شناسهٔ خبر: 50531800 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

عوارض واکسن‌ها در ایران کمتر از یک درصد بود/ تزریق واکسن نورا به عنوان دوز بوستر در فاز سوم

رئیس اداره مطالعات بالینی سازمان غذا و دارو گفت: واکسن های وارداتی اثربخشی قابل قبولی داشتند و عوارض واکسن‌ها در ایران کمتر از یک درصد بوده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، مساعد رئیس اداره مطالعات بالینی سازمان غذا و دارو عضو کمیته ملی واکسن کووید ١٩ در حاشیه جلسه کمیته علمی کووید ١٩ اظهار کرد: مطالعات بالینی واکسن‌ها در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور انجام و بحث اثربخشی و عوارض بررسی شد و بر این اساس تمام واکسن‌هایی که وارد کشور شدند اثربخشی داشتند و این اثربخشی قابل قبول بود و واکسن‌ها می‌توانند ایمنی مناسب جمعی ایجاد کنند.

مساعد ادامه داد: میزان عوارض واکسن‌ها گزارش شد که نسبت به ابتلا کم بود و واکسن‌ها در کمتر از یک درصد افراد واکسینه شده دچار عارضه ناشی از تزریق شدند که این عدد قابل مقایسه با ابتلا به کرونا نبود.

رئیس اداره مطالعات بالینی سازمان غذا و دارو بیان کرد: میزان تولید آنتی‌ها سطوح مختلفی دارد و هنوز دنیا نمی‌تواند سطح آنتی بادی اثربخش را اعلام کند و میزان تولید حداقلی آنتی بادی در ١٠٠ درصد افراد واکسینه شده صورت گرفته بود.

مساعد درباره واکسن آنفلوآنزای ایرانی بیان کرد: بیش از ٢ سال است که واکسن آنفلوآنزای ایرانی تولید شده است و سال گذشته مجوز صادر نشد تا مطالعات تکمیل شود و مطالعه را در جمعیت هزار نفره انجام دادند و در نهایت این واکسن مجوز مصرف گرفت و باید توجه داشت که واکسن ایرانی در مطالعه کارآزمایی بالینی با نمونه خارجی مقایسه شد و پس از قطعیت ایمنی و اثربخشی در مقایسه با نمونه خارجی تاییدیه برای خارج کشور را صادر کردیم.

وی بیان کرد: باید دانست تزریق واکسن آنفلوآنزا هیچ تاثیری در کاهش ابتلا به کرونا ندارد، اما در افراد بالای ۶۵ سال و بیماران تنفسی و خانم‌های باردار و جمعیتی که مرکز کنترل واگیر وزارت بهداشت اعلام کرده است واکسن آنفلوآنزا میزان ابتلا و بستری را کاهش داده است.

رئیس اداره مطالعات بالینی سازمان غذا و دارو اظهار کرد: واکسن نورا با توجه به پلت فرم پروتئینی مقرر شد به عنوان بوستر دوز در صورت مطلوب بودن نتایج فاز دوم به ١٠ هزار نفر در فاز سوم کارآزمایی بالینی تزریق تزریق شود و ما دستورالعمل طراحی کردیم که واکسنی می‌تواند وارد کارآزمایی بالینی کودکان شود که ایمنی واکسن در حداقل ١۵ هزار نفر ثابت شده باشد و ما از نتایج آن اطمینان حاصل کرده باشیم همچنین دستورالعمل طراحی کرده ایم تا واکسن‌هایی که در بیش از ١٠ هزار نفر تزریق شده اند به عنوان بوستر دوز تزریق شوند و واکسن فخرا و رازی می‌توانند برای برای دوز بوستر کارآزمایی بالینی ارائه کنند و واکسن نورا به عنوان بوستر دوز استفاده خواهد شد.

مساعد بیان کرد: وقتی سبد واکسیناسیون داخلی گسترده است باید به هر واکسن مسیر مشخصی بدهیم تا بتوان مشکلات مختلف کشور را برطرف کرد.

وی افزود: واکسن اسوید هم پروتکل فاز یک را داده است و منتظر هستیم کمیته اخلاق مجوزش را صادر کند تا مطالعه آن آغاز شود. واکسن اکتورکو هم تولید شده است و اطلاعات آن برای شرکت گامالیا صادر شد و بعد از تایید آنها برای غذا و دارو ارسال می‌شود.

وی افزود: واکسن سینوفارم و پاستوکووک در مصرف گروه سنی بالای ۳ سال تاییدیه گرفتند و مشخص شد فعلا در رده سنی ۱۲ تا ۱۸ تزریق شود و در مراحل بعد رده سنی کاهش می‌یابد. هر هفته بر اساس میزان واکسیناسیون کشوری، کمیته واکسیناسیون تصمیم میگیرد تا چقدر سن تزریق را کاهش دهد.

مساعد تاکید کرد: تا این لحظه عارضه جدی از تزریق واکسن به نوجوانان نداشتیم. واکسن پاستور برای بزرگسالان ۳ دزی و برای اطفال دو دزی است. همانطور که در بزرگسالان سبد واکسیناسیون متنوع است سعی کردیم در کودکان هم چنین باشد و از این رو پاستوکووک هم اضافه شد. 

انتهای پیام

نظر شما