به گزارش خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا، حجتالاسلام سید ابراهیم رئیسی رئیسجمهور صبح امروز (چهارشنبه، ۱۰ آذر) در نشست مشترک مجلس و دولت، گفت: مسئله انسجام قوا همواره مورد تأکید رهبری بود و باید به این قضیه به یک ضرورت توجه شود.
وی ادامه داد: این انسجام قوا باید برای خدمت به مردم و گرهگشایی از زندگی مردم و پیشرفت امور و برداشتن گامهای بزرگی که باید برداشته شود، باشد. در این مسئله آسیبشناسی و تشخیص اولویتها یک ضرورت است.
رئیسجمهور اظهار کرد: حاشیهها باید در حاشیه بماند و نباید هرگز گرفتار حاشیهها بمانیم، ما در دولت خودمان را موظف میدانیم که از نگاههای نخبگانی استفاده کنیم.
رئیسی تأکید کرد: ما راهی نداریم جز اینکه برای اجرای قانون توافق کنیم. در روز مجلس باید به همه سلایق سیاسی توجه شود. مسئولان نیز باید قانونمدارانه حرکت کنند.
وی با بیان اینکه منقح شدن قوانین یک ضرورت اجتناب ناپذیر است، گفت: ما برای اجرای قانون به همگرایی همه بخشهای کشور نیاز داریم.
رئیسجمهور ادامه داد: حتما از نظرات نخبگانی و به خصوص نظرات کارشناسی نمایندگان مجلس در حل مسئله کشور استفاده میکنیم که میتواند راهگشا باشد، لذا مشورت با دوستان در مجلس که مسئولیت دارند و با همه صاحبنظران و اندیشمندان را برای خودمان یک سرمایه تلقی میکنیم و همواره باید در این قضیه ما این سرمایه را در عمل به آن به عنوان یک عنایت الهی و نعمت خداوند متعال شاکر باشیم
رئیسی اضافه کرد: نمایندگان برای حل مسائل دغدغههایی دارند که این دغدغهها در حوزههای انتخابیه با آن مواجه میشوند و یا در سطح کشور با آن روبرو هستند، این دغدغهها گاهی به صورت ارائه یک طرح جلوه میکند و حق نمایندگان محترم هم هست که بتوانند طرح دهند، اما اگر این طرحها با حضور کارشناسان دولت و بخشهای مختلف باشد از غنایی برخوردار میشود و ما در عمل دچار مشکل نمیشویم و اجرای این طرحها که بعد قانونی میشود، راحتتر خواهد بود.
وی تصریح کرد: باید از نظرات و دیدگاههای نخبگان، دانشگاهیان و به ویژه اعضای کمیسیون های مختلف مجلس برای حل مسائل کشور استفاده شود.
رئیسی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه بودجه ۱۴۰۱ اولین سند مالی است که میخواهد ظرف چند روز آینده تقدیم مجلس شود، گفت: روسای محترم کمیسیون های برنامه، اقتصاد و جهش تولید سخنان اقتصادی قابل استفادهای مطرح کردند و حتما آقای میرکاظمی در جلسات کارشناسی خود از نظرات آقایان استفاده کرده و خواهند کرد تا مهمترین سند مالی دولت را با لحاظ دغدغههای مقام معظم رهبری نسبت به اصلاح ساختار بودجه و دغدغه نمایندگان مجلس ارائه کنیم.
رئیسجمهور همچنین درباره زمان ارائه لایحه بودجه سال آینده نیز، گفت: ما میخواهیم بودجه ۱۴۰۱ کمترین نقص را داشته باشد، دارای کسری نباشد و بتواند تورم را مهار کند و رشد اقتصادی قابل قبولی در آن دیده شود. انشاءالله ظرف چند روز آینده تقدیم مجلس خواهد شد. قبل از ارائه به مجلس اگر دوستان مشورتی دارند که بتواند در پیشنویس رعایت شود، بیان کنند.
