شناسهٔ خبر: 51224564 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

رئیس اتحادیه صنف ‌نانوایان مشهد:

صدور مجوز نانوایی‌های آزادپز در مشهد لغو شد

رئیس اتحادیه صنف نانوایان مشهد با اشاره به اینکه تا آذر ماه سال جاری حدود هشت پروانه کسب برای واحدهای آزادپز در مشهد جدید صادر شده، گفت: ‌در حال حاضر رفع مشکلات ایجاد شده مجوز جدیدی برای راه‌اندازی نانوایی آزادپز در مشهد صادر نمی‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش قدس آنلاین، مصطفی کشتگر در خصوص فعالیت نانوایی‌های آزادپز در مشهد اظهار کرد: از سال ۹۷ و بنا بر بخشنامه وزیر وقت جلوی ‌صدور پروانه کسب جدید برای نانوایی‌ها در شهر مشهد گرفته شد و در این مدت نیز به‌ جز مواردی که با نظر کمیسیون نظارت استان صورت گرفت، پروانه کسب ‌جدیدی صادر نشد اما در اواخر سال ۹۹ و ‌اوایل سال ۱۴۰۰ طبق رای دیوان عدالت اداری، این بخشنامه باطل شد.

وی افزود: بنابر ابلاغیه اتاق اصناف و شرایط رای دیوان عدالت اداری که در اردیبهشت ‌ماه سال جاری صادر شد، صدور پروانه کسب برای نانوایی‌های آزادپز مشروط بر تهیه آرد با نرخ آزاد بلامانع شد. اتحادیه نانوایی‌های مشهد نیز بنا بر رای کمیسیون نظارت استان صدور پروانه‌های جدید کسب را شروع کرد.

رئیس اتحادیه صنف نانوایان مشهد عنوان کرد: ما به عنوان اتحادیه به دلیل آماده نبودن زیرساخت‌های این طرح نگرانی‌هایی‌ داشتیم. البته با فضای رقابتی مشکلی نداریم اما بستر این نانوایی‌ها در مشهد آماده نیست زیرا سامانه‌ای برای توزیع آرد آن‌ تعریف نشده است‌. همچنین اگر قرار است نظارتی صورت گیرد، باید بدانیم کدام کارخانه تامین کننده آرد این نانوایی هاست. این سامانه باید توسط اداره کل غله استان تعریف شده و برای نانوایی‌ها بارگذاری شود تا بتوان آرد را از سامانه با هر قیمتی خریداری ‌کرد.

کشتگر تصریح کرد: تا زمانی که این سامانه تعریف نشود، نگرانی نهادهای نظارتی و قضایی برای تامین آرد این نانوایی‌ها ‌وجود ‌دارد. البته ممکن است تامین آرد این نانوایی‌ها از واحدهای نیمه‌یارانه‌ای و یا آرد آزاد از کارخانه‌های تولید آرد باشد.

وی ادامه داد: واحدهای آزادپز نان را با آرد آزاد تولید می‌کنند و قیمت آرد خریداری‌ شده آن‌ها حداقل پنج الی ۶ برابر بیشتر از آرد یارانه‌ای است. به طور مثال اگر آرد دولتی کیسه‌ای ۵۰ هزار تومان است، قیمت آرد آزاد کیسه‌ای حدود ۲۸۰ هزار تومان محاسبه می‌شود.

رئیس اتحادیه صنف نانوایان مشهد بیان کرد: در سطح شهر مشهد نانوایی به اندازه کافی موجود است اما در ‌برخی مناطق تعداد کمتری نانوایی وجود دارد. اگر قرار است نانوایی تاسیس شود، باید به صورت کارشناسی شده و در مناطقی‌ که نانوایی کمتری‌ وجود دارد، ‌صورت گیرد.

کشتگر افزود: همکاران ما در برخی مناطق برخوردار به علت بالا بودن اجاره‌بها تمایلی به احداث نانوایی یارانه‌ای یا نیمه‌یارانه‌ای ندارند. همچنین احداث نانوایی‌های آزادپز در نزدیکی نانوایی‌های یارانه‌ای یا نیمه‌یارانه‌ای علی‌رغم ایجاد فضای رقابتی توجیه اقتصادی ندارد.

