شناسهٔ خبر: 51290000 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

پژوهشگر برتر استان زنجان:

کارکرد ذاتی علوم انسانی، تولید معرفت است

الناز آخوندی

پژوهشگر برتر استان زنجان گفت: دانشگاه‌های استان زنجان عمدتاً تمرکزشان به جای تربیت نیروی متخصص بر روی تربیت نیروی انسانی بوده تا علم را در راستای رفع نیازهای اجتماعی تولید کند.

صاحب‌خبر -

مجید یوسفی‌افراشته در حاشیه بیست و دومین نمایشگاه پژوهش، فناوری و فن‌بازار در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه در چند دهه اخیر تلاش‌های جدی در خصوص پژوهش‌های علوم انسانی صورت گرفته است، اظهار کرد: علوم انسانی با موانعی مواجه بوده و هست ولی تلاش‌هایی که صورت می‌گیرد، از موانع مرتفع‌تر است.

وی با بیان اینکه کارکرد ذاتی علوم انسانی، تولید معرفت و آفرینش معنا و تغذیه‌کننده روح جامعه است، افزود: علوم انسانی خود را در کاربردی کردن نتایج پژوهش‌ها موظف می‌دانند.

این مسئول با بیان اینکه تجاری‌سازی با کاربردی‌سازی دو حوزه مستقل از هم هستند که علوم انسانی در همه شاخه‌های کاربردی‌سازی در حال مشارکت بوده ولی در حوزه تجاری‌سازی نیز استارت‌آپ‌هایی شروع شده است.

یوسفی‌برافراشته با بیان اینکه دورنمای علوم انسانی بسیار درخشان بوده و امید بخش است، هرچند که موانعی در ارتباط با این موضوع وجود دارد، ادامه داد: اگر متولیان، برنامه‌ریزان و دانشجویان، مسئولیت و وظیفه را در خصوص فعالیت‌های پژوهشی احساس کنند و موانع فائق بیایند، می‌توان آینده را روشن‌تر دید.

عضو هیئت علمی دانشگاه زنجان اظهار کرد: دانشجویانی که به پژوهش در حوزه علوم انسانی می‌پردازند باید به پژوهش‌های توصیفی پیمایشی (پژوهش‌های توصیف‌کننده وضعیت جامعه) پرداخته و به کاربردی‌سازی نتایج در کنار انتشار آنان‌ نیز اهتمام نشان دهند.

وی با بیان اینکه اجتماع متخصصان علوم انسانی در استان زنجان هنوز شکل نگرفته و بسیار نوپا هستند، خاطرنشان کرد: دانشگاه زنجان، دانشگاه پیام‌نور، دانشگاه آزاد و دانشگاه فرهنگیان که در حوزه علوم انسانی فعالیت می‌کنند، عمدتاً تمرکزشان بر روی تربیت نیروی انسانی بوده تا تربیت نیروی متخصصی که علم را در جهت رفع نیازهای اجتماعی تولید کند.

انتهای پیام

نظر شما