به گزارش سرویس سیاسی پانا، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان صبح امروز در همایش "انسان مهربان، دنیای آرام" با اشاره به ویژگی هلالاحمرو صلیب سرخ در جهان ، اظهار کرد: یکی از ویژگیهای هلال احمرها همچنین صلیب سرخها این است که این جمعیتها فقط به درد و آلام انسانها و بشر، فارغ از ملیت، زبان، نژاد، مذهب، ایمان و عقیده مینگرند و به سوی هر شخصی که دچار مشکلی شده و نیاز به کمک دارد میشتابند.
وی با اشاره به آیات قرآن و همچنین سیره پیامبر (ص) و ائمه اطهار (ع) در دعوت به تعاون و کمک به دیگران، خاطرنشان کرد: روایات بسیاری از پیامبر اسلام و ائمه هدی و سیره زندگانی آنها به ما این واقعیت را نشان میدهد که در بخشی از اموری که مربوط به آلام و مشکلات انسانها میشود دیگر برای ما نباید تفاوتی داشته باشد که این فرد کیست و دارای چه عقاید، رنگ و پوستی است، بلکه آنچه که مطرح میشود بحث انسانیت است. در قرآن کریم نیز در جاهایی خطاب به مومنین صحبتهایی شده است و در جاهای دیگر، خطاب همه انسانها است.
رئیس جمهوردر ادامه با بیان اینکه یکی از مشکلات اجتماعی که هنوز حتی در جمهوری اسلامی ایران مطرح است، تفکیک نکردن موضوعات است، گفت: زمانی که بحث انتخابات مطرح است و میخواهیم به کاندیدی رأی بدهیم، طرح موضوعاتی همچون حزب، دستهبندی و رقابت سیاسی جایز است، اما در مورد محیط زیست مردم و همچنین نجات جان آنها و کم کردن خطر در جامعه طرح بحث حزب و ملیت جایز نیست.
روحانی با بیان اینکه اسلام در اینباره یک گام پای خود را بالاتر گذاشته است و به حیوانات نیز اشاره کرده است، تصریح کرد: در اسلام و منطق انبیاء حیوانات و حتی گیاهان و درختان نیز دارای جایگاه ارزشمندی هستند. بر اساس اسلام ما انجام وظایف سنگینی از جمله زنده کردن زمین و احیای آن را بر عهده داریم و این بخش از مسئولیت با رسالت اعضای هلال احمر نزدیکی بسیاری دارد.
روحانی خاطرنشان کرد: وظایفی که پیامبر اسلام (ص) و قرآن به آنها تأکید کردهاند، امروز به عنوان مفاهیم جدید اجتماعی و حقوقی در جامعه بشری مطرح میشود.
روحانی در ادامه صحبتهای خود به ویژگیهای جمعیت هلال احمر اشاره کرد و گفت: داوطلب بودن، استقلال همچنین غیردولتی بودن از جمله ویژگیهایی است که سازمان جمعیت هلال احم از آنها برخوردار است.
وی با بیان اینکه داوطلب بودن یکی از ویژگیهای بسیار مهم در جمعیت هلال احمر به ویژه سازمان جوانان این جمعیت است، تصریح کرد: هلال احمر اساساً آرامش آور است و هر کجا که نشانی از هلال احمر باشد به افراد آرامش و احساس تنها نبودن داده میشود.
رئیس جمهور کشورمان در ادامه صحبتهای خود با بیان اینکه متأسفانه در برخی مواقع سیاست آنقدر پررنگ میشود که حتی بر کمکهای نودوستانه سایه میافکند، به حمله نظامی عربستان علیه یمن اشاره کرد و با تأکید بر اینکه جنگی که امروز در یمن پیش آمده جنگ نیست بلکه حمله ناجوانمردانه یک همسایه است، اظهار کرد: آن همسایه به جای اینکه به مردم همسایه خود کمک کند، با هواپیماهایی که از قدرتهای بزرگ گرفته بر سر مردم بمب میریزند.
روحانی ادامه داد: این حکومت، حکومتی بسیار تازهکار است که مسائل سیاسی منطقه و جهان را نمیفهمد و نمیداند. برای نخستین بار بعد از سالیان دراز آمده خود را نشان دهد.
روحانی با تأکید بر اینکه آنها فکر میکنند میتوانند در منطقه تأثیر بگذارند، خاطرنشان کرد: کشوری که همیشه با دلار کارهای خود را انجام میدهد، حال که آمده فرمان را عوض کند، به جای دلار و استفاده از راههای دیگر برای نفوذ در جامعه بمب را انتخاب کرده است و فکر میکند میتواند با بمب خود را کشوری قدرتمند نشان دهد و در منطقه تأثیرگذار باشد و به اهدافش در منطقه دست یابد. این خطای استراتژیک و بسیار بزرگی است که مرتکب شده است.
