شناسهٔ خبر: 50595675 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

درگیری معترضان با نیروهای امنیتی در نزدیکی دروازه منطقه سبز بغداد

بغداد-ایرنا- معترضان خشمگین از نتایج انتخابات پارلمانی اخیر عراق که معتقدند در روند و نتایج انتخابات دستکاری شده است، لحظاتی پیش با نیروهای امنیتی عراق در ورودی منطقه سبز بغداد درگیر شدند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، صدای شلیک گلوله های هوایی برای متفرق کردن معترضان به گوش می رسد و تصاویر نشان دهنده درگیری معترضان با نیروهای امنیتی است.

نیروهای امنیتی برای عقب راندن جمعیت تظاهرات کننده از منطقه سبز بغداد با شلیک هوایی و گاز اشک آور تلاش کردند معترضان را متفرق کنند.

برخی منابع می گویند یک نفر در جریان درگیری معترضان با نیروهای امنیتی مستقر در ورودی های منطقه سبز بغداد کشته شده و 30 نفر مجروح شده اند.

منابع رسمی یا بیمارستانی هنوز این خبر را تایید نکرده اند.
نوری المالکی رئیس ائتلاف دولت قانون در شته توییتی از نیروهای امنیتی خواست تا در خصوص موضوع حمایت از تظاهرکنندگان و اموال عمومی، مسئولانه عمل کرده و مانع از کشیده شدن به سمت درگیری با تظاهرکنندگان شوند.
سبق پرس نوشته است، منابع آگاه اعلام کرده اند که امروز بیانیه مهمی از سوی دفتر آیت الله سیستانی صادر خواهد شد.
با گذشت حدود سه هفته از برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی عراق که انتظار می رفت به یکسال بحث و جدل پساانتخابات ۲۰۱۸ این کشور خاتمه دهد، همچنان اوضاع سیاسی عراق با وجود دیدارهای متعدد سران سیاسی، شاهد رکود و حرکت درجا است.

معترضان به دستکاری نتایج انتخابات پارلمانی عراق همچنان خیمه های تحصن را در پشت منطقه امنیتی سبز در مرکز بغداد و در برابر مقر هیات دولت این کشور و سفارتخانه های آمریکا و انگلیس تقویت کرده و در مقابل  رایزنی ها برای تشکیل فراکسیون بزرگ و تشکیل دولت، به بعد از تعیین تکلیف نتایج نهایی انتخابات و رسیدگی به شکایت های انتخاباتی موکول شده است.
گروه های سیاسی معترض و افکار عمومی متحصن در پشت دیوارهای منطقه امنیتی سبز بغداد در انتظار رسیدگی جدی کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق به شکایت های قانونی به دستکاری نتایج انتخابات هستند و همین امر، باعث شده تا دیگر گروه های سیاسی، رایزنی برای تشکیل فراکسیون بزرگ و تشکیل دولت جدید را به بعد از تعیین تکلیف نتایج نهایی انتخابات دهم اکتبر ۲۰۲۱ (۱۸ مهرماه ۱۴۰۰) موکول کنند.
«هیات هماهنگی جریان های سیاسی معترض به نتایج اولیه انتخابات عراق» پیش تر اعلام کرده بودند که تا روشن نشدن نتایج نهایی انتخابات پارلمانی و رسیدگی به شکایت ها، از هرگونه رایزنی در خصوص تشکیل فراکسیون بزرگ و دولت آتی خودداری می کنند.

