به نوشته روزنامه گاردین، با توجه به تلاطمی که اسکات موریسون، نخستوزیر استرالیا در آغاز فصل حضور کوتاه خود در رم با آن مواجه شد، تمام چشمها به "عکس خانوادگی" روز شنبه در نشست جی۲۰ بود؛ سنتی که در آن رهبران در کنار هم برای روز اول این رویداد عکس میگیرند.
روزنامهنگاران حاضر در نشست رم که در حال تماشای زنده از مرکز رسانهای جی۲۰ بودند، دیدند که امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه و جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا احوالپرسی گرمی کردند. در طرف دیگر، اسکات موریسون، نخستوزیر استرالیا قرار داشت که بر سر جنجال قرارداد زیردریاییها خشم فرانسه را برانگیخته است.
پیشتر رئیسجمهوری آمریکا در ضمن حضورش در برابر دوربینهای تلویزیونی به ماکرون گفت که این تلقی را داشته که فرانسه از قصد استرالیا برای لغو قرارداد ۹۰ میلیارد دلاری خرید زیردریایی با گروه نیروی دریایی فرانسه "مدتها قبل از علنی شدن" پیمان سهجانبه "آکوس" با موضوع تامین زیردریاییها با موتور هستهای برای استرالیا، مطلع بوده است.
در سکوی عکاسی روز شنبه، در طرفی که نخستوزیر استرالیا قرار داشت، صحبت و خنده چندانی رویت نشد. آنجا خیلی آرام بود. همچنین هیچگونه تماس اتفاقی با بایدن که احتمالا او را سرزنش کرده یا ماکرون که قطعا از او گلایه کرده است، دیده نشد. دستکم هیچ تماسی حین گردهمایی علنی وجود نداشت.
اما دفتر موریسون تاکید دارد که اوضاع در محفل خصوصی فرق داشت. یک سخنگوی دولت استرالیا گفت که موریسون پیش از حضور همه برای گرفتن عکس یادگاری، با ماکرون در سالن استراحت رهبران احوالپرسی کرده بود.
پس از آن خبرنگاران از نخستوزیر استرالیا پرسیدند که در تماس خصوصی به رئیس جمهوری فرانسه چه گفته است و او پاسخ داد: گفتم روز بخیر.
موریسون توضیح داد که ماکرون با شخص دیگری صحبت میکرد و او رفت و دستش را روی شانه رئیس جمهوری فرانسه گذاشت. به گفته او، ماکرون به نظر خوشحال میآمد. تصادفاً عکاس رسمی نخستوزیر برای ثبت این لحظه جادویی آماده بود. تصاویر آن هم برای اثبات موضوع در اختیار خبرنگاران قرار گرفت.
عکاس موریسون همچنین تصاویری از این نخستوزیر در کنار دیگر رهبران گرفت. تصاویری از لبخند زدن او به جاستین ترودو، نخستوزیر کانادا و لبخند زدن به نارندرا مودی، نخستوزیر هند. همچنین یک دسته عکس از لبخند زدن او به بایدن منتشر شد!
در ادامه، یک سری تصویر هم از موریسون و ماکرون منتشر شد که چندان دوستانه به نظر نمیرسد. این احتمال وجود دارد که لبخند رئیس جمهوری فرانسه پشت ماسک صورتش پنهان شده باشد. اما اگر ماکرون در حال لبخند زدن بوده، باید گفت که این لبخند به چشمان او نرسیده بود./ ایسنا
نظر شما