به گزارش ایلنا به نقل از اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، در پیام دکتر محمدعلی زلفی گل آمده است:
بسم الله الرحمن الرحیم
همواره عقلانیت، خردورزی، نشاط علمی، خودباوری و امید، عدالت محوری و ظلمستیزی و تلاش مضاعف حاصل از نیروی جوانی، ویژگی ممتاز و ارزندهی وجودی دانشجویان بوده و هست که شکوفا شدن هر کدام از این خصایل در سایه تلاش و تکاپوی دانشگاهها میتواند کشور را به سوی اهدافی والا، عالی و درخشان سوق دهد.
حضور پرنشاط دانشجویان در دانشگاهها علاوه بر پویایی جامعه، تولید علم و دانش را نیز در سایه تلاش استادان، به دنبال دارد. تحقق مرجعیت علمی کشور با محوریت دانشگاه و با تکیه بر عنصر اخلاق و فضیلتهای معنوی و همچنین ترویج گفتمان علم و فناوری به عنوان گفتمان غالب جامعه، همواره خواسته مورد تأکید مقام معظم رهبری بوده است، آن گونه که ایشان میفرمایند"آن چیزی که ما از محیط دانشجوییمان انتظار داریم، پیشرفت علم، پیشرفت اندیشه سیاسی، عمق اندیشه دینی و ایمان دینی، عمق معرفت دینی و روشنبینی دینی، دست یافتن به قلمروهای جدید، هم در زمینه علم، هم در زمینه سیاست، هم در زمینه معرفت دینی در محیط دانشجویی است".
بنابراین توجه به نقش و اهمیت دانشگاهها و مراکز علمی به عنوان کانون سرنوشتساز و تأثیرگذار پیشرفت علمی کشور و مراکز پرورش و تربیت دانشجویان متخصص متعهد، باید همواره مورد اقبال و عنایت همه مسئولان و سیاستگذاران باشد.
آرمان استقلال طلبی و نفی وابستگی به بیگانه که در ۱۶ آذرماه ۱۳۳۲ با شهادت سه دانشجوی شهید دانشگاه تهران در جامعه ظهوری تازه یافته بود علیرغم انواع سرکوبهای رژیم طاغوت ادامه یافت و در انقلاب اسلامی سال ۵۷ به یک شعار اصلی تبدیل شد و در نظام برآمده از انقلاب نیز به عنوان یک اصل مترقی سیاست داخلی و خارجی مطرح است.
ریشه وابستگی میتواند در نیازمندی اقتصادی و سیاسی کشورها به یکدیگر باشد؛ جوانان پیرو شهدای دانشجوی ۱۶ آذر، امروز در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی؛ پژوهش و فناوری برای خودکفایی کشور در زمینه فناوری میکوشند و تلاش آنان در بسیاری از موارد در قالب محصولات شرکت دانشبنیان به خارج از کشور صادر میشود.
نیروهای مسلح، تولید گران اقتصادی، کشاورزان و اقشار مختلف هر کدام نقشی ارزشمند در صیانت از شعارهای بنیادین انقلاب یعنی " استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی" ایفا می کنند و جامعه دانشگاهی نیز با فتح قلههای علم و کسب جایگاههای رفیع در معتبرترین ارزیابی های علمی دنیا در درخشش گوهر استقلال و بزرگی مردم ایران در دنیا نقش دارند.
خرسندم که بگویم هم اکنون که از نظر تولید علم و دانش فنی در سطح بسیاری خوبی قرار داریم و این فرصت فراهم است تا با حمایت ارکان دولت و مجلس، نقش مهمتری به دانشجویان، دانشمندان و اندیشمندان کشور داده شود تا با اتکای به دانش و انگیزه بالای خود؛ بتوانند برای رفع نیازهای کشور در زمینههای مختلف صنعتی، نظامی، کشاورزی و فرهنگی، اجتماعی راهکارهای علمی ارائه کنند.