اقدام هیات هماهنگی جریان سیاسی معترض به دلیل ثقل سیاسی در نتیجه ائتلاف ایجاد شده (بالغ بر ۹۰ کرسی) که از آن به عنوان تنها گروه موثر بر روند اعتراضات جاری مردمی یاد می شود، باعث شده که جریان های دیگر سیاسی عراق از تک روی سیاسی در این مرحله تا تعیین تکلیف نتایج نهایی انتخابات خودداری کنند.
«حزب دمکرات کردستان عراق» به رهبری «مسعود بارزانی» به عنوان پیروز اول انتخابات در میان جریان های کرد با ۳۲ کرسی و ائتلاف «تقدم» به رهبری «محمد الحلبوسی» به عنوان پیروز اول انتخابات در میان جریان های اهل سنت با ۳۷ کرسی نیز بعد از اعلام موضع هیات هماهنگی جریان های معترض، فعلا رایزنی های سیاسی را متوقف کرده در انتظار سرنوشت نهایی نتایج انتخابات ۲۰۲۱ هستند.
این امر بر تکاپوی اولیه جریان صدر به رهبری «مقتدا صدر» با ۷۳ کرسی به عنوان پیروز اول انتخابات پارلمانی عراق، برای تشکیل فراکسیون بزرگ پارلمان اثر گذاشته و این جریان نیز رایزنی های جدی برای تشکیل فراکسیون بزرگ و دولت آینده را موکول به تعیین تکلیف نتایج نهایی انتخابات ۲۰۲۱ کرده است؛ هرچند صحنه سیاسی عراق در روزهای اخیر شاهد دیدارهای مقتدا صدر با شیخ قیس الخزعلی دبیر کل عصائب اهل الحق عراق و نیز نماینده ائتلاف پارلمانی الفتح و محمد الحلبوسی رئیس جریان العزم و نیز سید عمار حکیم بود.
پاره ای گزارش ها از تلاش ها برای بازگرداندن مجدد جریان صدر به زیر خیمه ائتلاف جریان های سیاسی شیعه خبر می دهند؛ جریان هایی که عموما معترض به نتایج اولیه انتخابات و ستون اصلی شکل گیری هیات جریان های اعتراضی به روند و نتیجه انتخابات اخیر عراق هستند.
گزارش های مزبور حاکی است که احتمال ائتلاف مجدد جریان های سیاسی شیعی متشکل از صدری ها و هیات هماهنگی جریان های معترض وجود دارد.
به اعتقاد کارشناسان ائتلاف بین آنها (مقتدا صدر و سایر شیعیان) باعث ایجاد بیش از ۱۶۰ کرسی از مجموع ۳۲۹ کرسی پارلمان می شود و خاطر این همپیمانی را در زمینه تشکیل دولت و پیشبرد قوانین در پارلمان آسوده خواهد کرد، به ویژه اگر حزب دمکرات کردستان عراق و تقدم نیز به آن اضافه شود.  
در کنار این رکود که صحنه سیاسی عراق شاهد آن است، شورای امنیت سازمان ملل در اقدامی شتابزده، قبل از اینکه کمیسیون عالی مستقل انتخابات و دادگاه قانون اساسی عراق، نتایج نهایی انتخابات پارلمانی این کشور را تایید کند، از سلامت و صحت انتخابات عراق خبر داده، امری که باعث اعتراض گروه های سیاسی معترض عراقی شده و آن را مصداق دخالت در امور داخلی کشورشان دانسته اند.
وزارت امور خارجه آمریکا نیز در همین راستا برخلاف میل عراقی ها، از بیانیه اخیر شورای امنیت درباره انتخابات عراق حمایت کرده است.

وزارت امور خارجه آمریکا همچنین گفته است که به ملت و دولت عراق به خاطر روند برگزاری امن و سالم انتخابات از حیث فنی و مسالمت آمیز بودن آن تبریک می گوید!
هیات جریان های معترض به نتایج انتخابات پارلمانی اخیر عراق و تحصن کنندگان در بغداد همچنان اصرار دارند تا روشن نشدن نتایج نهایی این انتخابات و رسیدگی به شکایت ها، صحبت از تشکیل فراکسیون بزرگ و دولت و قلمداد کردن نتایج اولیه به عنوان نتایج نهایی انتخابات، فاقد موضوعیت شرعی است، از این رو با دخالت های خارجی در روند انتخابات و جانبداری از جریان های خاص، مخالفت کرده اند.

نظر شما