شناسهٔ خبر: 50587588 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: آنا | لینک خبر

کانون‌های دانشجومحور(۳۱)/ طولابی در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

کانون فرهنگی حجاب و عفاف در قرق دانشجویان/ از تولید محتوای مجازی تا حضور آقایان در مسابقه

دبیر کانون حجاب و عفاف دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم‌آباد عنوان کرد که با توجه به شرایط کرونایی موفق به تولید محتوای مجازی بسیار زیادی شدیم و توانستیم برنامه‌های متنوع اعم از مسابقات مختلف ترتیب دهیم.

صاحب‌خبر -

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ اکنون بیش از هزار و ۲۶۰ کانون فرهنگی اجتماعی در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور فعال و دارای مجوز، اساسنامه،‌ دبیر و اعضای مشخص هستند.

یکی از رویکردهای مهم معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی،‌ اهمیت به فعالیت‌های فرهنگی دانشجویی از طریق تسهیل، تعمیق و گسترش کانون‌هاست که این مهم با اصلاح آیین‌نامه اجرایی کانون‌ها و ابلاغ آن در شهریور ۹۹ در دستور کار قرار گرفته است. حوزه معاونت فرهنگی دانشجویی واحدهای دانشگاهی در سراسر کشور نیز از فعالیت کانون‌های فرهنگی اجتماعی حمایت می‌کنند و تا حد امکان تسهیلات و لوازم مورد نیاز را در اختیار آنها قرار می‌دهند.

بیشتر بخوانید:

کانون‌های فرهنگی به سمت کار تشکیلاتی بروند

کاهش آسیب‌ها و تهدیدهای عصر تکنولوژی با گسترش سواد رسانه‌ای

ترنم «کانون باران اندیشه» در جشن‌های ایرانی

تقویت کانون‌های فرهنگی با استادان باتجربه

کانون‌های دانشجویی یکی از قالب‌های مهم و اثرگذار فعالیت‌های دانشجویی بوده که با هدف ایجاد بستر و زمینه مناسب مشارکت دانشجویان در اجرای برنامه‌های دینی، انقلابی،‌ فرهنگی و هنری دانشگاه ایجاد شده است و هرقدر زمینه‌های فعالیت، وسعت جذب و پاسخگویی به نیاز فرهنگی مخاطب دانشگاهی در کانون‌ها بیشتر دیده شود، ‌طبیعتاً می‌تواند منتج به فعالیت کیفی بهتر و پاسخگویی بیشتر به سلایق گوناگون باشد.

فعال‌سازی کانون‌های فرهنگی، هنری و اجتماعی یکی از چند برنامه اداره کل فرهنگی و اجتماعی معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در واحدهای دانشگاهی است، کانون‌هایی که با کار تیمی دانشجویان علاقه‌مند در حوزه‌های مختلف فعال هستند و حوزه فرهنگی اجتماعی دانشگاه را فعال و پویا نگه‌ داشته‌اند و بخش‌هایی از جامعه نیز از خدمات آنها بهره‌مند می‌شوند.

خبرنگار خبرگزاری آنا در سلسله گزارش‌ها و گفت‌وگوهایی با دبیران کانون‌های فرهنگی اجتماعی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور، عملکرد، فعالیت‌ها و مأموریت‌های این کانون‌ها را در قالب پرونده خبری «کانون‌های دانشجومحور» بررسی می‌کند که در این شماره با کوثر طولابی دبیر کانون حجاب و عفاف دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم‌آباد و دانشجوی ممتاز جشنواره حجاب و عفاف گفت‌وگو کرده که در ادامه می‌آید.

برگزاری مسابقه‌ عفاف و حجاب با حضور و استقبال آقایان

آنا: کانون حجاب و عفاف را با ذکر جزئیات، چگونگی تشکیل و نوع و حیطه کارکرد آن(زمینه‌های کاری) معرفی کنید.

طولابی: کانون حجاب و عفاف دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم‌آباد از نیمه دوم سال ۱۳۹۸ فعالیت خود را آغاز کرد و این‌جانب به‌عنوان دبیر کانون منصوب شدم و از همان تاریخ آغاز کار کانون حجاب و عفاف قبل از همه‌گیری کرونا و با حضور دانشجویان عضوگیری کردیم.

پیش از شیوع ویروس کرونا اعضا به صورت دستی فرم پرمی‌کردند تا اینکه حین عضوگیری به کرونا برخوردیم و بعد از شیوع ویروس کرونا فعالیت‌ ما به صورت مجازی آغاز شد و خیلی سریع گروه واتساپ تشکیل دادیم و اعضا را عضو این گروه کردیم.

کانون فرهنگی حجاب و عفاف در قرق دانشجویان/ از تولید محتوای مجازی تا حضور آقایان در مسابقه

در دوران شیوع ویروس کرونا و مجازی شدن فعالیت‌ها استقبال بسیار خوبی از کانون حجاب و عفاف صورت گرفت و در همان روزهای نخست تشکیل گروه، مسابقه‌ای با محور عفاف و حجاب برگزار کردیم. بعد از برگزاری مسابقه، آقایان نیز برای حضور در مسابقه اعلام آمادگی کردند و استقبال و اعلام کردیم که حجاب و عفاف مرد و زن نمی‌شناسد.

پوشش فقط یک بخش حجاب است و هر انسانی باید در نگاه، صحبت و گوش دادن خود حجاب داشته باشد و بسیاری از دانشجویان دیدگاه مثبتی به گروه کانون عفاف و حجاب داشتند و عضوگیری در کانون حجاب و عفاف به اوج رسید به‌طوری‌که استقبال زیاد شد و دانشجویان آثار خود را ارسال کردند و برنده مسابقه حجاب و عفاف مشخص شد.

