شناسهٔ خبر: 50922980 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایران آنلاین | لینک خبر

چرا انگلیس حماس را تروریست نامید؟

مهدی شکیبایی جانشین دبیرکل جمعیت دفاع از ملت فلسطین و کارشناس حوزه خاورمیانه در گفت و گو با ایران آنلاین ، اقدام اخیر انگلیس علیه حماس و قرار دادن نام این گروه فلسطینی در لیست گروه های تروریستی را خدمتی دوباره به رژیم صهیونیستی دانسته و تاکید کرد که جنبش حماس با این اتفاق نه تنها تضعیف نشده، بلکه در صحنه بین المللی با استقبال بیشتری روبرو خواهد شد.

صاحب‌خبر -

وی افزود: "نوع برقراری رابطه میان انگلیس و موضوع فلسطین، ارتباط مستقیمی با وضعیت رژیم صهیونیستی دارد؛ بدین معنا که تشدید مواضع انگلستان علیه فلسطینیان به وضعیت رژیم صهیونیستی بازمی گردد. چرا که از همان ابتدا، شکل گیری رژیم صهیونیستی در قلب دنیای اسلام و درون سرزمین فلسطین، یک پروژه انگلیسی بود . به گونه ای که بعد از اعلامیه بالفور و تعهدی که دولت وقت استعماری انگلستان، بعد از زمینه چینی حدود 25-27 ساله، به یهودی ها در اروپا می دهد، شاهد بودیم که دولت انگلیس، قیمومیت خود را از فلسطین در سال 1947 برداشته و این سرزمین را در اختیار رژیم صهیونیستی قرار داد . بنابراین طبیعی است که دولت انگلستان در طول این 7 دهه حمایت از رژیم صهیونیستی، از پروژه خودساخته خود در منطقه حمایت کند".
این کارشناس مسائل خاورمیانه تاکید کرد: "این موضوع نشان می دهد که حماس و موضوع فلسطین، توانسته در بین افکار عمومی غرب جایی باز کرده و همین امر مقاومت اسلامی حماس را مورد استقبال جهانی قرار دهد. از همان ابتدا مقاومت پایداری گروههای جهادی فلسطینی از جمله حماس، افکار عمومی را متوجه قضیه فلسطین کرد. خب طبیعی بود که  این امر برای دولتمردان انگلیسی به عنوان طراحان پروژه شکل گیری رژیم صهیونیستی، خوشایند نباشد. فلذا برای جبران این شکست، دست روی عامل و عنصر اصلی در درون فلسطین گذاشته و این اقدام را طرح ریزی می کنند. غافل از این که چنین اقدام خلاف واقع و غیربشر دوستانه و ضد مقرات بین المللی علیه جنبش حماس، اتفاقا رژیم صهیونیستی را تضعیف کرده و باعث تقویت جایگاه فلسطین در افکار عمومی غرب بویژه انگلستان خواهد شد".
جانشین دبیرکل جمعیت دفاع از ملت فلسطین و کارشناس حوزه خاورمیانه، از سویی دیگر علت در پیش گرفتن سیاست های خصمانه دولت انگلستان علیه جنبش حماس را در تلاش های مستمر این جنبش در تضعیف رژیم صهیونیستی در حوزه افکار عمومی و مخالفتهای صریح جهان غرب علیه سیاست های نظامی اسرائیل معرفی کرده و افزود: "به گونه ای که شاهدیم جنبش مقاومت به تکیه گاه محکمی برای فلسطینیان در برابر تجاوزات رژیم صهیونیستی تبدیل شده و در مقاومت در این حوزه نقش خود را به خوبی ایفا کرده است. شاهد این قضیه نیز جنگ 11 روزه رژیم صهیونیستی علیه فلسطینی ها است. درست زمانی که مردم در قدس علیه اقدامات رژیم صهیونیستی یکپارچه شدند، نهضت مقاومت برای مطالبه خواسته های به حق مردم قدس، موضع گیری کرده و پس از رقم خوردن جنگی 11 روزه، شکست مفتضحانه ای به رژیم صهیونیستی تحمیل شد".
