شناسهٔ خبر: 51033291 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: انتخاب | لینک خبر

سازمان جهانی بهداشت سویه جدید دلتا را اومیکرون نامگذاری کرد / اروپا، ژاپن، آمریکا و کانادا قرنطینه و محدودیت‌های مسافرتی وضع کردند

کارشناسان سازمان جهانی بهداشت پس از برگزاری نشستی غیرعلنی در روز جمعه برای بررسی اطلاعات دریافتی درباره سویۀ جدید کشف شدۀ ویروس کرونا در آفریقای جنوبی با نام اولیۀ «B.1.1.529»، این ویروس جهش یافته را «اومیکرون» (Omicron) نامگذاری و در گروه ویروس‌های «نگران کننده» طبقه بندی کردند.

صاحب‌خبر -
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

یورونیوز: کارشناسان سازمان جهانی بهداشت پس از برگزاری نشستی غیرعلنی در روز جمعه برای بررسی اطلاعات دریافتی درباره سویۀ جدید کشف شدۀ ویروس کرونا در آفریقای جنوبی با نام اولیۀ «B.1.1.529»، این ویروس جهش یافته را «اومیکرون» (Omicron) نامگذاری و در گروه ویروس‌های «نگران کننده» طبقه بندی کردند.

این سازمان همچنین اعلام کرد که ممکن است «اومیکرون» سریع‌تر از سایر سویه‌های ویروس کرونا گسترش یابد.

در بیانیه‌ این سازمان آمده است: «شواهد اولیه حاکی از خطر بالای عفونت است و اینکه تغییرات زیانباری در اپیدمیولوژی کووید۱۹ روی داده است.»

با این وجود کارشناسان اعلام کردند که تست‌های پی‌سی‌آر همچنان قادر هستند این سویه جدید را شناسایی کنند.

واکنش اتحادیه اروپا

پس از انتشار اطلاعیه این سازمان، مقامات اتحادیه اروپا نیز جلسه‌ای اضطراری تشکیل داده و تعلیق سفرها از مبدأ هفت کشور آفریقایی را به ۲۷ کشور عضو این اتحادیه توصیه کردند.

اریک مامر، سخنگوی کمیسیون اروپا در پیامی توییتری نوشت: «کشورهای عضو توافق کردند که به سرعت محدودیت‌هایی را برای همه سفرها از مبدأ هفت کشور بوتسوانا، اسواتینی، لسوتو، موزامبیک، نامیبیا، آفریقای جنوبی و زیمبابوه به مقصد اتحادیه اروپا اعمال کنند.»

او همچنین اعلام کرد که اجرای تدابیری مانند انجام تست‌های کووید، قرنطینه و ردیابی تماس‌های مسافران از سوی کشورهای عضو مهم است.

انتشار این اخبار بار دیگر منجر به سقوط بازارهای سهام و قیمت نفت همچنین ارزش دلار در روز جمعه به دلیل ترس از وارد شدن ضربه سنگین دیگری به اقتصاد جهانی شد؛ بویژه آنکه دانشمندان هشدار داده‌اند سویه جدید ممکن است عفونی‌تر از سویه دلتا و مقاوم‌تر از دیگر سویه‌ها در برابر واکسن‌های کرونا باشد.

واکنش ایالات متحده و کانادا

دو کشور ایالات متحده آمریکا و کانادا نیز برای سفرها از جنوب آفریقا محدودیت‌هایی قائل شدند.

یک مقام بلندپایه در دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرد که از روز دوشنبه سفر از مبدأ هشت کشور آفریقای جنوبی، بوتسوانا، زیمبابوه، نامیبیا، لسوتو، اسواتینی، موزامبیک و مالاوی ممنوع است.

این مقام که نخواست نامش فاش شود، افزود که تنها شهروندان ایالات متحده و افرادی که اقامت دائمی این کشور را دارند، همچنان می‌توانند از این هشت کشور به ایالات متحده سفر کنند.

ژان ایو دوکلوس، وزیر بهداشت کانادا نیز از ممنوعیت ورود مسافران از هفت کشور بوتسوانا، اسواتینی، لسوتو، موزامبیک، نامیبیا، آفریقای جنوبی و زیمبابوه به دلیل نگرانی از شیوع ویروس جدید کووید خبر داد.

این دستورالعمل در حالی صادر شده که هیچ پرواز مستقیمی به کانادا از هفت کشور ذکر شده وجود ندارد و مسافرانی که به طور غیرمستقیم از این کشورها وارد کانادا می‌شوند، باید نتیجه منفی تست کووید را که قبل از پرواز گرفته شده، به همراه داشته باشند و به محض ورود نیز برای مدت ۱۴ روز قرنطینه شوند.

عمر الغبرا، وزیر حمل و نقل کانادا اعلام کرد که محدودیت‌های سفر دست‌کم تا ۳۱ ژانویه ادامه خواهد داشت.

واکنش آژانس تنظیم کننده دارو در اتحادیه اروپا

آژانس دارویی اروپا که تنظیم کننده مقررات تولیدات پزشکی در این اتحادیه است، اعلام کرد هنوز خیلی زود است درباره میزان اثربخشی واکسن‌های ضدکرونا در قبال سویه جدید کشف شده در آفریقای جنوبی اظهارنظر کرد.

وضع قرنطینه ۱۰ روزه در ژاپن

ژاپن روز جمعه اعلام کرد که پس از کشف سویه جدید کووید۱۹ در آفریقای جنوبی، برای مسافرانی که از شش کشور واقع در آن منطقه وارد ژاپن می‌شوند، یک دوره قرنطینه ۱۰ روزه در نظر گرفته شده است.

بر اساس بیانیه دولت، از روز شنبه مسافرانی که از آفریقای جنوبی و کشورهای همسایه یعنی نامیبیا، لسوتو، اسواتینی، زیمبابوه و بوتسوانا وارد ژاپن می‌شوند، باید بلافاصله پس از ورود، به مراکز تعیین‌شده رفته و برای مدت ۱۰ روز در آنجا اقامت کنند و در دوره قرنطینه نیز دست‌کم سه بار از آنها تست کرونا گرفته خواهد شد.
بلژیک از شناسایی اولین مورد ابتلا به «اومیکرون» خبر داد

بلژیک اعلام کرد که اولین مورد ابتلا به «اومیکرون» در اروپا را شناسایی کرده است و بیمار، یک فرد واکسینه نشده است که به تازگی وارد این کشور شده است.

فرانک وندنبروک، وزیر بهداشت بلژیک در یک کنفرانس رسانه‌ای گفت که ابتلای این فرد به سویه «اومیکرون» تایید شده است.

بلژیک همچنین از وضع محدودیت‌های جدیدی برای کاهش تماس‌های اجتماعی با هدف کنترل عفونت‌ها خبر داد؛ مانند تعطیلی زودهنگام بارها و بسته شدن کامل کلوپ‌های شبانه به مدت سه هفته.

الکساندر دی کرو، نخست‌وزیر بلژیک در یک کنفرانس خبری گفت: «اکنون با وضعیتی مواجه هستیم که بدتر از دیدگاه بدبینانه‌ای است کارشناسان تنها دو هفتۀ پیش داشتند و فشار بر خدمات بهداشتی در حال افزایش است.»

تدابیر جدید تنها یک هفته پس از تشدید جنجال برانگیز محدودیت‌های اجتماعی در این کشور اتخاذ شده است. دولت پیش از این خواستار استفاده گسترده‌تر شهروندان از ماسک شده و کار از خانه را توصیه کرده بود.

لینک کوتاه کپی لینک

نظر شما