وی تصریح کرد: مشی سازمان برنامه و بودجه در دوران اخیر این بوده است که با مشورت صاحبنظران به ویژه دوستان در کمیسیونهای مجلس، کار را دنبال کنند، ما میخواهیم بودجه کمترین نقص را داشته باشد که با نگاه نمایندگان بتواند هم روستا و هم شهر را آباد کند و هم بتواند عدالتمحور باشد.
رئیس قوه مجریه با تأکید بر اینکه آمایش سرزمینی طبیعتاً میتواند مورد استناد قرار گیرد تا بتوانیم عدالت را مبتنی بر آمایش سرزمینی در بودجه ۱۴۰۱ عملیاتی و اجرایی کنیم، اظهار کرد: نسبت به نکاتی که در رابطه با مسائل مختلف اقتصادی بیان شد، مسائل سامانههای اطلاعاتی و ناترازی بانکها و مسئله ضرورت توانمندسازی بخش خصوصی در خصوصیسازی مورد تأکید دولت و در حال دنبال شدن است.
حجتالاسلام رئیسی خاطرنشان کرد: قوانین چندگانه که باید مورد توجه باشد مانند قوانین مربوط به فضای کسب و کار، رونق و جهش تولید نقشآفرین است و قطعا مورد تأکید دولت خواهد بود.
حجتالاسلام رئیسی در بخش دیگری از سخنانش به برخی خصوصیات اخلاقی و عملی شهید آیتالله مدرس اشاره کرد و گفت: در سیره و سلوک شهید مدرس محورهای قابلتوجهی اعم از مبارزه با استبداد و استعمار وجود دارد اما محوریترین نکته موجود در زندگی این شهید پیوند معنویت و سیاست بود.
وی با بیان اینکه کلاهکهای هستهای در دنیا محصول جدایی معنویت و سیاست از یکدیگر بوده است، عنوان کرد: محصول جدایی سیاست از معنویت، ۷۰ سال ظلم بر مردم فلسطین و ظلمهای بسیاری است که امروز در دنیا اتفاق میافتد اما در مکتب شهید مدرس و در ادامه راه یعنی مکتب سیاسی امام جلوههای بسیاری را شاهد هستیم مانند اینکه عالم بداند میتوان با دینداری و دینمداری، خداخواهی، حق خواهی و عدالت خواهی جامعه امروز را سعادتمند کرد.
رئیسجمهور بیان کرد: پرچمی که امروز در دست رهبری قرار دارد به جوامع بشری این را میآموزد که دین میتواند زندگی بشر را اداره کند و برای همه نیازمندیها و سوالات او پاسخ درخور دارد.
رئیسی تأکید کرد: از خداوند متعال میخواهیم در این روزی که روز شهید مدرس و روز مجلس نامگذاری شده است، به همه ما توفیق دهد تا در مسیر ترسیمی شهدای دارای دو حیات حرکت کنیم و نسبت به امانتهایی که به ما سپرده شده است، در حضور خداوند متعال، شهدا و مردم پاسخگو باشیم.
وی تصریح کرد: وظیفه بزرگ مجلس قانونگذاری است، قانونگذاری و ریلگذاری وظیفه بزرگ و مهم مجلس است و اهمیت زیادی دارد و امروز مجلس جلوه اراده و رأی و تشخیص مردم است و این نکته مهمی است که ما جلوه اراده و رأی مردم برای ریلگذاری در جامعه خود را به شکل قانونگذاری داریم.
رئیسجمهور با تأکید بر اینکه قانونگذاری بخشی از کار و بخش مهم قضیه اجرای قانون است، گفت: همگان باید خود را موظف به اجرای قانون بدانند و همه مسئولین و نقشآفرینان بدون استثنا باید خود را موظف به قانونمداری بدانند، خود را با قانون تعریف کنند و قانون را محور اجرای عدالت در جامعه قرار دهند.
رئیسی اضافه کرد: اگر بخواهیم قسط و عدالت را در جامعه، محور قرار دهیم، چه معیاری را میتوانیم برای اجرای عدالت بگذاریم؟ به عقیده من، ما راهی جز توافق بر اجرای قانون نداریم. باید بگوییم به همان میزان که قانون رعایت شود، عدالت اجرا میشود و به همان میزان که قانون نقض میشود عدالت نقص شده است.
