شناسهٔ خبر: 50270372 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: جمله | لینک خبر

تداوم شائبه همکاری عزیزی خادم با جادوگران در فدراسیون فوتبال چه می گذرد؟

رئیس فدراسیون فوتبال با رفتاری شائبه برانگیز، همچنان همکاری با جادوگران را تکذیب نمی کند که قابل تامل است. حضور شهاب عزیزی خادم در فدراسیون فوتبال فقط به تغییرات در بخش های مختلف منجر نشده است. هر روزی که می گذرد و هر باری که رئیس فدراسیون مصاحبه یا اظهار نظری عمومی دارد، ادبیات […]

صاحب‌خبر -

 

رئیس فدراسیون فوتبال با رفتاری شائبه برانگیز، همچنان همکاری با جادوگران را تکذیب نمی کند که قابل تامل است.
حضور شهاب عزیزی خادم در فدراسیون فوتبال فقط به تغییرات در بخش های مختلف منجر نشده است. هر روزی که می گذرد و هر باری که رئیس فدراسیون مصاحبه یا اظهار نظری عمومی دارد، ادبیات جدیدی به فوتبال کشورمان افزوده می شود که اخیرا انتقادات زیادی را موجب شده و شائبه برانگیز شده است
منهای مباحث فنی در فدراسیون و توضیحاتی که عزیزی خادم در مورد مدیریتش دارد که هر کدام در جای خود می تواند مورد بررسی قرار گیرد، ادبیات او و نحوه استفاده از برخی کلمات که این روزها کلیدواژه های جنجالی در فوتبالمان شده، باعث شده تا در این عرصه وارد فاز جدیدی شویم.
از همان روزهای ابتدای حضور رئیس فدراسیون در محل کارش، شایعاتی در مورد نحوه تعامل او با برخی افراد فعال در حوزه علوم غریبه مطرح شد. گذشت تا اینکه کم کم در صحبت های عزیزی خادم استفاده از برخی کلمات این شائبه ها را قوی تر کرد؛ به طوری که روز بازی ایران و کره جنوبی خبرنگاری به صراحت از وی در مورد همکاری با یک جادوگر پرسید اما عزیزی خادم ترجیح داد با بی تفاوتی، به این سئوال واکنش نشان دهد.
هر چند رئیس فدراسیون ترجیح داد به این موضوع که حتی جنبه طنز هم در محافل فوتبالی پیدا کرد، بی تفاوت بگذرد اما تاکیدات او به برخی واژگان و ایجاد شائبه درباره ارتباطش با این افراد، چیزی نبوده که بتوان به راحتی از آن گذشت. به طوری که شب گذشته در برنامه ورزشی تلویزیون وقتی مجری به صراحت در مورد این شایعه از او پرسید، مجبور به پاسخگویی شد.
عزیزی خادم در خصوص اینکه در ادبیات خود از خوبان عالم استفاده می کند و شایعه شده با یک جادوگر همکاری می کند، عنوان کرد: “ما شکرگزار خداوندیم و آنچه امروز بدست آمده لطف الهی است. تمام مخلوقات وابسته به کمک حضرت حق هستیم و هر بنده ای از خدا کمک بخواهد و در دعای عزیزان منعی ندارد. مسائل بی پایه و اساسی مطرح می شود که نه شان فدراسیون است و نه نگاه توسعه ای فوتبال. قطعا آخرین بار است که در خصوص اینگونه مسائل بی پایه و اساس صحبت می‌کنم.”
اگر به جواب رئیس فدراسیون دقت کنید، متوجه خواهید شد که نه تنها در مورد این شایعه قویِ چند ماهه، آن را تکذیب نکرد بلکه تاکید دارد هر کسی بخواهد با نفسش، قدمش و دعایش به ما کمک کند، دستمان را به سویش دراز می کنیم. اما پاسخ سوال چه شد؟
به نظر می رسد مسئول اصلی اداره فوتبال کشورمان یا هنوز نمی داند در چه جایگاهی قرار دارد یا در مسیری قدم گذاشته که انتهای آن ترکستان است. هر چه عزیزی خادم در استفاده از این ادبیات دو پهلو و ابهام برانگیز اصرار دارد، بیشتر این تلقی افزایش پیدا می کند که فدراسیون به نوعی دچار شائبه انحراف فکری شده و رئیس فدراسیون با نوعی سفسطه گری و بازی با کلمات، مدام در حالت خلط مبحث است. گویا به جای تنویر افکار عمومی، در حال بازی با آن در مورد یک موضوع عقیدتی است.
او می گوید این مباحث بی پایه است و در شان فدراسیون و نگاه توسعه ای فوتبال نیست اما کاش به این شائبه صریح و روشن جواب دهد و بازی لفظی را کنار بگذارد. عزیزی خادم بایستی در جایگاه رئیس فدراسیون، در حیطه فنی و مدیریتی آن راه رود و از چنین پرسه کلامی در وادی هایی که شائبه های اعوجاج فکری دارد و ورود به آن صلاحیت خاصی می طلبد، خودداری کند. شان فدراسیون را باید در جایی جستجو کرد که شائبه همکاری با دعانویسان و جادوگران را با صراحت رد کرد و محور را به عقلانیت و برنامه ریزی داد؛ نه بازی کلامی. این نیز بر عهده عزیزی خادم است که اکنون متولی این ورزش است.
