شناسهٔ خبر: 51238455 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

شهردار تهران: نیازمند خلق هویت علمی و فناوری برای تهران

شهردار تهران گفت: تهران نیازمند هویت متعالی و متفاوت است و یکی از این هویت ها؛ هویت علم و فناوری است و ما در شهرداری به دنبال این هستیم که این هویت را با در دست قرار دادن متن جامعه و مردم و نخبگان خلق کنیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای علیرضا زاکانی در آئین بزرگداشت روز دانشجو و قدردانی از رتبه‌های برتر کنکور سراسری افزود: برای بنده افتخاری است که در محضر شما هستم و در شب شانزدهم آذر ماه به سر می‌بریم و قریب ۶۸ سال از رخدادی می‌گذرد که جوهره جنبش دانشجویی را پیش از انقلاب در مخالفت با استبداد، استکبار و قیام علیه اهداف حاکمیت وقت نشان می‌دهد.
وی گفت: جوهره جنبش دانشجویی بعد از انقلاب در نماد ۱۳ آبان ۵۹ و با حاکمیت بودن و بر نظام سلطه، خروش برآوردن؛ جوهره دیگری است که استمرار جوهره و هر شب قبل از انقلاب است.
آقای زاکانی افزود: امروز علم و عالِم نقش اساسی در نقاط مختلف جهان دارد که آن نقاط برای خود مسئولیت بزرگی را در عرصه جهانی پذیرفتند.
وی بیان کرد: ایران اسلامی با انقلاب اسلامی شعار‌های متعالی آزادی، استقلال، عدالت، معنویت و پیشرفت را مطرح کرد که اهداف بزرگی بود، تحقق این هدف گذاری بزرگ که در یک نمود بزرگ و اساسی و در یک قطب تمدنی اسلامی شکل خواهد گرفت راه بزرگی برای ما ایجاد می‌کند.
شهردار تهران ادامه داد: فناوری و دانش می‌تواند ما را از میانبر‌ها به اهداف برساند و آرزوی ما را محقق کند، اگر غرب با همه وجوه خود دهه‌های متمادی در جهان آقای زاکانی و سالاری را به ظاهر داشته، این مسأله برگرفته از قدرت علمی بود، اما اگر این علم با یک معنویت و افق متعالی عدالت گستری همراه باشد می‌تواند بسیار اثرگذار باشد.
آقای زاکانی تصریح کرد: شهرداری تهران تلاش می‌کند تا از یک نهاد خدماتی صرف به یک نهاد خدمتگزار اجتماعی تبدیل شود و وقتی این کلمه‌ها را در کنار هم قرار می‌دهیم به این نکته می‌رسیم که بناست شهرداری مسئولیت‌های بزرگی را بپذیرد و بتواند هم ناظر به روح و هم کالبد شهر یک حرکت تحولی را دنبال کند.
وی ادامه داد: شهرداری با یک عرض و طول گسترده با همه ساحت‌های شهروندان در ارتباط است و کلانشهری است که نقش نمادین برای نظام جمهوری اسلامی و همچنین نقش الگو برای سایر شهر‌ها و حتی فراتر از مرز‌های جغرافیایی دارد و این نکته حکایت از این دارد که ما در حوزه‌های شهر، ایده و خلاقیت خود را به ظهور و بروز برسانیم.
آقای زاکانی گفت: نظام و مسائل تهران دارای پیچیدگی و مشکلاتی است که طی ده‌ها سال انباشته شده و علی الظاهر کلاف سردرگمی ایجاد کرده که نیاز به همکاری شما در همه عرصه هاست.
وی افزود: هدف متعالی تهران؛ کلانشهر الگوی جهان اسلام، نیازمند تحول در حوزه اجتماعی تهران است، امروز درد‌ها و زخم‌های کهنه اجتماعی در تهران وجود دارد که نیاز به همت و راهگشایی دارد، اگر این الگو رقم بخورد نباید در تهران کسی سر گرسنه بر بالین بگذارد، این حرف با ایده و اراده شما شدنی است و اگر بناست این الگو محقق شود شهر باید در مواضع مختلف به یک پایداری و ثبات برسد.
شهردار تهران تأکید کرد: امروز ۱۲ هزار هکتار بافت ناپایدار و ۴۵۶۰ هکتار بافت فرسوده و سه گسل مشاء، شمال غرب و شهر ری، تهدید کاربردی برای شهر است که نیاز به کارگشایی است. موضوع حمل و نقل و ترافیک در تهران به عنوان یک ابرچالش روح و جان مردم را آزار می‌دهد و راه حل آن در دست دانشمندان و اهل علم است.
آقای زاکانی گفت: مسائل متفاوت در مسائل هویتی برای شهر مهم است که در تهران خلأ آن حس می‌شود و امروز هویتی ناظم به معماری تهران نمی‌توانیم پیدا کنیم، همچنین تهران در نظم پذیری و قانون پذیری و مسائل فرهنگی نیاز به یک جهش دارد، لذا مبتنی است بر این نیاز گرد هم آمدیم.
وی افزود: تهران نیازمند هویت‌های متعالی و متفاوت است، یکی از این هویت ها؛ هویت علم و فناوری است و ما در شهرداری به دنبال این هستیم که این هویت را با در دست قرار دادن متن جامعه، مردم و نخبگان خلق کنیم.
آقای زاکانی گفت: تهران باید به علم و فناوری شناخته شود، بزرگترین دانشگاه‌های کشور در تهران قرار دارد و امکانات بزرگی در پایتخت وجود دارد که باید عملیاتی شود و دانش آموخته شده‌ها به سطوحی برسند که ماحصل آن درد‌ها و آلام جامعه را در کالبد و روح شهر کاهش دهند و مشکلات این حوزه را حل کنند.
وی بیان کرد: نظام مسائل در بخش‌های انسانی، تجربی و فنی و مهندسی نشان می‌دهد که ما نیازمند استفاده از ظرفیت شما و دانشگاه‌های تهران هستیم و شهرداری تهران دست نیاز خود را به سمت شما دراز کرده و امیدواریم حضور با نشاط و پرشکوه شما منشأ یک پیوستگی برای نظام مسائل شهر و ایده پردازی و خلاقیت برای حل آن قرار بگیرد.
شهردار تهران گفت: امیدواریم که آینده روشن تری داشته باشیم، حق ماست که بر بام جهان بنشینیم و البته این از روی خودخواهی نیست و یک حق طبیعی است، ما بر خلاف دیگران از طریق تحقیر و استعمار به دنبال این مسأله نیستیم بلکه می‌خواهیم از طریق خودباوری و پیشتازی در علم این برجستگی و پیشتازی را برای خود خلق کنیم، امیدواریم دست به دست هم دهیم و این راه را تا انتها باهم بپیماییم.

