بانوان باردار و تزریق واکسن کرونا
عضو کمیته علمی مبارزه با کرونا گفت: کسانی که بانوان باردار را از تزریق واکسن کرونا منع میکنند، اشتباه میکنند. وی در ادامه افزود: واکسیناسیون کرونا، بانوان باردار را در برابر ابتلای کرونا مقاوم می کند و در صورت مبتلا شدن، مانع شدت یافتن بیماری آنها میشود.
حسن ابوالقاسمی عضو کمیته علمی مبارزه با کرونا در رابطه با ایمنیزایی واکسنهای چینی گفت: طبق مطالعاتی که در اصفهان روی ۵۴۰ هزار نفر انجام شده با تزریق واکسن سینوفارم، حدود ۱۲ برابر مرگومیر و حدود ۱۱ برابر بستری کاهش پیدا کرده است. همچنین حدود ۱۸ برابر کاهش ابتلا به کرونا در این نفرات مشاهده شده است.
ابوالقاسمی تاکید کرد: البته اطلاعات جزئی این آزمایش در دست نیست و این آمار دیروز در فضای مجازی منتشر شد. همهی اجزای یک مطالعه باید مورد بررسی قرار گیرد تا بتوان به آن اعتماد کرد و این آمار منتشر شده برای بررسی آن کافی نیست. باید به طور کامل شرایط و جزئیات مطالعه مورد بررسی قرار گیرد.
آمار واکسیناسیون در ایران تا امروز 25 مهر 1400
بر اساس آخرین آمار تا امروز _ یکشنبه ۲۵ مهرماه_ مجموعاً ۴۸ میلیون و ۴۷۴ هزار و ۱۸۷ نفر دوز اول واکسن کرونا را دریافت کردهاند. تا امروز ۲۴ میلیون و ۱۶۹ هزار و ۳۳۵ نفر دوز دوم واکسن را نیز دریافت کردهاند. با احتساب این تعداد مجموع دوزهای واکسن تزریق شده در کشور به شمار ۷۲ میلیون و ۶۴۳ هزار و ۵۲۲ مورد رسید.
واکسن سینافورم چقدر ایمنی زایی ایجاد می کند؟
حسن ابوالقاسمی عضو کمیته علمی مبارزه با کرونا در رابطه با ایمنیزایی واکسنهای چینی گفت: طبق مطالعاتی که در اصفهان روی ۵۴۰ هزار نفر انجام شده با تزریق واکسن سینوفارم، حدود ۱۲ برابر مرگومیر و حدود ۱۱ برابر بستری کاهش پیدا کرده است. همچنین حدود ۱۸ برابر کاهش ابتلا به کرونا در این نفرات مشاهده شده است.
ابوالقاسمی تاکید کرد: البته اطلاعات جزئی این آزمایش در دست نیست و این آمار دیروز در فضای مجازی منتشر شد. همهی اجزای یک مطالعه باید مورد بررسی قرار گیرد تا بتوان به آن اعتماد کرد و این آمار منتشر شده برای بررسی آن کافی نیست. باید به طور کامل شرایط و جزئیات مطالعه مورد بررسی قرار گیرد.
افراد مبتلا به کرونا چه غذاهایی مصرف کنند؟
استاد طب سنتی با تأکید بر اینکه بیماران مبتلا به کرونا حتما در برنامه غذایی روزانه خود مصرف سوپ را قرار دهند،گفت: غذاهایی مثل مرغ و گوشت آب پز که در آن چند هویج یا کدو به صورت بخار پز باشد مفید است.
مژگان تن ساز، استاد طب سنتی در پاسخ به این پرسش که «چه نوع مواد غذایی برای بیماران مبتلا به کرونا مفیدتر است؟»، ابراز داشت: مصرف غذاهایی برای درمان کرونا مناسب بوده و توصیه میشود.
وی با بیان اینکه بوییدن گلاب، لیمو و اسطوخودوس مفید است، ادامه داد: در وعده صبحانه خوردن مربای به، سیب، بالنگ، هویج، ارده و شیره توصیه میشود؛ البته مصرف ارده و شیره هفتهای یک روز بهتر است.
این استاد طب سنتی با تأکید بر اینکه بیماران مبتلا به کرونا حتما در برنامه غذایی روزانه مصرف سوپ را قرار دهند و حداقل سه بار در هفته مصرف کنند،گفت:غذاهایی مثل مرغ آب پز، گوشت آب پز که در آن چند هویج یا کدو به صورت بخار پز باشد مفید خواهد بود.
این متخصص طب سنتی متذکر شد:غذاهای دیگر مانند نخود آب، زرشک پلو، چلوگشنیز، قاطی پلو مانند ماش با گوشت گوسفند و کشمش و خوردن سمنو به عنوان میان وعده موثر است. از مصرف سالاد، ترشی، ماست و دوغ همراه غذا خودداری شود.
تن ساز تصریح کرد:یک نوع سوپ مقوی ریه است که شامل بلغور گندم، هویج، سیر، پیاز و روغن زیتون است و اگر بخواهند میتوانند لیموی امانی را نیز به آن اضافه کنید؛ این سوپ فوق العاده برای ریه مفید است.
