم، به خودمان اهمیت دهیم و ارزش بگذاریم. این مسئله بسیار مهم است که من هم به عنوان یکی از اعضای هیات مدیره، علیرغم دشواریها پذیرفتم این امر اتفاق بیفتد و تداوم پیدا کند. نگرانی من، از تداوم این برنامه است.
وی افزود: کماکان اشکالاتی پا برجا است اما برگزاری چنین برنامههایی بسیار خوشحال کننده است. در این مراسمها برای قدردانی و تشکر از زحمات کسانی که استحقاقش را دارند، حضور پیدا میکنیم و به کارهایی که انجام دادهاند ارج میگذاریم. امیدوارم که این اتفاق در دورههای بعد نیز تداوم یابد و فراموش نشود، امر مهمی که میتواند به همدلی و همبستگی بیشتر ببین ما کمک کند.
در ادامه این مراسم نشان مانی (نشان افتخار انجمن هنرمندان نقاش ایران) به جمشید حقیقتشناس، شهناز زهتاب و حمید توکلی اعطا شد.
همچنین نشان مانا (نشان عالی انجمن هنرمندان نقاش ایران) به فرشید ملکی اعطا شد و دخترش به نمایندگی از طرف او این نشان را دریافت کرد.
انتهای پیام//
بیشتر بخوانید:
- توضیح تهیهکننده برنامه «نگارخانه» درباره این برنامه و اهداف آن
- نگاهی به آثار مهدی سحابی در برنامه «نگارخانه»