رئیس جمهور با انتقاد از عدم توجه صلیب سرخ جهانی به اوضاع یمن و حادثه دیدگان آن، اظهار کرد: امروز کشوری مورد حمله ناجوانمردانه قرار گرفته است؛ اگر به جای یمن چنین بلایی بر سر یک کشور اروپایی آمده بود مشاهده میکردیم که صلیب سرخ جهانی و هلال احمرها چگونه با استفاده از همه امکانات و تجهیزات خود به مردم آن کشورها کمکرسانی و خدمات رسانی میکردند. اما امروز در یک کشور مظلوم مسلمان که همسایهاش برخلاف همه اصول انسانی به خانهها و بیمارستانها و محل سکونت آنها حمله کرده و آنها را مجروح و زخمی کرده است دارو و امکانات نیست.
روحانی تصریح کرد: این جای امتحان تاریخی برای دنیا است که اگر غم ما برای یمن با غم ما برای فلان کشور اروپایی و آسیایی یکسان نبود، معلوم است که همه اصول انسانی هلال احمر و صلیب سرخ را زیر پا گذاشتهایم.
وی در ادامه با تقدیر و تشکر از هلال احمر ایران به دلیل تلاشهایی که تا به امروز داشته است با بیان این که متأسفانه برخی از تلاشها برخلاف مقررات بینالمللی نتوانسته موفق باشد، اظهار کرد: هلال احمر ایران باید به صلیب سرخ جهانی فشار وارد کند. اگر صلیب سرخ جهانی میگوید که ایران به دنبال مقاصد دیگری است، خود بیاید و اجناس و کمکهای ایران را تحویل بگیرد. چرا که هدف ما این نیست که ایران مطرح شود بلکه هدف ما آن است که بتوانیم مجروحی را درمان کنیم و پتویی به بیسرپناهان برسانیم.
روحانی با بیان اینکه دولت هم فشارهای لازم را به صلیب سرخ جهانی وارد میکند، اظهار کرد: باید به صلیب سرخ جهانی فشار بیاوریم و دولت نیز این کار را میکند اما در این مقوله صدای هلال احمر از صدای دولت رساتر است.
وی با تأکید بر اینکه اساس کار صلیب سرخ جهانی بیطرفی است، خاطرنشان کرد: باید به دنیا این درس را یاد بدهیم که اساس کار هلال احمر و صلیب سرخ جهانی بیطرفی و بیغرضی است و نباید ملتها با یکدیگر فرق داشته باشند. باید به همه دنیا و همه انسانها یکسان نگاه کنیم.
روحانی تصریح کرد: پیام دولت ایران در حادثه یمن، سوریه و هر کشور دیگر، این است که هر کجا که مشکلی باشد هلال احمر باید پیشقدم باشد.
روحانی در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به احتمال وجود موازیکاری در برخی از سازمانها و نهادها، گفت: در بسیاری از موارد احتمالاً در حال انجام کار موازی هستیم. باید تلاش کنیم که این کار موازی را از بین ببریم و آن را تبدیل به یک همافزایی کنیم.
وی با اشاره به وجود بخش جوانان در وزارت ورزش و جوانان و فعالیت سازمان جوانان جمعیت هلال احمر، تصریح کرد: در جمعیت هلال احمر به مصدومان کمکهایی میشود، در وزارت بهداشت نیز اقداماتی در این زمنیه انجام میشود. همچنین برخی از اقدامات وزارت کشور و جمعیت هلال احمر مشابه یکدیگرند. در این زمینه باید از انجام کار موازی جلوگیری کنیم تا این کارها در کنار یکدیگر قرار بگیرد.
روحانی اظهار کرد: در این زمینه هم دولت آمادگی لازم را دارد و هم سازمان مدیریت و برنامه ریزی آماده است که هماهنگیها و کمکهای مالی مورد نظر را انجام دهد.
رئیس جمهور در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به فعالیت بخش جوانان جمعیت هلال احمر با بیان اینکه دولت آماده است تا از این بخش حمایت کند، گفت: باید نیروهای جوان جامعه را به صحنه بیاوریم. چرا که با این کار تمام اوقات فراقت آنها پر میشود و هم درسها و آموزشهایی به آنها آموخته میشود و هم اینکه روحیه کمک به دیگران در آنها ایجاد میشود. زمانی که جوان را وارد این صحنه کنیم خشونت در جامعه نیز کم میشود، چرا که اساس کار هلال احمر کار خیرخواهانه و کمک به دیگران است و با حضور جوانان در این عرصه آنها یاد میگیرند تا به جای خشونت و برخی از اقدامات دیگر کار خیرخواهانه انجام دهند و به همنووعان خود کمک کنند.
روحانی با بیان اینکه باید در کشور انسانی مهربان بسازیم، گفت: نسل جوان میتواند فضای اجتماعی جامعه را حتی از لحاظ سیاسی و مبارزه با افراطیگری و خشونت آرام کند.
∎