وی خاطرنشان کرد: تا آذر ماه سال جاری حدود هشت پروانه کسب برای واحدهای آزادپز جدید در مشهد صادر شده است. ما پیش‌بینی می‌کردیم که با اجرای این طرح دغدغه‌هایی برای‌ مسئولان و مردم ایجاد شود؛ بنابراین حساسیت خاصی را ‌در ‌صدور ‌پروانه‌ها داشتیم. هم ‌اکنون بنا بر مصوبه ‌کارگروه استان تا مشخص شدن چگونگی تامین آرد واحدهای آزادپز به صورت نظام‌مند جلوی صدور پروانه‌های کسب‌ این واحدها گرفته شده و دستور داده شد پروانه کسب جدیدی صادر نشود.

رئیس اتحادیه صنف نانوایان مشهد درباره اساس صدور پروانه‌ها گفت: نانوایی‌های آزادپز منعی برای انتخاب مکان احداث نانوایی نداشته و اگر شرایط بهداشتی را رعایت کرده و جواب استعلام آن‌ها مثبت باشند مانعی برای احداث نانوایی ندارند اما مشکل ما این است که باید این مکان‌ها طبق آیین‌نامه مشخص شود. بهتر است نانوایی‌ها در مناطقی که‌ نانوایی کمی ‌وجود دارد، احداث شود تا بتوان مشکل شلوغی صف‌ها را حل کرده و فضای رقابتی‌تری ایجاد کرد. در غیر این صورت دچار چالش‌خواهیم شد.

کشتگر عنوان کرد: در نانوایی‌های‌ آزاد قیمت‌گذاری بر عهده واحد صنفی است اما واحد صنفی‌ نیز نمی‌تواند با هر قیمتی نان را بفروشد زیرا قیمت آن‌ ارشادی است و باید مورد تایید کمیته فنی اتحادیه و کارگروه سازمان‌ صنعت، معدن و تجارت استان قرار گیرد. البته قیمت آن‌ بستگی به اجاره‌بهای مناطق نیز دارد.

وی درباره صدور مجوزهای نانوایی‌های آزادپز افزود: برای صدور مجوز به واحدهایی که قبلا ثبت‌نام کرده‌اند و به آن‌ها پاسخ مثبت داده‌ شده، بعد از بررسی‌ نحوه تامین آرد و شرایطی که کارگروه استان ابلاغ می‌کند، پروانه جدید صادر خواهد شد اما ‌اکنون تا رفع مشکلات ایجاد شده مجوز جدیدی صادر نمی‌شود.

رئیس اتحادیه صنف نانوایان مشهد عنوان‌ کرد: واحد صنفی که‌ قیمت‌گذاری را انجام‌ می‌دهد، باید نرخ نان‌های‌ تولیدی را به اتحادیه اعلام کند تا به کمیته فنی اتحادیه ارائه شده و سپس به سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اعلام شود تا مسیر شفاف و مشخصی را طی کند. اگر بر تامین آرد این واحدها  نظارت‌های کافی باشد، مشکلی ایجاد نخواهد شد.

کشتگر تصریح کرد: ‌در صورتی که قیمت نان در نانوایی‌های آزادپز بسیار بالا باشد، به طور حتم با گرانفروشی برخورد ‌خواهد شد زیرا در هر صورت ما نرخ ارشادی داریم. همچنین ‌به واحدهایی آزادپزی که‌ پروانه کسب نگرفته و شروع به فعالیت‌ کرده‌اند، طبق ماده ۲۷ قانون نظام صنفی اخطار داده‌ شده و هر واحد فعالی که فاقد پروانه کسب باشد، پلمپ خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: نان قیمت مصوب دارد و باید در تمام سطح شهر با همان نرخ فروخته شود. به همین دلیل در برخی مناطق برخوردار با اجاره‌بهای بالا رغبتی برای تاسیس نانوایی وجود ندارد. اگر در مناطق برخوردار نانوایی‌های آزادپز احداث شود، فضای رقابتی ایجاد و روند قیمت نان نزولی می‌شود.

رئیس اتحادیه صنف نانوایان مشهد گفت: در حال حاضر بیشترین مشکلات در واحدهای اطراف حرم است زیرا بسیاری از نانوایی‌ها به دلیل طرح‌های توسعه شهر یا کرونا تعطیل شده‌ است. امروز که ورود زائران به مشهد افزایش یافته، احتیاج به نانوایی جدید احساس می‌شود. همچنین به دلیل گران بودن املاک اطراف حرم کسی تمایل به راه‌اندازی واحد جدید در آن منطقه نداشته و همین موضوع باعث ایجاد برخی مشکلات شده است.