آیا نباید مسئولان مربوطه به طور جدی وارد این موضوع شوند و بررسی شود که در یکی از مهمترین فدراسیون های ورزشی کشور چه می گذرد و این بازی های لفظی چه غایتی را جستجو می کند؟
عزیزی خادم در برنامه شبکه سه سیما تاکید کرد که “التماس دعا” ورد زبان همه ما ایرانی ها هست و این چیز بدی نیست. او از چه چیزی و چه فرد یا کسانی دفاع می کند و این التماس را از چه کسی یا کسانی دارد؟ آیا فوتبال پر از تلاطم و پر از ایراد ما قرار است با چنین تفکراتی وارد توسعه یافتگی شود و مبنای فکری عزیزی خادم این است؟ به نظر می رسد باید نگران فدراسیونی شد که رئیس آن که باید چشم اندازش مبتنی بر عقلانیت، علم گرایی و تدبیر باشد، این روزهایش را با بازی لفظی می گذراند که البته، دلالت های نگران کننده ای در آن وجود دارد.
قطر سهمیه آسیایی ایران را گرفت!
کنفدراسیون فوتبال آسیا سهمیه‌های ایران در لیگ قهرمانان آسیا را افزایش نداد.
یک اشتباه دیگر از مدیران سابق کمیته انتقالی فدراسیون فوتبال پس از پرونده مارک ویلموتس، این بار لیگ برتر ایران را قربانی کم‌کاری خود کرده است.
ماجرا از این قرار است که در دسامبر ۲۰۱۹ ، AFC با کشورهای عضو نامه‌نگاری کرد و به آنها اعلام کرده مبنای سهمیه‌بندی مسابقات فصل ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ رنکینگ کشورها در فصل ۲۰۱۹ خواهد بود که بعد از آن نامه‌نگاری دوباره در جولای ۲۰۲۰ کنفدراسیون فوتبال آسیا نامه‌ای برای تمام کشورهای عضو ارسال می‌کند و بر اعلان اولیه خود مبنای سهمیه را بر اساس نامه دسامبر سال قبل قرار می‌دهد و کمیته مسابقات برای رسمیت بخشیدن به این دستور جلسه ایی ما بین کشورهای عضو را پیش‌بینی می‌کند.
مشکلی که در این بین وجود دارد، این است که ایران زمانی سهمیه اختصاص یافته توسط ای اف سی را متوجه می شود که پیشنهادهای موجود ارسال و به تایید خواهد رسید و پس از آن برای ایران ارسال می شود و فدراسیون فوتبال ایران بخاطر نداشتن اطلاع از قبل تصمیم گیری، نمی تواند اعتراض و رایزنی داشته باشد؛ در واقع یکی از مشکلات اصلی این است که ایران زمانی متوجه می شود که تصمیم گیری توسط کنفدراسیون فوتبال آسیا انجام شده است.
اما تنش‌های سیاسی کشورهای قطر و عربستان و همچنین نبود روابط دیپلماتیک بین ایران و عربستان موجب شد این جلسه با تاخیر فراوان مواجه شود و سرانجام برگزار نشود(که این اتفاق مربوط به نخستین فینال پرسپولیس در آسیا است)، چراکه در آنجا باید جلسه کمیته مسابقات و کمیته اجرایی کنفدراسیون فوتبال آسیا شکل می گرفت و راجع به سهمیه ها صحبت می شد.
اکنون زمانی که باید ایران با ۱+۳ نماینده در لیگ قهرمانان آسیا حضور داشته باشد، با مشکلی بزرگ و لاینحل رو‌به‌رو شده و با اشتباهات مدیران سابق سهمیه لیگ ایران در فصل آتی رقابت‌ها همچنان ۲+۲ مانده و تغییری نداشته است.
طبق آخرین رنکینگ اعلامی از سوی ای‌اف‌سی که به‌صورت آنلاین انتشار یافته لیگ برتر ایران بعد از ژاپن (۱۰۰ امتیاز) ،کره(۹۴.۳ امتیاز) و عربستان (۹۳/۵ امتیاز) با ۸۳/۳ بالاتر از قطر در رده چهارم این لیست قرار گرفته و بر طبق این رده‌بندی باید با ۲+۲ نماینده در مسابقات شرکت کند، در صورتی که اگر رایزنی‌ها در زمان مقرر به در خواست کمیته مسابقات انجام شده بود نمایندگان ایران در مسابقات طبق نامه AFC در سال ۲۰۱۹ به ۱+۳ افزایش پیدا می‌کرد.
بر اساس رنکینگ فعلی دو کشور اول رنکینگ(عربستان و ایران) سهمیه ۱+۳ را می گیرند، اما با توجه به مصوبه سال ۲۰۱۹ و رنکینگ آن مقطع، قطر و عربستان شامل این سهمیه خواهند شد و ایران و امارات به سهمیه ۲+۲ می رسند. اکنون اگر یکی از سهمیه های مستقیم عراق، ازبکستان، اردن، هند، تاجیکستان و ترکمنستان بخاطر ناتوانی در کسب مجوز حرفه ای در نظر گرفته نشود، آن زمان یک سهمیه مستقیم به ایران خواهد رسد.
در پایان لازم به ذکر است، با توجه به اینکه فصل صدور مجوز حرفه ای تمام نشده باید همچنان منتظر این موضوع ماند.

نظر شما