شناسهٔ خبر: 50362441 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در جلسه شورای عالی قوه قضاییه:

امروز به شدت به عدل، صبر و اخلاق نیاز داریم/ روایت قاضی القضات از گزارش یک نهاد نظارتی درباره تخلفات یک قاضی: حقیقتاً دلم به درد آمد که این قاضی نه به خاطر فقر و نداری بلکه به دلیل تمایلات نفسانی دچار لغزش شده‌است

رئیس قوه قضاییه با تأکید بر لزوم صبر در برابر گناه و هوا‌های نفسانی گفت: روز گذشته گزارش یک نهاد نظارتی درباره عملکرد یک قاضی به دستم رسید که حقیقتاً دلم به درد آمد که این شخص نه به خاطر فقر یا کمبود در زندگی بلکه به دلیل تمایلات نفسانی دچار لغزش شده است.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان - به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در جلسه صبح امروز دوشنبه (سوم آبان ماه) شورای عالی قوه قضاییه با تبریک ولادت خجسته پیامبر اعظم (ص) و امام جعفر صادق (ع)، اظهار داشت: پیامبر عظیم الشأن اسلام (ص) جلوه‌ای از نور خداست و نور و رحمت الهی همیشه امیدآفرین و فرح بخش و آرامش بخش بوده است.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه انسان همواره در تاریکی و جهالت و حیرانی به شدت نیازمند نور است، افزود: وقتی نور آمد انسان از گمراهی نجات می‌یابد مگر آنکه خود انسان نخواهد و در مسیری حرکت کند که به سقوط منتهی می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای با بیان اینکه میلاد پیامبر اعظم (ص) در زمانی اتفاق افتاد که جهالت جهان را فراگرفته بود و ظلمت انسان‌ها را رنج می‌داد و مردم از ظلم ستمگران به تنگ آمده بودند، تصریح کرد: امروز هم دنیا در یک جاهلیت مدرن بسر می‌برد و تاریکی‌هایی که وجود دارد، کمتر از سال عام الفیل نیست که رسول الله در آن مقطع برای نجات بشر متولد شدند.

رئیس قوه قضاییه گفت: در پرتو نور رسول الله (ص) برخی کاخ‌های ستم فرو ریخت و آتش‌های شعله ور خاموش شد و ما باید در پرتو این نور که الی یوم القیامه ادامه دارد، آتش‌ها را خاموش و با ظلم و ستم مقابله کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای ادامه داد: انوار قدسی رسول الله (ص) در وجود مقدس حضرت بقیه الله متجلی شده و در زمان غیبت نیز، ولی فقیه جامع الشرایط همان مسیر را ادامه می‌دهد و هر کس طالب هدایت و کمال باشد، راه برای او روشن است.
 
بیشتر بخوانید:

رئیس قوه قضاییه از مقام معظم رهبری به عنوان انسانی زمان شناس و موید و متصل یاد کرد و با اشاره به بیانات روز گذشته ایشان درباره سه خصیصه و صفت مهم پیامبر اعظم (ص) گفت که امروز ما بیش از هر زمان دیگر به عدل، صبر و اخلاق به شدت نیاز داریم.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای افزود: صبر و پایداری در طی کردن سیر الی الله و تحمل دشواری انجام مسئولیت و ایستادگی در برابر گناه و فشار شیاطین و دشمنان کاری دشوار است و سختی‌های زیادی دارد.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به فزونی وسوسه‌های شیطانی و هوا‌های نفسانی و فشار‌های دشمنان بیرونی در شرایط دشوار فعلی گفت: روز گذشته گزارش یک نهاد نظارتی درباره عملکرد یک قاضی به دستم رسیده که حقیقتاً دلم به درد آمد که این شخص نه به خاطر فقر یا کمبود در زندگی بلکه به دلیل تمایلات نفسانی دچار لغزش‌هایی شده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای ادامه داد: شیاطین و دشمنان سعی می‌کنند از نقطه ضعف انسان استفاده کنند و ما که می‌خواهیم پرچمدار انقلاب و الگوی حسنه در جهان باشیم باید بیش از همه به سنگینی مسئولیت توجه کنیم و نباید در مقابل ناملایمات، کمبود‌ها و فشار‌ها صبرمان لبریز شود و از پای درآییم.

رئیس دستگاه قضا، اجرای عدالت را از وظایف مهم حکومت دانست و گفت: امروز مردم از نظام اسلامی انتظار اجرای عدالت در همه زمینه‌ها را دارند؛ نه فقط عدالت در صدور حکم.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای افزود: امروز که می‌خواهیم به پیروی از انبیاء و اولیا و ائمه هدی اسوه حسنه باشیم باید در همه بخش‌ها بر اساس عدل رفتار کنیم و تأکید ولی امر بر تدوین پیوست عدالت‌خواهانه برای همه تصمیمات و مصوبات در همین راستاست.

رئیس قوه قضاییه گفت: وقتی تصمیمی می‌گیریم یا قانونی را تصویب و بخشنامه‌ای را صادر می‌کنیم باید بیندیشیم که سبب تحقق و گسترش عدالت شده یا برعکس موجب ایجاد رانت و انحصار شده و شکاف طبقاتی را بیشتر و افرادی را از فرصت‌ها محروم می‌کند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای از اخلاق نیز به عنوان نیاز امروز انسان یاد کرد و گفت: بخش اعظمی از مسائل اسلامی را اخلاق تشکیل می‌دهد که تحقق عدالت را هم به دنبال خود دارد و موجب حفظ انسان در برابر هوا‌های نفسانی می‌شود.