کشتگر بیان کرد: از شهرداری مشهد و آستان قدس خواهشمندیم فضای مناسبی را برای تاسیس نانوایی‌های یارانه‌ای و نیمه‌یارانه‌ای در اطراف حرم در اختیار ما قرار دهند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

به گزارش قدس آنلاین، مصطفی کشتگر در خصوص فعالیت نانوایی‌های آزادپز در مشهد اظهار کرد: از سال ۹۷ و بنا بر بخشنامه وزیر وقت جلوی ‌صدور پروانه کسب جدید برای نانوایی‌ها در شهر مشهد گرفته شد و در این مدت نیز به‌ جز مواردی که با نظر کمیسیون نظارت استان صورت گرفت، پروانه کسب ‌جدیدی صادر نشد اما در اواخر سال ۹۹ و ‌اوایل سال ۱۴۰۰ طبق رای دیوان عدالت اداری، این بخشنامه باطل شد.

وی افزود: بنابر ابلاغیه اتاق اصناف و شرایط رای دیوان عدالت اداری که در اردیبهشت ‌ماه سال جاری صادر شد، صدور پروانه کسب برای نانوایی‌های آزادپز مشروط بر تهیه آرد با نرخ آزاد بلامانع شد. اتحادیه نانوایی‌های مشهد نیز بنا بر رای کمیسیون نظارت استان صدور پروانه‌های جدید کسب را شروع کرد.

رئیس اتحادیه صنف نانوایان مشهد عنوان کرد: ما به عنوان اتحادیه به دلیل آماده نبودن زیرساخت‌های این طرح نگرانی‌هایی‌ داشتیم. البته با فضای رقابتی مشکلی نداریم اما بستر این نانوایی‌ها در مشهد آماده نیست زیرا سامانه‌ای برای توزیع آرد آن‌ تعریف نشده است‌. همچنین اگر قرار است نظارتی صورت گیرد، باید بدانیم کدام کارخانه تامین کننده آرد این نانوایی هاست. این سامانه باید توسط اداره کل غله استان تعریف شده و برای نانوایی‌ها بارگذاری شود تا بتوان آرد را از سامانه با هر قیمتی خریداری ‌کرد.

کشتگر تصریح کرد: تا زمانی که این سامانه تعریف نشود، نگرانی نهادهای نظارتی و قضایی برای تامین آرد این نانوایی‌ها ‌وجود ‌دارد. البته ممکن است تامین آرد این نانوایی‌ها از واحدهای نیمه‌یارانه‌ای و یا آرد آزاد از کارخانه‌های تولید آرد باشد.

وی ادامه داد: واحدهای آزادپز نان را با آرد آزاد تولید می‌کنند و قیمت آرد خریداری‌ شده آن‌ها حداقل پنج الی ۶ برابر بیشتر از آرد یارانه‌ای است. به طور مثال اگر آرد دولتی کیسه‌ای ۵۰ هزار تومان است، قیمت آرد آزاد کیسه‌ای حدود ۲۸۰ هزار تومان محاسبه می‌شود.

رئیس اتحادیه صنف نانوایان مشهد بیان کرد: در سطح شهر مشهد نانوایی به اندازه کافی موجود است اما در ‌برخی مناطق تعداد کمتری نانوایی وجود دارد. اگر قرار است نانوایی تاسیس شود، باید به صورت کارشناسی شده و در مناطقی‌ که نانوایی کمتری‌ وجود دارد، ‌صورت گیرد.

کشتگر افزود: همکاران ما در برخی مناطق برخوردار به علت بالا بودن اجاره‌بها تمایلی به احداث نانوایی یارانه‌ای یا نیمه‌یارانه‌ای ندارند. همچنین احداث نانوایی‌های آزادپز در نزدیکی نانوایی‌های یارانه‌ای یا نیمه‌یارانه‌ای علی‌رغم ایجاد فضای رقابتی توجیه اقتصادی ندارد.

وی خاطرنشان کرد: تا آذر ماه سال جاری حدود هشت پروانه کسب برای واحدهای آزادپز جدید در مشهد صادر شده است. ما پیش‌بینی می‌کردیم که با اجرای این طرح دغدغه‌هایی برای‌ مسئولان و مردم ایجاد شود؛ بنابراین حساسیت خاصی را ‌در ‌صدور ‌پروانه‌ها داشتیم. هم ‌اکنون بنا بر مصوبه ‌کارگروه استان تا مشخص شدن چگونگی تامین آرد واحدهای آزادپز به صورت نظام‌مند جلوی صدور پروانه‌های کسب‌ این واحدها گرفته شده و دستور داده شد پروانه کسب جدیدی صادر نشود.

