شناسهٔ خبر: 5080238 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

معاون مطبوعاتی ارشاد:

رسانه‌های قرآنی و دینی تازه‌تأسیس ۳ برابر یارانه می‌گیرند

گروه جامعه: معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم اختتامیه جشنواره هلال و رسانه، گفت: رسانه‌هایی که بخواهند با موضوع قرآن، احکام اسلامی و شئائر دینی منتشر شوند، سه برابر یارانه می‌گیرند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حسین انتظامی، معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم اختتامیه دومین جشنواره هلال و رسانه، که امروز دوشنبه 21 اردیبهشت‌ماه برگزار شد، با اشاره به بسته حمایتی این معاونت برای رسانه‌ها عنوان کرد: در سال گذشته هفت محور حمایتی برای رسانه‌ها اعلام شد.

وی تشریح کرد: افرادی که بخواهند در این هفت حوزه به تأسیس رسانه اقدام کنند، در هیئت نظارت بر مطبوعات به صورت بدون نوبت تقاضای آنها مورد رسیدگی قرار می‌گیرد و از سوی دیگر یارانه این دسته از رسانه‌ها سه برابر می‌شود.

انتظامی تصریح کرد: 10 استان به عنوان استان کم‌برخوردار معرفی شده است و ما در راستای حمایت از رسانه‌ها در این استان‌ها هستیم. در حال حاضر در همه جای دنیا با کاهش تیراژ روزنامه‌ها مواجه هستیم و در عوض برخی دیگر از رسانه‌ها از جمله رسانه‌های اجتماعی با فرصت مواجه هستند. اما در رسانه‌های همگانی نیز رسانه‌های بین‌المللی، تخصصی و محلی می‌توانند با فرصت مواجه باشند لذا در این راستا به توسعه رسانه‌های بومی کشور کمک می‌کنیم و این 10 استان را مورد حمایت خاص قرار می‌دهیم.

وی اعلام کرد: چند موضوع است که سال گذشته نیز اعلام شد در سال جاری نیز بر این موضوع‌ها اهتمام داریم که اگر رسانه‌ای در موضوع‌های زیر بخواهد منتشر شود هم خارج از نوبت مورد رسیدگی قرار می‌گیرد و هم سه برابر یارانه را دریافت می‌کند.

معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی، وزارت ارشاد در خصوص موضوع‌های مورد حمایت گفت: موضوع‌های قرآن، احکام اسلامی و شعائر دینی، که البته منظور این نیست که یک تک مقاله در خصوص مباحث دینی در رسانه منتشر شود بلکه رسانه باید با موضوع دینی منتشر شود، فرهنگ ایثار، شهادت و دفاع مقدس، ترویج زبان و ادبیات فارسی، ترویج سبک زندگی اسلامی ـ ایرانی به جای آنچه مرسوم است به عنوان سبک زندگی غربی، نشریاتی که در جدار مرزی کشور منتشر شوند چنانچه مروج همبستگی ملی باشند و نشریاتی در حوزه علم که منظور مجلات علمی و پژوهشی نیست بلکه منظور آشنا کردن مردم با علم و افزایش سواد علمی مردم است موضوع‌های مورد حمایت ما هستند.

وی اعلام کرد: دو محور از این موضوع‌ها با هلال احمر و رسانه‌هایی که با این موضوع کار می‌کنند، مرتبط است. اول موضوع فرهنگ ایثار و شهادت است. ما نمی‌خواهیم از ارزش‌های شهادت و دفاع مقدس که اوج ایثارگری است فروبکاهیم اما ایثار فقط در میدان‌های نبرد نیست.

انتظامی ادامه داد: کاری که در هلال احمر و به طور کلی در مناسبت‌های اجتماعی انجام می‌‌‌شود چنانچه دیگری را بر خود مقدم بداریم و مهربان باشیم، زمینه‌های ایثارگری جلوه پیدا می‌کند.

وی وجه دیگر را سبک زندگی دانست و گفت: متأسفانه خلقیات اجتماعی و فرهنگ عمومی ما دارای اشکالاتی است، باید این را بپذیریم و دچار غرور نشویم که ما ملت برجسته دنیا هستیم. بسیاری از رذایل هم به شکل فردی در ما بروز دارد و هم در جامعه دیده می‌شود. یکی از این رذایل خودخواهی و مقدم دانستن خود بر دیگران است.

معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی، وزارت ارشاد تصریح کرد: با توجه به اینکه ما در حوزه رسانه‌ای فرهنگ‌ساز هستیم می‌توانیم کمک کنیم که خلقیات اجتماعی اصلاح شود و مباحثی مانند ایثارگری و مقدم کردن دیگران بر خود کاری است که اگر ما در رسانه‌ها آن را توسعه دهیم به مباحث خودامدادی امدادگری کمک می‌کند.

وی در پایان گفت: ما در مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی رسانه‌ها این آمادگی را داریم که دوره‌هایی را در خصوص روزنامه‌نگاری بحران تعریف کنیم تا عکاسان و خبرنگاران آموزش دیده، ورزیده شوند که در موقع بحران چگونه عمل کنند.