میگرن یکی از بیماری های شایع در جهان است که اغلب بزرگسالان به این بیماری دچار می شوند و شایع ترین نشانه آن سردرد شدید است.
سردرد در بیماری میگرن به قدری شدید و غیر قابل تحمل است که در برخی از کشورها از جمله ایران، افرادی که به حاد ترین نوع میگرن دچار باشند، از خدمت سربازی معاف می شوند.
میگرن مکرر نیست و در مواقع خاص مانند تغییر فشار هوا، نگهدارندههای شیمیایی ،رنگ ها و طعم دهنده ها، ورزش شدید و... سراغ افراد می آید که در این موارد، فرد مبتلا، سه مرحله از بیماری را باید تحمل کند که به ترتیب این مراحل پیش درآمد (آئورا)، درد و پس درد نامیده می شوند.
همانطور که پیش تر اشاره شد، سردرد یکی از علائم مهم میگرن است اما نوع دیگری از این بیماری وجود دارد به نام میگرن خاموش که هیچ علائم سردردی در آن وجود ندارد و به همین دلیل نیز به میگرن خاموش معروف است.
علائم میگرن خاموش عبارت اند از اختلال گفتار، تاری دید، مشاهده مناطق تاریک در میدان بینایی، احساس سوزن سوزن در بدن، استفراغ و درد شکم که این علائم در افراد مختلف، یکسان نیستند.
یکسان نبودن علائم در میگرن خاموش به این معناست که به عنوان مثال هر فردی ممکن است به هر دلیلی به درد شکم دچار شود و ساده از کنار آن عبور کند اما همین درد شکم ممکن است نشان ابتلای فرد به میگرن خاموش باشد یعنی حتی یکی از این علائم هم پیام آور میگرن خاموش هستند.
حدود نیمی از افرادی که به میگرن مبتلا هستند، در ابتدای درگیری میگرن خاموش بودند و اغلب هم هیچ اطلاعی از ابتلای خود به این بیماری نداشتند.
در صورتی که یک فرد به میگرن خاموش دچار باشد، می تواند از بروز آن به میگرن جلوگیری کند البته تشخیص آن پیچیده است اما راهکارهای ساده ای برای درمان دارد.
میگرن و انواع آن هیچ راه درمان همیشگی ندارند و درمان آنها فقط برای کاهش درد و جلوگیری از بروز علائم است که از انواع آن می توان به داروهای مسکن ها و داروهای پیشگرانه اشاره کرد همچنین خواب کافی در شب، یادگیری ورزشهای مدیتیشن مانند یوگا، ماساژ چشم و صورت و قرار دادن یخ پشت گردن می توانند تاثیر به سزایی در کاهش علائم ناشی از میگرن و میگرن خاموش داشته باشد.
۲۳۵۲۳۳
نظر شما