علم آموزی باید توآم با مسئولیت پذیری باشد
شهردار تهران در حاشیه مراسم در جمع خبرنگاران هم گفت: برای ساخت تهران به عنوان الگوی کلانشهر جهان اسلام نیازمند علم آموزی و قبول مسئولیت توامان هستیم.
علیرضا زاکانی گفت: در دوران دفاع مقدس وظیفه مان ما دفاع از دین و میهن تشخیص دایم وبعد از آن امام (ره) فرمود علم آموزی کنید از این رو بعد از چند سال دوری از تحصیل تلاش کردم و با قبول در دانشگاه علوم پزشکی تهران مشغول شدم و پس از آن وظیفه ای که بر عهده ام بود و آن اتفاق را در جریان دانشجویی دنبال کردم.
شهردار تهران افزود: در این مراسم بالغ بر هزار نفر رتبه های برتر کنکور و نخبگان انتخاب شده در سال 1399 و 1400 حضور داشتند و سخن من با آنها این است که تک تک آنها باید به خود برگردند و ناظر به آینده کشور مسئولیت های بزرگ را بپذیرند و خود را در عرصه های بین المللی مسئول بدانند.
زاکانی ادامه داد: برای ساختن کشوری الگو وهمچنین در تمام سطوح شهرداری تهران نیازمند آنهاست و تحول در روح و کالبد شهر به حضور و استفاده از این نخبگان است بنابراین باید علم آموزی و قبول مسئولیت داشته باشند و علم و عمل را باهم بیاموزند تا تابلوی زیبای تهران به عنوان الگوی کلانشهر جهان اسلام شکل بگیرد و به فضل الهی حرکتی که در این مسیر آغاز کرده ایم دارای نتیجه درخشان خواهد بود.
آقای زاکانی افزود: پرچمداری جریان دانشجویی در ۱۶ آذر و یاد و نام امام و شهدا را بزرگ می‌داریم و امیدواریم این شروع، انتهای مبارکی داشته باشد.

نظر شما