شناسهٔ خبر: 50652906 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: دفاع پرس | لینک خبر

رئیس حوزه هنری خبر داد؛

تاسیس صندوق حمایت از تولیدات هنری/ حوزه هنری نگاه هنرمندان را به معضلات اجتماعی متوجه می‌کند

دادمان از تاسیس صندوق حمایت از تولیدات هنری خبر داد و گفت: به جهت باوری که به نقش فرهنگ و هنر در کاهش آسیب‌ها و حل مسائل اجتماعی داریم، بنا داریم صندوق مشترکی را با همکاری دوستان‌مان در سازمان اجتماعی برای حمایت از نوآوری‌ها و تولیدات هنری در زمینه مسائل اجتماعی در حوزه هنری تأسیس کنیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، نشست پویش هنری_رسانه‌ای «ناکوک» و رونمایی از پوستر نخستین پویش رسانه‌ای در حوزه انتشار فیلم و انیمیشن‌های کوتاه با موضوع کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی با حضور «محمدمهدی دادمان» رییس حوزه هنری، «تقی رستم‌وندی» رئیس سازمان امور اجتماعی کشور و جمعی از هنرمندان و مدیران حوزه هنری برگزار شد.

محمد مهدی دادمان، رئیس حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی در این نشست خبری گفت: هنر برای ما همانگونه که امام (ره) فرمودند باید نشان دهنده نقاط کور و مبهم معضلات اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و نظامی باشد. هنر در عرفان اسلامی ترسیم روشن عدالت، شرافت و انصاف و تجسیم تلخ‌کامی گرسنگان مغلوب قدرت و پول است. چنین هنری، هنر مردمی است.

حوزه هنری با پویش ناکوک تلاش کرده نگاه هنرمندان را به نقاط کور معضلات اجتماعی متوجه کند

وی افزود: وقتی از هنر مردمی صحبت می‌کنیم توأمان از دو معنی سخن می‌گوییم؛ معنی نخست اشاره به شیوه تولید دارد، یعنی هنری که فارغ از پیچیدگی‌های تولید حرفه‌ای بتواند خودش را به مخاطب برساند، اما معنی دوم اشاره به هنری دارد که مسائلش را از مردم می‌گیرد نه از جمع‌ها و محافل محدود. یکی از اولین ثمره‌های پیگیری این جهت‌گیری در دوران تازه حوزه هنری، پویش هنری-رسانه‌ای «ناکوک» است. حوزه هنری به عنوان پایگاه هنر انقلاب اسلامی در این پویش تلاش کرده نگاه هنرمندان را به نقاط کور معضلات اجتماعی متوجه کند. «ناکوک» نه مجموعه‌ای از تولیدات سفارشی برای هزینه‌کرد بودجه‌های تصویب شده اداری که به ثمر نشستن یک دغدغه واقعی به شکل بومی و منطقه‌ای در سراسر ایران است.

رئیس حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی بیان کرد: هنرمندان بومی در هر استان با توجه به مهم‌ترین آسیب‌ها و مسائل اجتماعی منطقه خود دست به تولید آثاری زدند به این امید که با روایت داستانی این مشکلات و معضلات و با روایت راه حل‌های برون‌رفت از آن‌ها زمینه‌ای برای توجه عمیق‌تر به آن‌ها فراهم شود. این آثار عمدتاً با شبکه هنرمندان جوان و بومی متصل به مراکز استانی حوزه هنری به ثمر رسیده‌اند. اولویت در تولید این آثار درگیری واقعی و از نزدیک با مسائل و معضلات اجتماعی هر منطقه بوده است. این آثار هنری برای شرکت داده شدن در فلان جشنواره‌های خارجی تولید نشده‌اند، بلکه عزم و اراده خود را در صیقل دادن روح و جان خسته و دردمند مخاطب قرار داده‌اند و مسیر اصلاح و تربیت و بازگشت به فطرت انسانی را دنبال می‌کنند. اگر جز این بود اثر هنری نبودند، بلکه کالایی شبیه هزاران کالای رسانه‌ای دیگر بودند که هر روز تولید و مصرف می‌کنیم.