افزایش 3 درصدی مرگ و میر زنان بر اثر کرونا
مدیرکل جمعیت و سلامت خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: از ابتدای امسال تاکنون مرگ زنان بر اثر ابتلا به کرونا ۴۸ درصد رسیده که نسبت به سال گذشته (۴۵ درصد)، سه درصد افزایش یافته است.
حامد برکاتی به مناسبت هفته ملی سلامت زنان (24 تا 30 مهر) افزود: افزایش مرگ و میر زنان بر اثر ابتلا به کرونا به بی توجهی و کمتر رعایت کردن دستورالعمل های بهداشتی بر می گردد، با توجه به اینکه واکسیناسیون عمومی افزایش یافته، اما نباید افراد از رعایت اصول بهداشتی از جمله زدن ماسک، پرهیز از تجمات، رعایت فاصله گذاری اجتماعی و غیره غفلت کنند.
وی اظهار داشت: واکسینه شدن در برابر کرونا، 10 برابر از مرگ و میر جلوگیری می کند و در کنار آن باید دستورالعمل های بهداشتی بهتر رعایت شود، عده ای تصور می کنند تزریق دو دز واکسن، باعث عدم ابتلا به کرونا می شود، در حالیکه این گونه نیست فقط جلوی بستری شدن بیماری را می گیرد.
برکاتی با بیان اینکه کرونا ضربه های زیادی به افراد بویژه زنان زد، ادامه داد: زنان محور سلامت خانواده هستند و کرونا باعث شد شئونات خانه تحت تاثیر قرار گرفته و بسیاری از زنان از کنش های اجتماعی و سیستم سلامت کمتر بهره بردند و باعث افزایش افسردگی، چاقی و بیماریهای غیرواگیر در آنان شد.
برکاتی تصریح کرد: البته همچنان مردان بیشتر از زنان بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست می دهند و وجود بیماریهای مزمن مانند بیماری قلبی عروقی، فشار خون بالا و دیابت بیشتر در مردان نسبت به زنان و همین طور رفتارهای ناسالم مردان مانند بی تحرکی، تغذیه ناسالم و مصرف دخانیات دیده می شود.
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت تاکید کرد: همچنین در زمان فاصله گذاری اجتماعی، پرهیز از زندگی بی تحرک و فعالیت بدنی کافی در این گروه از اهمیت زیادی برخوردار است و از سوی دیگر، فعالیت بدنی با شدت متوسط، ایمنی بدن را در مقابل بیماری کرونا بالا می برد.
به گفته برکاتی، با توجه به آسیب هایی که کرونا به زنان و اعضای خانواده وارد کرد، باید بانوان به عنوان مدیر سلامت خانواده توجه اساسی به رعایت دستورالعمل های بهداشتی، تغذیه و فعالیت فیزیکی خود و همسر و فرزندانشان داشته باشند تا بتوانیم در کنار واکسیناسیون از آغاز موج ششم کرونا جلوگیری کنیم.از 24 تا 30 مهر هفته ملی سلامت بانوان ایران (سبا) تعیین شده است.
زنان، مدیریت اطلاعات و ارتقای سواد سلامت در بحران کرونا (دریافت اطلاعات از منابع معتبر، تشخیص منابع معتبر از غیر معتبر، استفاده صحیح و انتشار اطلاعات در شبکه های مجازی) شعار 24 مهر، زنان، مدیریت سلامت روان خود و خانواده در بحران کرونا (مدیریت سوگ، مدیریت استرس، خشونت خانگی، روابط خانوادگی سالم، تقویت مهارتهای ارتباطی، حمایت همسران از یکدیگر) شعار 25 مهر، زنان و مدیریت زندگی سالم در بحران کرونا (تغذیه سالم، فعالیت بدنی در منزل) شعار 26 مهر، زنان و سلامت اجتماعی در بحران کرونا (فقر- بیکاری-از دست دادن سرپرست خانواده- زنان سرپرست خانواده- فرصت کار آفرینی-آموزش راه اندازی کسب و کار در فضای مجازی برای زنان) شعار 27 مهر در هفته ملی سلامت بانوان نام گرفته است.
همچنین شعار 28 مهر نیز زنان و سلامت باروری در بحران کرونا (روابط زناشویی ایمن و سالم، بارداری، زایمان، شیردهی) و شعار 29 مهر زنان و واکسیناسیون بیماری کووید 19(اهمیت واکسیناسیون و رفع باورهای غلط - دریافت اطلاعات صحیح درباره عوارض واکسیناسیون و مدیریت آن - واکسیناسیون زنان باردار - واکسیناسیون نوجوانان و جوانان - مشاغل پرخطر و واکسیناسیون کرونا) و زنان و مدیریت سلامت خانواده(حمایت از همسر و فرزندان، پیشگیری از انتقال کووید در بین افراد خانواده) است.
اخبار وبگردی را در اینجا بخوانید:
-
خودکشی یک مرد از طبقه 19 برج ستارخان بعد از قتل همسرش + فیلم خودکشی
نظر شما