شناسهٔ خبر: 50707573 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: سرپوش | لینک خبر

حوزه بهداشت و رفاه

بیش از ۴۰ درصد ایرانیان پوکی استخوان و ۱۴ درصد افراد بالای ۲۰ سال به دیابت مبتلا هستند

رئیس سیزدهمین همایش بین‌المللی غدد درون ریز و متابولیسم گفت: بیش از ۴۰ درصد ایرانیان پوکی استخوان دارند که در ۱۰ تا ۱۵ درصد موارد منجر به شکستگی و بی‌حرکتی می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش  ایرنا، فریدون عزیزی روز چهارشنبه در مراسم گشایش مجازی سیزدهمین همایش بین المللی غدد و متابولیسم افزود: پوکی استخوان به معنی کاهش تراکم استخوان است که بدنبال آن قدرت و استحکام استخوان کم شده و تحت این شرایط استخوان در معرض آسیب و شکستگی قرار می‌گیرد.

وی اظهار داشت: پوکی استخوان معمولا بتدریج پیشرفت می‌کند و در ابتدا، هیچ علامتی از خود بروز نمی‌دهد تا وقتی که شکستگی ایجاد شود. این بیماری می‌تواند در هر استخوانی از بدن ایجاد شود و شکستگی ناشی از آن، دراستخوان‌های ستون مهره‌ها، لگن و ران بیشتر دیده می‌شود.

عزیزی با بیان اینکه زنان بعد از یائسگی بیشتر در معرض ابتلا به پوکی استخوان قرار می گیرند، تصریح کرد: نداشتن تحرک بدنی  مناسب و کافی، کمبود مواد معدنی مانند کلسیم، پروتئین و ویتامین دی و بیماری‌هایی مانند پرکاری تیروئید، دیابت در بروز پوکی استخوان نقش دارند.

رئیس مرکز غدد و متابولیسم کشور ادامه داد: در رژیم‌های غذایی نامناسب افراد دچار کمبود مواد معدنی می شوند و بدن این کمبودها را از بافت‌های استخوانی تامین می‌کند و این روند، در طول زمان باعث فقر استخوان‌ها و در نتیجه پوکی استخوان خواهد شد.

۱۱ درصد جمعیت دیابت دارند

به گفته عزیزی، دیابت از بیماری های قرن ۲۱ به شمار می روند و اکنون ۱۱ درصد جمعیت کشور دچار دیابت بوده و به عبارتی دیگر در افراد بالای ۶۰ سال از سه نفر، ۲ نفر به این بیماری مبتلا هستند.

وی افزود: درصد ابتلا به تیروئید پرکار و کم کار نیز در میان مردم افزایش یافته و این بیماری به علت عدم شیوه زندگی سالم باعث شده شیوع این بیماری رو به افزایش باشد.

کرونا چاقی را زیاد کرد

این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: چاقی نیز رو به افزایش است و کرونا در طی دو سال اخیر این بیماری را تشدید کرده است، این عارضه در کودکان به دلیل کم تحرکی و نداشتن فعالیت بدنی مناسب رو به گسترش است.

عزیزی خاطرنشان کرد: مصرف زیاد غذاهای آماده فست و فود باعث افزایش روند چاق شدن افراد بویژه  چاقی شکمی شده که می تواند باعث بروز بیماریهای غیرواگیر مانند قلبی و عروقی و دیابت شود.

همایش بین المللی غدد و متابولیسم در روزهای ۱۹ تا ۲۱ آبان که به صورت آنلاین با حضور اساتید برجسته از کشورهای اروپایی و آمریکایی  برگزار می شود و این کنگره با بررسی دستاوردهای روز درمانی اختلالات آندوکرین به ویژه در زمینه تیروئید، بارداری، دیابت و چاقی است که در ارتقای دانش پزشکان و ارتقای کیفیت مراقبت از بیماران قطعا موثر و حائز اهمیت خواهد بود.

سیستم اندوکرین از شبکه ه­ایی از غدد در بدن تشکیل شده که هورمون مورد نیاز برای تعامل سلول­ ها را تولید می­ کنند. این غدد تقریبا مسولیت تمام سلول، اندام و عملکردهای بدن را برعهده دارند، اگر سیستم اندوکرین سالم نباشد، افراد هنگام بلوغ، بارداری یا کنترل اضطراب به مشکل برمی خورند و همچنین ممکن است سریعا چاق شوند، استخوان­هایتان ضعیف شود یا انرژی پایینی داشته باشند.

۱۴ درصد افراد بالای ۲۰ سال در ایران به دیابت مبتلا هستند

رییس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: مطالعات امسال نشان می‌دهد میزان ابتلا به دیابت نوع ۲ در ایرانیان بالای ۲۰ سال به ۱۴ درصد رسیده است.

پوکی استخوان ودیابت,چاقی

به گزارش ایرنا، دکتر باقر لاریجانی روز چهارشنبه در نشست خبری به مناسبت روز جهانی دیابت افزود: شیوع دیابت در پنج سال گذشته بیشتر شده و مطالعات ما در مورد شیوع دیابت در سال ۲۰۱۶ نشان می دهد که ۱۱ درصد افراد بالغ دیابت داشتند.