رئیس اتحادیه صنف نانوایان مشهد درباره اساس صدور پروانه‌ها گفت: نانوایی‌های آزادپز منعی برای انتخاب مکان احداث نانوایی نداشته و اگر شرایط بهداشتی را رعایت کرده و جواب استعلام آن‌ها مثبت باشند مانعی برای احداث نانوایی ندارند اما مشکل ما این است که باید این مکان‌ها طبق آیین‌نامه مشخص شود. بهتر است نانوایی‌ها در مناطقی که‌ نانوایی کمی ‌وجود دارد، احداث شود تا بتوان مشکل شلوغی صف‌ها را حل کرده و فضای رقابتی‌تری ایجاد کرد. در غیر این صورت دچار چالش‌خواهیم شد.

کشتگر عنوان کرد: در نانوایی‌های‌ آزاد قیمت‌گذاری بر عهده واحد صنفی است اما واحد صنفی‌ نیز نمی‌تواند با هر قیمتی نان را بفروشد زیرا قیمت آن‌ ارشادی است و باید مورد تایید کمیته فنی اتحادیه و کارگروه سازمان‌ صنعت، معدن و تجارت استان قرار گیرد. البته قیمت آن‌ بستگی به اجاره‌بهای مناطق نیز دارد.

وی درباره صدور مجوزهای نانوایی‌های آزادپز افزود: برای صدور مجوز به واحدهایی که قبلا ثبت‌نام کرده‌اند و به آن‌ها پاسخ مثبت داده‌ شده، بعد از بررسی‌ نحوه تامین آرد و شرایطی که کارگروه استان ابلاغ می‌کند، پروانه جدید صادر خواهد شد اما ‌اکنون تا رفع مشکلات ایجاد شده مجوز جدیدی صادر نمی‌شود.

رئیس اتحادیه صنف نانوایان مشهد عنوان‌ کرد: واحد صنفی که‌ قیمت‌گذاری را انجام‌ می‌دهد، باید نرخ نان‌های‌ تولیدی را به اتحادیه اعلام کند تا به کمیته فنی اتحادیه ارائه شده و سپس به سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اعلام شود تا مسیر شفاف و مشخصی را طی کند. اگر بر تامین آرد این واحدها  نظارت‌های کافی باشد، مشکلی ایجاد نخواهد شد.

کشتگر تصریح کرد: ‌در صورتی که قیمت نان در نانوایی‌های آزادپز بسیار بالا باشد، به طور حتم با گرانفروشی برخورد ‌خواهد شد زیرا در هر صورت ما نرخ ارشادی داریم. همچنین ‌به واحدهایی آزادپزی که‌ پروانه کسب نگرفته و شروع به فعالیت‌ کرده‌اند، طبق ماده ۲۷ قانون نظام صنفی اخطار داده‌ شده و هر واحد فعالی که فاقد پروانه کسب باشد، پلمپ خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: نان قیمت مصوب دارد و باید در تمام سطح شهر با همان نرخ فروخته شود. به همین دلیل در برخی مناطق برخوردار با اجاره‌بهای بالا رغبتی برای تاسیس نانوایی وجود ندارد. اگر در مناطق برخوردار نانوایی‌های آزادپز احداث شود، فضای رقابتی ایجاد و روند قیمت نان نزولی می‌شود.

رئیس اتحادیه صنف نانوایان مشهد گفت: در حال حاضر بیشترین مشکلات در واحدهای اطراف حرم است زیرا بسیاری از نانوایی‌ها به دلیل طرح‌های توسعه شهر یا کرونا تعطیل شده‌ است. امروز که ورود زائران به مشهد افزایش یافته، احتیاج به نانوایی جدید احساس می‌شود. همچنین به دلیل گران بودن املاک اطراف حرم کسی تمایل به راه‌اندازی واحد جدید در آن منطقه نداشته و همین موضوع باعث ایجاد برخی مشکلات شده است.

کشتگر بیان کرد: از شهرداری مشهد و آستان قدس خواهشمندیم فضای مناسبی را برای تاسیس نانوایی‌های یارانه‌ای و نیمه‌یارانه‌ای در اطراف حرم در اختیار ما قرار دهند.

انتهای پیام

نظر شما