وی در ادامه گفت: ما در این آثار صمیمیت را دنبال می‌کنیم. صمیمیت در انتقال مسائل و دردها. صمیمیتی که شجاعتی برای به اشتراک گذاشتن داستان‌های همه کسانی که درگیر یکی از این آسیب‌ها بوده‌اند را فراهم می‌کند. ما از همه مخاطبان‌مان در طول این پویش دعوت می‌کنیم به روایت داستان‌هایشان و این در واقع یکی از مهم‌ترین اهداف «ناکوک» است. ما باید بتوانیم مشکلات را به مسائل تبدیل کنیم و برای مسئله‌هایمان راه حل‌های درست پیدا کنیم.

دادمان ادامه داد: بعد از تأکید رهبر معظم انقلاب به همه مسئولان در خصوص توجه خاص به مسائل اجتماعی، حوزه هنری در چهارچوب وظایف خود اقدام‌هایی را در زمینه تولید فیلم‌های کوتاه، مستند، انیمیشن، تولید کتاب، استعدادیابی و پرورش هنری نوجوانان ساکن در محلات حاشیه‌ای و تأسیس گروه‌های هنری بومی و مبتنی بر فرصت‌های بومی در محلات محروم و حاشیه‌ای آغاز کرد. این آغاز البته با همکاری سازمان امور اجتماعی بوده است. مبنای این همکاری استفاده از فرم و زبان هنر برای انتقال پیام‌های تأثیرگذار و انعکاس رویکرد‌های مثبت و سازنده و برگرفته از تعالیم دینی در مواجهه با آسیب‌های اجتماعی، مستتر کردن تجربیات موفق در زمینه کاهش آسیب‌ها و تلاش برای کاستن آسیب‌های اجتماعی مناطق حاشیه‌ای از طریق تکیه بر فرصت‌های هویتی پنهان شده در همان مناطق و مداخله فرهنگی و هنری است.

دادمان گفت: آثاری که در مرحله اول تولید شده‌اند، در قالب یک پویش رسانه‌ای فراگیر و ملی پخش خواهند شد. همکاران خوش فکر و پر تلاش ما در حوزه هنری انقلاب اسلامی در استان البرز این موضوع را دنبال کرده‌اند. تلاش ما بر این بوده است که علاوه بر اینکه تولید، استعدادیابی و اقدامات فرهنگی به واسطه مراکز استانی اتفاق بیفتد، پویش رسانه‌ای برای پخش و بازدید آثار هم توسط دوستان مناطق استانی برنامه‌ریزی شود. پویش مذکور در ۳مرحله طراحی و برنامه‌ریزی شده است و بخشی از آثار ارزنده عمومی خواهند شد و در یک فضای پویشی به اشتراک گذاشته می‌شوند.

رئیس حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی در پایان سخنان خود گفت: ما تا به امروز یک رسانه تخصصی برای انتشار انواع تولیدات هنری مرتبط با آسیب‌های اجتماعی نداشتیم و به همین جهت دوستان ما «ناکوک» را راه‌اندازی کردند. همچنین به جهت باوری که به نقش فرهنگ و هنر در کاهش آسیب‌ها و حل مسائل اجتماعی داریم، بنا داریم صندوق مشترکی را با همکاری دوستان‌مان در سازمان اجتماعی برای حمایت از نوآوری‌ها و تولیدات هنری در زمینه مسائل اجتماعی در حوزه هنری تأسیس کنیم تا بهتر از قبل بتوانیم از هنرمندان جوان، خوش‌فکر و دغدغه‌مندمان که در حوزه‌های مستند، انیمیشن، فیلم کوتاه و حتی تولیدات بلند ایده‌های خوبی دارند حمایت کنیم. امیدواریم که دستگاه‌های دیگر هم در این صندوق مشارکت کنند.

انتهای پیام/ 121

نظر شما