شناسهٔ خبر: 51271048 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت:

واکسیناسیون گسترده یکی از مهمترین عوامل کاهش فوتی کرونا در کشور است

تهران - ایرنا - رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی یکی از مهمترین عوامل موثر در کاهش تلفات را واکسیناسیون گسترده دانست و گفت: اکثر افرادی که بدلیل ابتلا به کرونا بستری می‌شوند، بدحال هستند و یا فوت می‌کنند، واکسن نزده و یا به طور کامل(دو دُز) واکسینه نشده بودند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا از وبدا، محمد مهدی گویا با بیان این مطلب اظهار داشت: هیچ وقت واکسیناسیون به تنهایی عامل کاهش موارد ابتلا و مرگ و میر نیست. واکسیناسیون یکی از مهمترین عوامل کاهش ابتلا و فوت است و از سوی دیگر رعایت پروتکل های بهداشتی به ویژه عدم حضور دسته جمعی در اجتماعات مختلف که بارها تاکید شده، می تواند در کاهش زنجیره انتقال بیماری کرونا موثر باشد. 

وی افزود: موج ششم بیماری کرونا می تواند در کشور ایجاد شود و دلایل مختلفی می تواند داشته باشد. هنوز به واکسیناسیون کامل و با پوشش بالا دست پیدا نکرده ایم. فرا رسیدن فصل سرما، حضور در اجتماعات و بازگشایی مدارس اگر کارشناسی نشده و حساب نشده باشد می تواند باعث افزایش موارد بیماری در کشور شود و ما را به سمت موج ششم بیماری ببرد. 

رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: از مردم تقاضا داریم که علاوه بر رعایت پروتکل های بهداشتی، افرادی که هنوز برای واکسیناسیون اقدامی نکرده اند، به سرعت این کار را انجام دهند. واکسیناسیون دانش آموزان برای ما خیلی مهم است و پوشش واکسیناسیون در این گروه سنی باید افزایش پیدا کند تا اطمینان خاطر بیشتری داشته باشیم. 

وی گفت: یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار در کاهش میزان مرگ و میر در کشور، واکسیناسیون گسترده به ویژه در سه چهار ماه اخیر بوده است. اکثر افرادی که در بیمارستانها به دلیل ابتلا به کرونا بستری می شوند، بدحال هستند و یا فوت می کنند، واکسن تزریق نکرده و یا به طور کامل(دو دُز) واکسینه نشده بودند.

سطح رعایت پروتکل های بهداشتی راضی کننده نیست

گویا تصریح کرد: متاسفانه هنوز سطح رعایت پروتکل های بهداشتی در کشور، راضی کننده نیست و کمتر از ۴۵ درصد است البته میزان رعایت پروتکل ها در نقاط مختلف کشور، متفاوت است به گونه ای که در برخی شهرستانها به بالای ۶۰ تا ۷۰ درصد اما در برخی دیگر کمتر از ۴۰ درصد است. افزایش سطح رعایت پروتکل های بهداشتی در کشور نیاز به تبلیغات، اطلاع رسانی و گفتگوی محلی با مردم در مناطق مختلف دارد. 

وی یادآور شد: ابتلا به بیماری زونا و سرخک هیچ ارتباطی به بیماری کرونا ندارد اما هر کدام از این بیماری به درجاتی، سیستم ایمنی بدن را درگیر می کنند. اگر فردی به زونا یا سرخک مبتلا شود چون سیستم ایمنی او، ضعیف می شود و در صورتی که به کرونا نیز مبتلا شود، نوع کرونا در این فرد، ممکن است شدیدتر باشد.

به گزارش ایرنا، از ابتدای آغاز واکسیناسیون در کشور(۲۲ بهمن ۱۳۹۹) تا کنون ۵۸ میلیون و ۲۹۴ هزار و ۷۸۷ نفر دُز اول، ۴۸ میلیون و ۵۴۵ هزار و ۳۶۲ نفر دُز دوم و یک میلیون و ۵۷۴ هزار و ۹۸۲ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۰۸ میلیون و ۴۱۵ هزار و ۱۳۱ دُز رسیده است.

در پی رویکرد دولت سیزدهم در افزایش واردات واکسن و تسریع واکسیناسیون و نیز عبور خیز پنجم و مرگبار کرونا از کشور، تلفات کرونا هر چند دو رقمی اما روندی نوسانی افزایشی - کاهشی دارد و روز شنبه ۱۳ آذر ماه ۵۸ فوتی یعنی کمترین رقم تلفات کرونا ثبت شد.

تلفات کرونا یکم آذر ماه پس از ۲۳۴ روز به ۹۷ فوتی رسید و دو رقمی شد.  

خیز پنجم کرونا از ابتدای تیر ماه در کشور آغاز شد و وزارت بهداشت هشتم مهر ماه از عبور این خیز از کشور خبر داد.

این خیز در ۲۸ مرداد و هفتم مهر ماه به ترتیب شمار تلفات از یکصد و ۱۲۰ هزار نفر عبور کرد.

همچنین رکورد تلفات روزانه کرونا در این مدت چندین بار شکسته شد و روز دوم شهریور ماه با ۷۰۹ مورد مرگ روزانه به بالاترین شمار تلفات از ابتدای شیوع کرونا در کشور رسید.

با این وجود، احتمال ورود سویه جدید کرونا با نام «اومیکرون» هشدارهایی را در پی داشته است.

1071

نظر شما