آنا: چه تعداد دانشجو عضو کانون حجاب و عفاف دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم‌آباد هستند؟

طولابی: ۱۳۰ دانشجو عضو گروه کانون عفاف و حجاب دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم‌آباد هستند و تمام فعالیت‌ها فعلاً به‌صورت مجازی در حال انجام است.

آنا: جایگاه و وظایف کانون‌های فرهنگی اجتماعی در دانشگاه را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

طولابی: کانون‌های فرهنگی نقش بسیار مهمی در دانشگاه دارند و باید به این کانون‌ها بهای زیادی داده شود؛ چراکه دانشجو علاوه بر درس به یک‌سری دغدغه‌های فرهنگی و اجتماعی هم نیاز دارد که کانون‌ها می‌توانند این موضوع را با محور دانشجویان انجام دهند و دغدغه‌ها را رفع کنند.

پوشش فقط یک بخش حجاب است و هر انسانی باید در نگاه، صحبت و گوش دادن خود حجاب داشته باشد و بسیاری از دانشجویان دیدگاه مثبتی به گروه کانون عفاف و حجاب داشتند و عضوگیری در کانون حجاب و عفاف به اوج رسید.اکنون کانون‌های بسیاری در دانشگاه داریم که دبیران فعالی دارند و در حیطه تخصصی خود به دانشجویان کمک و مشاوره می‌دهند و شرایط موجود موجب شده که بچه‌ها دید خوبی به کانون‌ها داشته و استفاده خوبی از این فضا کنند.

آنا: کانون‌های فرهنگی اجتماعی به‌عنوان هسته‌های فعال تخصصی در دانشگاه چه نقشی در پیشبرد اهداف فرهنگی دانشجویی و توسعه علم و فرهنگ دارند؟

طولابی: کانون‌های فرهنگی دانشجویی در رابطه با پیشبرد اهداف فرهنگی، دانشجویی و توسعه علم نقش مهمی دارند؛ چراکه هر کدام در حیطه تخصصی خود مسابقات مختلفی را برگزار کرده و مقالات مختلفی را ارائه می‌دهند.

در حوزه نشریات هم کانون عفاف و حجاب تاکنون دو نشریه فعال داشته است، نشریه «پیام فرهنگ» یکی از آنهاست که شامل موضوعات علمی، فرهنگی، اجتماعی و حتی دینی (دو شماره از آن را انتشار داده‌ایم) و استقبال خوبی از آن شده و دانشجویان مطالعه کرده‌اند.

کانون‌ها نقش بسیار مهمی در دانشگاه دارند و اداره این کانون‌ها به عهده دانشجویان است و یک دبیر کانون به مدیریت فعالیت‌ها می‌پردازند و در توسعه علم و پیشبرد اهداف فرهنگی دانشگاه تأثیر بسیار زیادی دارد.

حمایت مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی از کانون‌های فرهنگی اجتماعی

آنا: حمایت از کانون‌های فرهنگی اجتماعی دانشجویان را چگونه ارزیابی می‌کنید و مشکلات و چالش‌های مسیر فعالیت خود را چه چیزهایی می‌دانید؟

طولابی: خوشبختانه مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم‌آباد همه‌ نوع همکاری را با کانون حجاب و عفاف این دانشگاه داشته‌اند و امکانات لازم را در اختیار کانون قرار داده‌اند.

تزریق بودجه و ارائه مجوز برگزاری مسابقه از نمونه‌های همکاری مدیران دانشگاه آزاد اسلامی با کانون حجاب و عفاف بوده و تاکنون مشکلی در این زمینه وجود نداشته است.

بیشتر بخوانید:

۳۵ کانون فرهنگی در دوره کرونا فعال شدند

روایتی متفاوت از زندگی هنری قهرمان «عصر جدید»

تبدیل دانشگاه به کنشگر فعال با محور دانشجویان

همانطور که گفتم کانون حجاب و عفاف در روزهای نخست عضوگیری به معضل کرونا برخورد کرد؛ اما با همفکری اعضای فرهنگی دانشگاه به این نتیجه رسیدیم که یک گروه تشکیل داده و فعالیت‌های خود را در فضای مجازی انجام دهیم.

آنا: کانون‌های فرهنگی اجتماعی چگونه تقویت می‌شوند تا در پیشبرد اهداف علمی فرهنگی دانشگاه و جامعه موفق باشند.

طولابی: همکاری کانون‌های فرهنگی اجتماعی با معاونت فرهنگی دانشگاه‌ آزاد اسلامی در پیشبرد اهداف و برنامه‌ها نقش مهمی دارد و در واحد خرم‌آباد این رویه به‌درستی انجام می‌شود؛ بنابراین همان‌طور که گفتم از همکاری مسئولان‌ بسیار راضی هستیم و بسیار بیش از وظایفی که داشتند در کنار ما بوده‌اند.

آنا: آیا در کانون حجاب و عفاف موفق به تولید محصول یا موفقیت‌های دیگری شده‌اید؟

طولابی: بله، موفق به تولید محتوای مجازی بسیار زیادی شدیم و با توجه به شرایط کرونایی توانستیم برنامه‌های متنوع اعم از مسابقات مختلف ترتیب دهیم؛ ازجمله مسابقات کتابخوانی، پوستر، شعر، نویسندگی و نقاشی؛ اما همه آنها به تولید محتوا مربوط می‌شدند.

آنا: و کلام آخر....

طولابی: امیدوارم ویروس منحوس کرونا به‌زودی ریشه‌کن شود و بتوانیم در دانشگاه آزاد اسلامی کنار بچه‌ها فعالیت‌های فرهنگی، اجتماعی و علمی بسیار زیادی داشته باشیم.

انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/

نظر شما