وی اظهار کرد: ما امروز معیاری بهتر از اجرای قانون برای اجرای عدالت نداریم، لذا باید کشوری که کشور انتخابات است و رأی مردم سرنوشت کشور و مردم را تعیین میکند، باید قانونمداری در مجلس، دولت، شهر و روستا محور قرار گیرد و هیچکس به خود اجازه نقض قانون را ندهد، اجرای عادلانه و داوری عادلانه، محور اجرای عدالت است.
رئیسجمهور بیان کرد: همه مسئولان در همه حوزهها باید قانونمدارانه حرکت کنند. نزدیکترین راه اجرای عدالت، اجرای قانون است؛ به روز بودن و کارآمد بودن قوانین اهمیت دارد، اما نکته مهم دیگر که مورد تأکید رهبری بوده، تنقیح قوانین است.
رئیسی با بیان اینکه تنقیح قوانین هم وظیفه مجلس و هم وظیفه دستگاههای اجرایی و قضائی است، گفت: محوریت تنقیح قوانین بر عهده مجلس است و مسئولین دیگر هم باید همکاری کنند، این کار ابزاری برای دولت و دستگاه قضائی است و منقح شدن قوانین یک ضرورت اجتنابناپذیر است.
وی اضافه کرد: ما امروز برای اجرای قانون نیازمند هگرایی، همدلی و همپوشانی همه بخشهای مسئول در کشور هستیم؛ مسئله هماهنگی قوا، نهادها و دستگاههای حکومت یک ضرورت اجتنابناپذیر است. انسجام و یکپارچگی یک تاکتیک نیست، بلکه راهبرد اساسی است، نباید اجازه داد انسجام به هیچ عنوان دچار خدشه شود.
رئیسجمهور با تأکید بر اینکه ما در دولت خود را موظف میدانیم و بارها تأکید کردم از نگاههای نخبگانی و دانشگاهی صاحبنظران استفاده کنند، گفت: به ویژه در مجلس و کمیسیونهای تخصصی نظرات نخبگانی بسیار میتواند در حل مسئله در کشور و برای یافتن راهحل مسائل موثر باشد.
رئیسی تصریح کرد: اینکه برخی در سخنان خود و در رأس همه آنها، مقام معظم رهبری در جمع نمایندگان مجلس بر ارائه لایحه از سوی دولت تأکید کردند و به آن تقدم دادند، دلیلش این است که لایحه در بردارنده یک کار کارشناسی در بخشهای اجرایی است.
وی همچنین به پیگیری اجرای قوانین در دولت اشاره کرد و گفت: بر این موضوع تأکید شده که در جدولی مشخص شود که کدام یک از احکام برنامه ششم اجرا شده و چه احکامی در حال اجراست و چه احکامی و به چه دلیل اجرا نشده است.
رئیس قوه مجریه کشور ادامه داد: ما باید بتوانیم به سرعت احکامی از برنامه ششم که مورد توجه نبوده را در دولت مورد توجه قرار دهیم، زیرا قانونی است که باید اجرا شود.
رئیسی گفت: برخی آییننامههای بودجه ۱۴۰۰ در دولت مطرح است و بسیاری از آنها تصویب شده و تعدادی در حال دنبال شدن هستند و آییننامههایی که در ذیل قانون هستند باید به سرعت مورد توجه قرار گیرند و در دولت هم در حال پیگیری هستیم.
وی تأکید کرد: به دلیل اینکه دولت ما از نیمه سال کار خود را آغاز کرد اینها کارهای مقدماتی دولت بود و تا وزرا در مجموعههای خود مستقر شوند و اولویتها را تشخیص دهند طبیعتاً این کارها به دلیل بیتوجهی در گذشته، معطل ماندند. حدود ۸ آییننامه در کمیسیونهای دولت مطرح است که گفتیم با سرعت بررسی شود.
انتهای پیام/ ۴۱۶۴
نظر شما