شناسهٔ خبر: 51167152 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: سرپوش | لینک خبر

نجوم و فضا

دو سیاهچاله پرجرم از دل یک کهکشان کشف شد

یک تیم ستاره شناسی موفق به رصد دو سیاهچاله در کهکشان NGC ۷۷۲۷ شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از gizmodo، طبق مشاهدات یک تلسکوپ استاندارد، کهکشان NGC ۷۷۲۷ مانند یک جسم غول پیکر در آسمان شب در حال حرکت است. در داخل این کهکشان، دو سیاهچاله بسیار پرجرم وجود دارد. همان طور که اخیراً تیمی از ستاره شناسان دریافتند، این اجرام از هر جفت پرجرم دیگری به زمین نزدیک تر هستند. یکی از سیاهچاله ها ۶.۳ میلیون برابر خورشید جرم دارد، در حالی که جرم دیگری ۱۵۴ میلیون برابر خورشید است. همچنین در فاصله ۸۹ میلیون سال نوری از زمین قرار دارد.

هنگامی که دو کهکشان با هم ادغام میشوند، سیاهچاله ها به دور یکدیگر می چرخند و در نهایت خود را با هم ادغام می کنند. این ادغام سیاه چاله ها از خشن ترین پدیده های اختر فیزیکی در جهان هستند، و امواج گرانشی را ایجاد می کنند که توسط انیشتین پیش بینی شده بود و نخستین بار توسط رصدخانه امواج گرانشی تداخل سنج لیزری (LIGO) در سال ۲۰۱۵ مشاهده شد. کارینا وگل، سرپرست تیم تحقیق در این باره به Gizmodo اظهار‌کرد: زمانی که سیاهچاله ها بسیار به یکدیگر نزدیکتر شوند، از نظر گرانشی به هم متصل و به دور یکدیگر می چرخند.

وگل ستاره شناس دانشگاه استراسبورگ فرانسه گفت که آثار ادغام کهکشان های ناشناخته مانند آن میتواند تعداد کل سیاهچاله های کلان پرجرم را تا ۳۰ درصد افزایش دهد. در حال حاضر، LIGO میتواند رویداد های امواج گرانشی را از سیاهچاله هایی که ادغام میشوند و چند برابر خورشید جرم دارند، تشخیص دهد. همچنین زمانی که ماموریت فضایی LISA چند سال دیگر آنلاین شود، می توانیم رویداد های امواج گرانشی را از ادغام سیاهچاله های پرجرم تشخیص دهیم.

سیاه چاله,دو سیاهچاله پرجرم از دل یک کهکشان

نظر شما