وی ادامه داد: شیوع دیابت در ۲۰ تا ۳۰ سال گذشته حدود ۲ برابر شده و از سال ۶۹ تا ۹۸ حدود ۹۵ درصد افزایش یافته است.

لاریجانی تصریح کرد: بیش از ۹۰ درصد جمعیت دیابتی ها دسترسی نسبتا مطلوبی به پزشک، دارو، خدمات آزمایشگاهی و پوشش بیمه ای دارند. این وضعیت در  دنیا حدود ۵۰ درصد است.

وی گفت: چاقی، آلودگی هوا و فعالیت های فیزیکی سه عامل اساسی افزایش دیابت در کشور است.

لاریجانی افزود: باوجود دسترسی مناسب به دارو و خدمات آزمایشگاهی به علت نبود آموزش کافی حدود ۴۰ درصد دیابتی ها درگیری کلیه دارند.

وی ادامه داد: در حدود هفت درصد این بیماران، وضعیت کلیه خیلی درگیر شده است و حدود ۱۳ درصد دیابتی ها درگیری عوارض عصبی دیابت دارند.

لاریجانی وضعیت شیوع دیابت در استان های مختلف را متفاوت اعلام کرد و گفت:  اختلاف شیوع دیابت در بین استان ها در سال های اخیر بیشتر شده است.

وی ادامه داد: در پنج سال گذشته اختلاف بین بیشترین و کمترین ابتلا به دیابت حدود ۷.۵ درصد بود، اما اکنون این اختلاف بین استان ها به حدود ۱۰.۵ درصد رسیده است.

چاقی افزایش یافت 

رییس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم گفت: هم زمان با افزایش دیابت، چاقی هم در کشور افزایش یافته است.

وی افزود: چاقی و افزایش وزن در پنج سال گذشته افزایش یافته و به حدود ۶۵ درصد جمعیت رسیده است؛ به عبارتی ۶۵ درصد جمعیت ما یا چاق هستند یا وزن بالاتر از طبیعی دارند.

لاریجانی وی با تاکید بر اینکه شیوع فشارخون در  کشور از ۲۵ درصد در پنج سال گذشته امروز به حدود ۳۰ درصد رسیده است، گفت: افزایش چربی خون هم چنین وضعیتی دارد و افزایش کلسترول از ۲۰ درصد در پنج سال گذشته به بالاتر از ۲۵ درصد رسیده است.

وی تاکید کرد: در دیابت، چاقی، فشارخون و چربی خون شاهد شیوع بیشتری نسبت به گذشته هستیم.

رییس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم با بیان اینکه پیش بینی می شود در ۲۵ سال آینده حدود ۷۰۰ میلیون دیابتی در دنیا داشته باشیم، اظهار داشت: در حال حاضر حدود ۴۶۰ میلیون دیابتی در دنیا داریم و از هر ۱۰ نفر در دنیا یک نفر دیابتی هستند.

لاریجانی خاطرنشان کرد: دیابت در کسانی که نتوانستند بیماری خود را خوب کنترل کنند، به آسیب های جدی منجر شده است.

وی ادامه داد: حدود دو سوم کسانی که دیابت دارند در شهرها بسر می برند و حدود سه چهارم دیابتی ها در سنین کار هستند، به این معنی که این افراد اگر بیماری خود را کنترل نکنند، ممکن است در  فعالیت روزانه خود دچار اشکال شوند. از هر پنج دیابت، چهار نفر آنها در کشورهای با درآمد متوسط زندگی می کنند.

لاریجانی گفت: وضعیت دنیا در صدومین سال تولید انسولین، هنوز به گونه ای است که هر دو نفری که در دنیا نیاز به انسولین دارند، یک نفر به انسولین دسترسی ندارد. حدود ۳۰ درصد کسانی که قرص می خورند، هم دسترسی به قرص مناسب ندارند.

رییس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم بیان داشت: حدود ۱۰ درصد هزینه های بهداشت و درمان در دنیا صرف دیابت و عوارض آن می شود. 

کنترل نکردن قند خون از عوامل بدتر شدن وضعیت بیماران کرونایی است

لاریجانی یادآور شد: یکی از عواملی که سبب بدتر شدن وضعیت بیماران کرونایی می شود، کنترل نکردن خوب قند خون است.

وی افزود: کسانی "هموگلوبین ای وان سی" آنها بالاتر از ۱۰ است یا متوسط سه ماه قند خون بین ۶ تا ۷ است، مشکلات آنها حدود ۶۰ درصد افزایش می یابد.

لاریجانی گفت: خطرات دیابتی های مبتلا به کووید ۲ برابر دیگران است. به همین دلیل ضروری است دیابت را خوب بشناسیم و خوب آن را کنترل کنیم تا عوارض بیماری کاهش پیدا کند.

به گزارش ایرنا،‌ مراسم روز جهانی دیابت هر ساله در تاریخ ۱۴ نوامبر (۲۳ آبان) در بیش از ۱۶۰ کشور جهان برگزار می‌ شود. 

نظر شما