شناسهٔ خبر: 51232809 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شیراز:

اهمیت تزریق دُز سوم واکسن کرونا کمتر از دو مرحله پیشین نیست

شیراز - ایرنا- سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه اهمیت تزریق دُز سوم واکسن کرونا کمتر از دو مرحله پیشین نیست، گفت: افراد بالای ۴۰ سال استان فارس برای تکمیل برنامه واکسیناسیون و دریافت دُز سوم واکسن اقدام کنند.

صاحب‌خبر -

 سید وحید حسینی روز دوشنبه در نشست  ستاد دانشگاهی مدیریت بیماری کووید۱۹، بر اهمیت تزریق دُز سوم واکسن علیه کرونا تاکید کرد و اظهار داشت :  افراد بالای ۴۰ سالی که واکسن های سینوفارم، بهارات و کووایران برکت دریافت کرده اند، سه ماه پس از تزریق دُز دوم خود، برای دریافت دُز سوم، به مراکز تجمیعی واکسیناسیون سطح استان مراجعه کنند.

او اشاره به تلاش های موفق دانشگاه علوم پزشکی شیراز در انجام سریع واکسیناسیون از زمان تحویل تا تلقیح در میان دانشگاه های علوم پزشکی کشور گفت: دانشگاه علوم پزشکی شیراز در بحران کرونا، علاوه بر ارایه خدمات درمانی به بیماران، برنامه واکسیناسیون را با جدیت دنبال می کند که همراهی مردم استان نیز در این زمینه راهگشا است.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اینکه شواهد و تحقیقات انجام شده اهمیت واکسیناسیون علیه کرونا را در جلوگیری از بستری بیماران و کاهش مرگ و میر ناشی از آن اثبات شده است، ادامه داد: با توجه به واکسینه شدن جمعیت بالایی از استان با دریافت دز اول و دوم واکسن کرونا، دریافت دز سوم می تواند ایمنی جامعه را در برابر این بیماری به صورت قابل توجهی افزایش دهد.

حسینی با تاکید بر اینکه شهروندان برای ایمنی در برابر بیماری کووید۱۹، لازم است با احساس مسوولیت و پرهیز از سهل انگاری برای دریافت واکسن اقدام کنند، بیان کرد: واکسیناسیون همراه با رعایت کامل شیوه نامه های بهداشتی می تواند از ابتلا و شدت یافتن بیماری کووید۱۹ پیشگیری کند، بنابراین افراد واکسینه شده باید همانند افرادی که هنوز برای دریافت واکسن خود مراجعه نکرده اند، در زمینه رعایت دستورالعمل های بهداشتی جدیت داشته باشند؛ همچنین با توجه به این موضوع که شاهد ساده انگاری و سهل انگاری در برابر کرونا در سطح استان هستیم، لازم است شهروندان همانند گذشته در رعایت شیوه نامه های بهداشتی با جدیت برخورد کنند تا دچار افزایش بحران در جامعه نشویم.

او همچنین در این نشست ضمن بررسی آمار نمونه های آزمایش کرونا طی روز گذشته تاکنون در فارس؛ به ارزیابی وضعیت سلامت افراد بستری و بهبودیافته، انجام واکسیناسیون علیه بیماری کووید۱۹، آمار ابتلا در مناطق مختلف استان، موارد مرگ و میر ناشی از کرونا ، روند خدمت رسانی به مبتلایان و موارد مشکوک در مراکز درمانی و عملکرد مراکز آزمایشگاهی تشخیصی کرونا پرداخت.

انجام بیش از یک میلیون و ۷۷۰ هزار تست کرونا در فارس

از ابتدای شیوع بیماری کووید۱۹ تاکنون، یک میلیون و ۷۷۱ هزار و ۵۱۵ مورد تست تشخیصی شامل تست مولکولی یا PCR و تست سریع در استان فارس انجام شده است.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان تازه ترین آمارهای مربوط به کرونا در استان فارس گفت: از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون، یک میلیون و ۷۷۱ هزار و ۵۱۵ مورد تست شامل یک میلیون و ۵۱۲ هزار و ۷۳۶ تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاه های استان تهیه شده و با بررسی نمونه های انجام شده، ۴۴۲ هزار و ۸۶۲ بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.

همچنین از ابتدای آغاز طرح شهید حاج «قاسم سلیمانی» تاکنون، ۲۵۸ هزار و ۷۷۹ مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد ۶۰ هزار و ۲۴۹ بیمار مثبت شناسایی شده و در مجموع تاکنون، ۵۰۳ هزار و ۱۱۱ بیمار مبتلا به کووید۱۹ در استان فارس شناسایی شده است.

 سید روح اله حسینی  در ادامه از بهبودی ۴۹۲ هزار و ۵۷۲ نفر از ابتدای شیوع بیماری تاکنون خبر داد که از بیمارستان ها ترخیص شده و یا از ایزوله خانگی خارج شده اند.

او با بیان اینکه ۱۳۱ بیمار جدید طی ۲۴ ساعت گذشته در بیمارستان های استان بستری شده اند، افزود: هم اکنون ۸۲۶ بیمار مثبت و مشکوک دارای علایم در بیمارستان های فارس بستری هستند که از این تعداد، ۱۱۸ بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخش های ICU، مراقبت های ویژه درمانی دریافت می کنند.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین از جان باختن سه هم استانی دیگر در اثر ابتلا به ویروس کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته خبر داد و افزود: مجموع جانباختگان ناشی از کووید۱۹ از ابتدای شیوع بیماری تاکنون، به هفت هزار و ۲۹۱ نفر افزایش یافت.

حسینی با بیان اینکه تاکنون پنج میلیون و ۹۴۴ هزار و ۳۲۵ دُز واکسن کرونا در شهرهای زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز تزریق شده است، گفت: از این تعداد سه میلیون و ۱۷۱ هزار و ۵۳۰ دُز نوبت اول و دو میلیون و ۷۷۲ هزار و ۷۹۵ دُز نوبت دوم واکسن کرونا بوده است.

او با اشاره به شروع تزریق دُز سوم واکسیناسیون کادر درمان و افراد بالای ۶۰ سال در چند ماه گذشته و ضرورت ایمنی افراد جامعه در برابر جهش های جدید کرونا توصیه کرد: افراد بالای ۴۰ سال که حدود سه ماه از تاریخ دریافت دُز دوم واکسن آنها گذشته باشد و واکسن هایی از نوع ویروس کشته شده مانند «بهارات»، «سینوفارم» و «برکت» دریافت کرده اند، برای دریافت دُز سوم واکسن خود اقدام کنند.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز از مردم استان خواست، با توجه به اینکه هنوز خطرات ناشی از ویروس کرونا به پایان نرسیده است، رعایت شیوه نامه های بهداشتی بیش از پیش رعایت شود.

نظر شما