شناسهٔ خبر: 50378947 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

نشست خبری سخنگوی وزارت امور خارجه|

نشست همسایگان افغانستان فردا با حضور رئیس جمهور در تهران افتتاح می‌شود

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: دومین نشست وزرای امور خارجه کشور‌های همسایه افغانستان در محل وزارت امور خارجه با حضور رئیس جمهور افتتاح می‌شود.

صاحب‌خبر -

خبرگزاری میزان - سعید خطیب‌زاده در نشست خبری خود با بیان اینکه دومین نشست وزرای امور خارجه کشور‌های همسایه افغانستان فردا در تهران برگزار می‌شود گفت: این اجلاس با حضور چهار تن از وزرای امورخارجه کشور‌های ازبکستان، پاکستان، ترکمنستان و تاجیکستان برگزار می‌شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه اظهار کرد: همچنین وزرای خارجه دو کشور روسیه و چین به صورت مجازی در این اجلاس شرکت می‌کنند.

وی گفت: دومین نشست وزرای امور خارجه کشور‌های همسایه افغانستان در محل وزارت امور خارجه برگزار می‌شود و آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور این جلسه را افتتاح خواهد کرد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در تشریح برنامه نشست وزرای امور خارجه کشور‌های همسایه افغانستان اظهار داشت: تمامی سفرا و رؤسای نماینده‌های خارجی مستقر در تهران هم بلافاصله دعوت خواهند شد و صحبت وزرای امور خارجه را بین آن‌ها خواهیم داشت و بعد هم وارد مباحث محتوایی نشست خواهیم شد.

خطیب‌زاده همچنین در ادامه افزود: انتظار ما این است که تا چند ساعتی به صورت محتوایی ادامه پیدا کند و بعد هم در خصوص انتشار بیانیه مشترک و جمع‌بندی تلاش خواهد شد.
 
<div id="video-display-embed-code_3311173" ><script type="text/JavaScript" src="https://www.mizan.news/fa/news/play/embed/768882/3311173?width=400&height=300"></script></div>
 
سخنگوی وزارت امور خارجه با بیانم اینکه جمهوری اسلامی ایران طی ۴ دهه گذشته، چه در دوران مقاومت، چه در جهاد افغانستان و چه پس از آن و در دوران اشغال، در کنار مردم افغانستان بود، گفت: ایران تمام تلاش خود را کرد که بتواند عضوی مؤثر به عنوان همسایه‌ای همراه در کنار مردم افغانستان باشد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی بیان داشت: جمهوری اسلامی ایران میزبان نزدیک به ۴ میلیون از اتباع افغانستانی در داخل ایران است.
 
خطیب‌زاده همچنین در خصوص موج جدید ورود پناهجویان افغانستانی به ایران گفت: البته تحولات اخیر در افغانستان موج جدیدی از پناهجویان، بی‌جاشدگان و آوارگان را ایجاد کرد که در میانه تمام فشار‌ها و مضایق اقتصادی که جمهوری اسلامی ایران به دلیل تحریم‌های یک جانبه، فراسرزمینی و ظالمانه ایالات متحده تحمل می‌کند، سختی‌هایی را برای ایران ایجاد کرده است.

وی با یادآوری نقش سازمان‌های بین‌المللی و نهاد‌هایی که مسئولیت مستقیم در خصوص مدیریت وضعیت بی‌جاشدگان و آوارگان دارند، بیان داشت: طبیعی است که تمام این سازمان‌ها و نهاد‌ها موظف هستند که به مسئولت خودشان عمل کنند و مساعدت‌های لازم را که تا به امروز انجام ندادند، افزایش بدهند.
 
سخنگوی وزارت امور خارجه بیان داشت: نشست تهران تشریک مساعی همسایگان برای رسیدن به یک راه حل افغانی و ادامه نشست مجازی تهران خواهد بود.
 
خطیب‌زاده در ادامه اضافه کرد: برای ما پاسداشت حقوق مردم افغانستان اولویت اول است و تا کنون تلاشمان را کرده‌ایم روابط تجاری و اقتصادی خودمان را با مردم افغانستان قطع نکنیم. به هیئت حاکمه فعلی هم گفته ایم ثبات شرایط سیاسی، امنیتی را فراهم کنند، متاسفانه در شرایط کنونی نگرانی از رشد تروریسم در افغانستان وجود دارد. جمهوری اسلامی ایران به عنوان کنشگری مسئول، تلاش دارد مردم افغانستان خواسته‌های خود را محقق کنند.

وی در تشریح اهداف برگزاری نشست همسایگان روسیه اظهار داشت: نشست افغانستان با هدف تشریک مساعی کشور‌های همسایه افغانستان تشکیل می‌شود. نشست تهران مجمعی خواهد بود برای مشارکت و همراهی که در آن کشور‌ها به جای رقابت، به دنبال مساعی و همکاری برای آینده افغانستان کار کنند.
 
سخنگوی دستگاه دیپلماسی تاکید کرد: هیچ کسی حق ندارد که درباره آینده افغانستان تصمیم بگیرد، تصمیم با مردم افغانستان است. راه حل افغانی برای مشکل افغانستان چیزی است که همه باید به دنبال آن باشیم.
 
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین گفت: فردا دبیرکل سازمان ملل متحد هم پیامی درباره این نشست خواهد داشت و حمایت خود را از این ابتکار اعلام خواهد کرد.

خطیب‌زاده در خصوص علت نا به سامانی‌های افغانستان، تصریح کرد: برخی اشتراک نظر دارند که ریشه بسیاری از نابسامانی‌ها در افغانستان امروز، فرار فاجعه بار آمریکا از افغانستان است که بعد از دو دهه خشونت و تخریب در افغانستان رخ داده است، البته آسیب شناسی بخشی از پرداختن به راه حل خواهد بود، نه همه آن. آنچه که مردم افغانستان از کشور‌هایی مثل ایران انتظار دارند این است که کمک کنند که اراده آن‌ها محقق شود.
 
وی در پایان خاطرنشان کرد: تصورم این است که هیات حاکمه افغانستان باید گوش شنوایی برای شنیدن خواست مردم افغانستان داشته باشد و در این صورت می‌تواند خود را به عنوان هیات حاکمه مسئول نشان دهد.
 
 
 
 
انتهای پیام/

نظر شما