دکتر محسن زهرایی درباره تزریق دز سوم (یادآور) واکسن کرونا، گفت: طبق مصوبه کمیته فنی کشوری واکسیناسیون کووید۱۹، مقرر شد بر همان اولویتی که همکاران (کادر درمان) ابتدا دُز اول واکسن را دریافت کردند، دُز یادآور را هم به همان شکل دریافت کنند و بر این منوال در بیمارستانهایی که بیماران کووید۱۹ را بستری میکنند و مراکز ۱۶ساعته که بیماران مشکوک مراجعه میکنند و آزمایشگاهها، تزریق دُز سوم واکسن آغاز میشود و پس از آن کلیه کارکنان نظام سلامت را در بر میگیرد.
وی درباره زمان آغاز واکسیناسیون دز سوم، افزود: مکاتبات با دانشگاههای علوم پزشکی صورت گرفته است و واکسن در اختیار آنها قرار گرفته است و عملا از روز گذشته ( ۲۴ مهرماه) تزریق دُز سوم آغاز شده است.
او ادامه داد: در مورد نوع واکسنی که قرار است تزریق شود باید گفت این موضوع وابسته به پلتفرم واکسنی است که در نوبت اول و دوم تزریق شده است. افرادی که در سری اول از واکسنهای ویروس غیرفعال مانند سینوفارم استفاده کردند در نوبت سوم میتوانند از پلتفرم غیرفعال یا آسترازنکا و یا پاستوکووک پلاس استفاده کنند. آنهایی هم که در نوبت اول و دوم واکسن از پلتفرم آدنوویروسی مانند آسترازنکا یا اسپوتنیک وی تزریق کرده بودند میتوانند در دُز سوم از آسترازنکا یا پاستوکووک پلاس استفاده کنند.
زهرایی که در یک بخش خبری تلویزیونی صحبت می کرد، تاکید کرد: بهتر است بین تزریق نوبت دوم تا دُز یادآور فاصله زمانی شش ماه رعایت شود و مصوبه کمیته فنی هم بر این موضوع تاکید دارد و افرادی که شش ماه از دریافت نوبت دُز دومشان گذشته است میتوانند برای دریافت نوبت یادآور اقدام کنند.
وی افزود: ما با کارکنان خط اول مراکز بهداشت و درمانی شروع میکنیم و سپس به سایر کارکنان نظام سلامت گسترش مییابد. علاوه بر آن افرادی که در فاز اول واکسینه شدند شامل جانبازان شیمیایی، جانبازان بالای ۵۰ درصد و افرادی که در مراکز نگهداری سالمندان و مراکز نگهداری معلولین ذهنی جسمی هستند، طبق پروتکل واکسیناسیون نوبت یادآور هم خواهند گرفت و پس از آن طبیعتا به گروه سنی سالمندان میرسیم و این روند به تدریج پیش خواهد رفت.
/ایسنا