به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، بعضی از مواد غذایی، سالهاست که با همدیگر ترکیب میشوند و بسیاری از ما با آنها آشنا هستیم، مانند کره بادامزمینی و مربا، پنیر و بیسکویت، یا نخودفرنگی و هویج؛ اما خوراکیهای دیگری نیز وجود دارند که با ترکیب کردن آنها، هم طعم بسیاری بهتری پیدا میکنند و هم کیفیت مغذیتری به خود میگیرند.
۳ زوج غذایی قدرتمند و مهم که عادت به خوردن آنها برای بدن مفید خواهد بود
غلات سبوسدار و سیر یا پیاز
افزودن پیاز یا سیر تفت داده به غذاهایی که همراه با نان سبوسدار خورده میشوند، کیفیت غذایی هر دوی این خوراکیها را به طرز چشمگیری افزایش میدهد.
یافتههای علمی جدیدتر نشان دادهاند که این ترکیب حتی میتواند غلات سبوسدار را به محصولات سالمتر و اثربخشتر تبدیل کند.
بر اساس مطالعه مهمی که مجله Agricultural and Food Chemistry منتشر کرده است، ترکیب کردن سیر یا پیاز (یا هر دوی آنها) با غلات سبوسدار میتواند به جذب بهتر آهن از سوی بدن کمک کند.
جذب زینک (روی) نهفته در منابع گیاهی معمولا با کیفیت کمتری از سوی بدن انجام میگیرد، اما همین زوج غذایی قدرتمند میتواند جذب زینک را نیز تقویت کند.
توجه داشته باشید که دریافت آهن کافی برای اکسیژنرسانی مطلوب به سلولهای بدن ضروری است، در حالی که دریافت زینک (روی) هم برای سیستم ایمنی سالم داشتن و همچنین، التیام و بازسازی زخمهای بدن ضرورت دارد.
محققان، هنوز از جزئیات این اثربخشی متقابل، آگاه نیستند، اما گمان میکنند که ترکیبات گوگردی موجود در سیر و پیاز، نقش مهمی در تقویت جذب آهن و روی دارند.
لوبیا و سبزیجات
چیزی که این زوج غذایی را شدید قدرتمند میسازد، ترکیب شدن آهن (در لوبیا) با ویتامین C (در سبزیجات) است.
وقتی که لوبیا را همراه با سبزیجات میخورید، ویتامین C موجود در سبزیجات به آهن موجود در لوبیا کمک میرساند تا در نهایت، بهسادگی در بدن جذب شود. این اثربخشی، بهویژه از این دیدگاه اهمیت دارد که جذب آهن غیر هِم را تقویت میکند.
آهن غیر هِم که جذب سختتری دارد، در این منابع گیاهی پیدا میشود: پنیر توفو، اسفناج، کشمش و غلات صبحانه غنیشده.
ماهی، گوشتهای قرمز و مرغ، حاوی آهن هِم هستند که بهراحتی در بدن جذب میشود.
اگر میخواهید از فواید بهترین منابع گیاهی سرشار از ویتامین C بهرهمند شوید، باید هر روز از این سبزیجات استفاده کنید؛ مرکبات (مانند نارنگی، پرتقال و غیر از آنها)، گلکلم، فلفل دلمهای قرمز، جعفری و پاپایا.
گوجهفرنگی و روغن زیتون
افزودن چربیهای سالم، مانند روغن زیتون، به میوهها و سبزیجات میتواند به بدن در جذب بهتر مواد مغذی گیاهی یا فیتونوترینتها کمک کند. مطالعهای که اخیرا مجله Free Radical Biology and Medicine منتشر کرده است، نشان میدهد کسانی که در طول هفته تا چند وعده، از گوجهفرنگی همراه با روغن زیتون استفاده میکنند، سطح لیکوپن را به طرز چشمگیر در بدن افزایش میدهند.
لیکوپن، ماده مهمی است که در گوجهفرنگی، فلفل قرمز و هندوانه، پیدا میشود و رنگ قرمز آنها را میسازد.
دریافت این ماده بهطور منظم و مستمر، خطر ابتلا به سرطان سینه، بیماریهای قلبی و ریوی را کاهش میدهد.
نظر شما