به گزارش خبرگزاری آریا، پیمان عشقی امروز در مراسم روز جهانی خون بندناف با اشاره به اهمیت خون بند ناف افزود: از سال 84 شورای انتقال خون مصوبهای داشت مبنی بر اینکه خون و پیوندهای بنیادی باید توسط سازمان انتقال خون تولید و فراهم شود.
وی ادامه داد: سال 89 نخستین فرایند نگهداری و پردازش سلولهای بنیادی را راه اندازی کرده ایم و تا به امروز 4 هزار و 150 واحد خون بند ناف گرفته و نگهداری شده است.
دکتر عشقی با بیان اینکه سازمان انتقال خون تنها بانک خون داوطلبانه است و مورد تأیید سازمانهای بین المللی علمی است گفت: سازمان انتقال خون اقدامات درخشانی انجام داده و خون و فرآوردههای خونی را تأمین و در اختیار نیازمندان قرار داده است.
ضرورت داشتن یک صنعت کامل در حوزه سلولهای بنیادی
دکتر امیرعلی حمیدیه رئیس مرکز پیوند بیمارستان مرکز طبی کودکان و دبیر ستاد سلولهای بنیادی معاونت علمی نیز در مراسم روزجهانی خون بند ناف گفت: با اعمال تحریمها و دیگر مسائل باید با سرعت زیاد فعالیت و تلاش کرده تا مردم از روشهای درمانی جدید غافل نشوند و یک لحظه غفلت ما را به اندازه 15 سال عقب میاندازد.
وی گفت: نباید توقع زیادی از دولت و وزارتخانه و دانشگاههای علوم پزشکی داشت، برای داشتن یک صنعت کامل در حوزه سلولهای بنیادی باید زحمت کشید و تلاش دو چندان کرد. با چند محصول ایران ساخت میتوان یک صنعت خوبی در حوزههای مختلف داشت.
گفتنی است؛ تنها چند دقیقه بعد از تولد و خروج بند ناف، خون موجود در بندناف و جفت لخته میشود؛ بنابراین برای دسترسی به این منبع مهم تنها 5 تا 10 دقیقه فرصت داریم. در غیر این صورت سلولهای بنیادی موجود در آن که میتواند درمانکننده بیش از 80 نوع بیماری صعبالعلاج باشد، بدون استفاده دور انداخته میشود!.
17 نوامبر مصادف با 26 آبان 1400 از سوی مجامع بینالمللی به عنوان روزجهانی خون بندناف نامگذاری شده است.