این کارشناس خاورمیانه افزود:" محتضر هستید که مامن، ماوا و مهد لابی های صهیونیستی در انگلستان قرار دارد. آنچه که تحت عنوان لابی صهیونیستی در آمریکا با نام "آیپک" مشاهده می کنیم، زاییده انگلستان است. یعنی از قرن 19 تاکنون، اکثر یهودیان در سازمان ها، نهادها و کارتل ها که مسائل مالی را در اختیار دارند، در انگلستان مستقر شده و آن را پناهگاه اصلی لابی های صهیونیسم قرار دادند.  فلذا لابی صهیونیسم در انگلستان برای مدیریت دولتمردان این کشور، وارد میدان شده و در یک اقدام خلاف آشکار، دولت را مجبور به اتخاذ این تصمیم کردند. از سویی دیگر شاهدیم که دولت انگلستان به پول و کمک های مالی این کارتل ها و سازمانهای اقتصادی نیاز داشته و مجبور است که به لابی صهیونیستی وفادار باشد. فلذا دولت انگلستان که همیشه سایر کشورها را در خصوص مسائل حقوق بشری مورد انتقاد قرار می دهد؛ خود اقدامی خلاف حقوق بشری انجام داده و درصدد قرار دادن جنبش حماس در لیست گروههای تروریستی برمی آید".
وی تصریح کرد: "هر اقدامی که غرب طی سه دهه اخیر برای تحریم و محاصره مسئله فلسطین انجام داده است؛ به ضرر دست اندرکاران این طرح و و به نفع آرمان فلسطین رقم خورده است. اوایل دهه 80 که جنبش انتفاضه، جهاد و مقاومت فلسطینی ها علیه اشغالگری رژیم صهیونیستی کلید خورد، افکار عمومی جهان با ملت فلسطین همدردی کرده و از طریق برگزاری همایش ها، تحصن، تجمع، صدور بیانیه ، ساخت فیلم، ... به حمایت های خود از فلسطینیان قوت بخشیدند. بنابراین در چنین شرایطی اقدام خصمانه انگلیس در تحریم حماس، اهداف مخالفان نهضت مقاومت را محقق نکرده و بار دیگر حمایت افکار عمومی را در حمایت همه جانبه از مردم فلسطین را در پی خواهد داشت. بنده شک ندارم که حماس با این اتفاق نه تنها تضعیف نشده، بلکه در صحنه بین المللی با استقبال بیشتری روبرو خواهد شد".
شکیبایی گفت:" اقدام اخیر انگلستان علیه دولت حماس، بار دیگر رهبری اصلی پروژه استعماری صهیونیسم در فلسطین را به اثبات رساند. سالها بعد از تاسیس رژیم صهیونیستی در درون فلسطین و وعده این کشور در ساخت یک وطن ملی در سرزمینهای اشغالی، فلسطینیان بابت رنج تحمیل شده خواستار معذرت خواهی شدند. اما متاسفانه نخست وزیر وقت انگلیس (ترزا می) به شکل وقیحانه ای، نه تنها مسئولیت دولتش در رنج تحمیل شده به ملت فلسطین را نپذیرفت، بلکه به لحاظ تاریخی این موضوع را یک شاخصه و ویژگی بسیار خوبی برای دولت انگلستان معرفی کرد. فلسطینی ها در تمام این سالها از انگلستان خواستار عذرخواهی شدند، اما این اقدام هرگز انجام نشد. حال در چنین شرایطی مردم فلسطین نباید منتظر عذرخواهی انگلستان باشند؛ چرا که آنها روش استعماری خود را دنبال می کنند".
جانشین دبیرکل جمعیت دفاع از ملت فلسطین و کارشناس حوزه خاورمیانه، در آخر افزود: "من تردیدی ندارم که این اتفاق باعث دلگرمی، همبستگی و وحدت بیشتر بین فلسطینی ها برای رسیدن به هدف اصلی (آزادی فلسطین) و رهایی از قدس شده و فلسطینی ها برای یک بار هم شده به این نتیجه خواهند رسید که نباید به این عذرخواهی ها دلخوش کنند. این در حالی است که متاسفانه شاهدیم این روزها کشورهای عربی دنبال عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی هستند. همین اقدام یعنی قرار دادن نام جنبش حماس در لیست گروههای تروریستی توسط دولت انگلیس، با هدف تقویت عادی سازی روابط صورت می گیرد؛ چرا که حماس به شدت مخالف عادی سازی روابط کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی بوده و حتی در مقطعی به روشنگری و افشاگری های علیه کشورهای خائن دست زده و آن ها را به عنوان خائنان به آرمان های فلسطین معرفی کرد. از این منظر دولت انگلستان دست به کار شده و در راستای پاسخ به اقدام حماس و تقویت هر چه بیشتر طرح عادی سازی روابط، در جهت تضعیف جنبش حماس قدم برداشته است".