وی تصریح کرد: گاهی اخلاق عملی از هر خطابه و هر نوشته‌ای بیشتر اثرگذار است و ما با توجه به شرایط امروز، باید بیش از پیش صبر، عدالت ورزی و رعایت اخلاق اسلامی را در سرلوحه کارهایمان قرار دهیم.

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه تمام اخلاق در وجود مقدس پیامبر اعظم و ائمه اطهار تجلی یافته، تصریح کرد: اگر می‌خواهیم پیروان راستین انبیاء و اولیاء باشیم باید رنگ خدا و رسول خدا را داشته باشیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای افزود: خیلی اوقات انسان به راحتی زبان باز می‌کند و حرف‌های نادرست می‌زند و مطالبی که نسبت به آن‌ها علم و یقین ندارد بیان می‌کند و توجیه هم می‌کند که دیگران چنین گفته‌اند و یا چنین شایعه شده است.

وی تصریح کرد: در شرایط دشوار امروز باید از سرنوشت کسانی که در چهار دهه گذشته به دلیل غفلت دچار خطا و انحراف شده اند عبرت گرفت و از خدا، قرآن و نماز و پیامبر اعظم و خاندان او که وسیله تقرب الهی هستند استمداد بجوییم تا خدا لحظه‌ای ما را در برابر لغزش‌ها رها نکند.
 
بخش دوم جلسه امروز شورای عالی قوه قضاییه به بررسی دستورالعمل نظارت بر برگزاری آزمون‌های استخدامی و تخصصی دستگاه قضا اختصاص داشت که تعدادی از اعضای شورا دیدگاه‌ها و نقطه نظرات خود را در این زمینه ارائه کردند.

رئیس قوه قضاییه پس از شنیدن نظرات اعضای شورای عالی قوه قضاییه، دستورات لازم را در این زمینه صادر کرد.

در بخش دیگری از این نشست، «ذبیح‌الله خداییان» رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: قدمت بیش از یکصد ساله سازمان ثبت اسناد و املاک کشور موجب شده که این سازمان با چالش تراکم قوانین و مقررات که کُندی کار و زمینه‌چینی برای مفاسد را در پی دارد، مواجه شود.

رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور با اشاره به اقدامات مشترک این سازمان با معاونت حقوقی و پژوهشگاه قوه قضاییه در زمینه تنقیح قوانین سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: این کار خوشبختانه امروز به اتمام رسیده و در این مرحله ۶۱۵ مورد تقاضای نسخ قانون یا بخشی از قانون از مجلس و حدود ۱۳۰۰ مورد تقاضای نسخ آیین‌نامه یا بخشی ‎‌آیین‌نامه و ۱۵۰۰ مورد تقاضای نسخ بخشنامه یا قسمتی از بخشنامه را از دولت داشته‌ایم.

خداییان تنقیح قوانین سازمان ثبت اسناد و املاک کشور را اقدامی بسیار خوب در جهت شفاف‌سازی و مبارزه با مفاسد دانست.

«کاظمی فرد» رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه نیز با اشاره به اقدامات این مرکز در راستای توسعه و تقویت سامانه‌های نظارت هوشمند بر پرونده‌های معوق گفت: در فاز اول اقدامات در این راستا، فهرست پرونده‌های معوق بیش از یک سال به تفکیک استان، شعبه، شماره پرونده و سن آن قابل گزارش‌گیری و پیگیری شده است.

وی با بیان اینکه در میان این پرونده‌های معوق، پرونده‌هایی در برخی شعب وجود دارد که سن آن‌ها از یک تا بیش از ده سال است، گفت: امکان مشاهده و نظارت بر این پرونده‌ها در داشبورد‌های مدیریتی مدیران ارشد قوه قضاییه وجود دارد.

کاظمی‌فرد افزود: مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه تا پایان سال جاری، تعداد دیگری از ابزار‌هایی که با استفاده از آن‌ها بتوان بر داده‌ها نظارت هوشمندی داشت را به بهره‌برداری خواهد رساند.

وی با بیان اینکه از ابتدای شروع مسیر هوشمندسازی قوه قضاییه تا به امروز حدود ۷۰ سامانه متعدد توسط مرکز آمار و فناوری اطلاعات به بهره‌برداری رسیده است، گفت: طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، این عدد تا پایان سال به ۱۰۰ سامانه خواهد رسید.

وی افزود: این سامانه‌ها که داده‌های دستی را به داده‌های ماشینی تبدیل می‌کنند، در داشبورد‌های مدیریتی مدیران قضایی قرار گرفته است.

حجت‌الاسلام «منتظری» دادستان کل کشور با بیان اینکه در مهرماه امسال ۴۲ هزار و ۵۰۰ بازی قمار آنلاین شناسایی شده‌است، گفت: برای ۲۶ هزار و ۸۰۰ مورد از این بازی‌ها پیام هشدار ارسال شده که این پیام‌ها می‌تواند نسبتا موثر باشد.

وی افزود: طبق بررسی‌های انجام شده، تعداد ۱۴ هزار و ۶۹۰ شماره تلفنی که از سوی این بازی‌های قمار آنلاین به بانک‌ها داده شده، شماره تلفن‌های نامعتبر است.

دادستان کل کشور همچنین بر ضرورت برخورد قاطع و بازدارنده دادستان‌ها با متخلفان و متهمان بازی‌های قمار آنلاین تاکید کرد.

انتهای پیام/

نظر شما