شناسهٔ خبر: 50574607 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

«معلمان» نسل آینده را استکبارستیز و آرمان خواه تربیت کنند

کانون تربیت اسلامی به مناسبت یوم الله 13 آبان در بیانیه‌ای اعلام کرد: بدون تردید ۱۳ آبان واقعه محصور در تاریخ نیست؛ آغازی است برای پایان؛ ۱۳ آبان آغازی برای راهی طولانی، راهی برای نسل امروز و فردا، راه شعف انگیز و دشوار برای هم شاگردی‌هاست.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه تعلیم و تربیت خبرگزاری فارس، در بیانیه کانون تربیت اسلامی به مناسبت یوم الله ۱۳ آبان آمده است: انقلاب اسلامی به معنای عام و ۱۳ آبان به معنای خاص آغازی‌اند برای یک پایان؛ پایان پارادایم سلطه؛ پایان پارادایم سلطه‌گری و سلطه پذیری. رویکرد  سلطه‌گری و سلطه پذیری در تاریخ روابط ایران و غرب قدمت  ۲۰۰ ساله دارد، از قرارداد گلستا  آغاز و در ادوار اول و دوم پهلوی به اوج خود رسیده تعمیق و تثبیت و با کمال تاسف تئوریزه گردید.

نهضت  مشروطیت و نیز نهضت ملی نفت علی‌رغم امیدهای اولیه نتوانست  تار و پود این پارادایم منحوس را از هم بگسلد، تا اینکه انقلاب اسلامی از راه رسید و صاعقه‌وار و با پتک آهنین بر آن فرود و ارکان آن را به لرزه در آورد. امام راحل در حالی مردم ایران را با هویت از کف رفته و فسرده و جوهره وجودی خود آشتی داد و آنها را به مصاف نظام سلطه کشانید که نظام سلطه با پشتوانه کار همه جانبه فرهنگی و ...  ۲۰۰ ساله ، سال‌ها بود که خیال آسوده کرده بود.

امام راحل با استخدام تعبیر انقلاب دوم ، انقلابی بزرگتر از انقلاب اول، از اشغال لانه جاسوسی ، با زبان ساده و همه فهم که از مختصات اعجازگونه آن سفر کرده   بود، برای چندمین بار و با وضوح بیشتر به ابعاد مفهومی و عمق معنایی انقلاب اسلامی با وجود بداهت آن بر جستجوگران راه و منش ایشان، تأکید نمودند. امام بزرگوار و گرد آمده‌گان اهل خرد به دور شمع نورانی آن وجود بی‌مثال، اولا بالذات ذهن و روح مردم ایران را از کدورت و رسوبات ناشی از پارادایم طولانی مدت پیراستند. ثانیا بالعرض، انقلاب اسلامی را به پیش بردند؛ انقلاب اسلامی معلول  انقلابی بود که درون و جوهر وجودی آحاد مردم را جلا بخشید، چرا که سلطه‌گری و سلطه پذیری دو روی یک سکه و دو تیغه یک قیچی‌اند.

کسی سلطه پذیر است که به سلطه گر معنی و امکان تحقق می‌بخشد، با از میان برخاستن رویکرد سلطه پذیری، بساط سلطه‌گری دیر یا زود برچیده می‌شود، لذا است که خودآگاهی، اعتماد به نفس، تکیه بر نیروی لایزال قدرت بی‌مانند خداوند توانا، برتری و توازن قوا مهمترین الزامات رهایی شمرده می‌شوند، فرمان خداوند مبنی بر تمهید و تجهیز قوا در جهت برافراشتن سایه سنگین ابرهای ترس و وحشت بر فراز دشمنان موید این معنی است، بدون تردید بخش اعظم تجهیز مذکور؛ تجهیز دل و دماغ و اندیشه است که بر درجات دیگر رجحان علی و معلولی دارد؛ مفاهیم کلیدی که مقام معظم رهبری با حکمت و فرزانگی سال‌ها است که بر آنها انگشت می‌گذارند ، توجه به این مفاهیم بلند است که ۱۳ آبان و روز دانش آموز را  معنی دار می نماید.

بدون تردید ۱۳ آبان واقعه محصور در تاریخ  نیست؛ آغازی است برای پایان؛ ۱۳ آبان آغازی برای راهی طولانی، راهی برای نسل امروز و فردا، راه  شعف انگیز و دشوار برای هم شاگردی‌هاست.

از سوی دیگر و در عمق معنی ۱۳ آبان، روز معلم و روز تعلیم و تربیت نیز هست، دانش آموز ، معلم و تعلیم تربیت هم پوشانی معنایی دارند از این روی کانون تربیت اسلامی لازم می داند ۱۳ آبان را در درجه اول به همکاران معلم خود و در درجه بعد به دانش‌آموزان و صاحبان فردای کشور شاد باش گفته و از همکاران خویش استدعا نماید که دست در دست رسانه‌های رسمی و غیر رسمی و در فرازی بالاتر از مناسک کم عمق و کم اثر کلیشه‌ای، از ۱۳ آبان بستری بسازند برای تجهیز همه جانبه فرزندان خود و هم شاگردی‌های امروز و فردا، با دمیدن روحیه   استکبار ستیزی، آزاده‌گی، استقلال طلبی، آرمان خواهی و شجاعت در دل و جان، آنان را تا پایانی مبارک همراهی نمایند.

کانون تربیت اسلامی با وقوف کامل به نقش بی بدیل تعلیم و تربیت و معلمین عزیز در به منصه ظهور رساندن مفاهیم بلند مستتر در پیام  ۱۳ آبان از مسؤولین طراز اول انتظار دارد که نظام تعلیم و تربیت کشور را برای ایفای نقشی بایسته با آرایش شایسته درونی و برونی به جد یاری نمایند، گرد آمده گان حول محور کانون تربیت اسلامی از دولت مردمی و کارگزاران خدوم انتظار دارند که بی توجه به قیل و قال‌های رنگارنگ برون و بهره مندی از تجارب تلخ و شیرین گذشته با توجه عمیق به ظرفیت های بی پایان درون، آحاد ملت را در مسیر تجهیز همه جانبه قوا و ساخت ایرانی قدرتمند و آباد یاری نمایند.

انتهای پیام/

نظر شما