شناسهٔ خبر: 50178797 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شبکه‌خبر | لینک خبر

کنفرانس وحدت اسلامی؛ حضوری و مجازی برگزار می‌شود

حجت الاسلام شهریاری، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: «جنگ و صلح عادلانه» محور اصلی سی و پنجمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی است.

صاحب‌خبر -
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر،
 حجت الاسلام والمسلمین شهریاری دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، صبح امروز در نشست خبری سی و پنجمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی، اظهار کرد: این کنفرانس به دو صورت حضوری و مجازی برگزار خواهد شد. در برنامه حضوری شاهد چهار جلسه حضوری و هفت نشست تقریبی جانبی خواهیم بود.

حمید شهریاری گفت: سی و پنجمین کنفرانس وحدت اسلامی در حالی آغاز می‌شود که جهان اسلام مشکلات عدیده‌ای را دارد و مجمع تقریب بر خود فرض دانست موضوع جنگ و صلح عادلانه را با تمرکز بر پرهیز از تفرقه در جهان اسلام دنبال کند.

وی افزود: جنگ و صلح عادلانه، مبارزه با تکفیر و افراط‌گرایی، رعایت عدم اختلاف و پرهیز از مشاجره و الگوسازی برای جهان اسلام جزو مهم‌ترین محورهای نشست‌های جانبی خواهد بود.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تأکید کرد: آمریکای جهان‌خوار و سلطه‌گر مصائب جدی برای جهان اسلام و خاورمیانه ایجاد کرده‌ که ملت‌های مظلوم یمن، عراق، افغانستان و... را گرفتار کرده است و هرچند وقت یکبار شاهد ترور و کشتن کودکان بی‌گناه هستیم. از این فرصت استفاده می‌کنیم و می‌گوییم مسئولان امنیتی و سیاسی تلاش خود را برای کاهش تنش و خشونت به‌کار ببرند. متأسفانه اسرائیل و آمریکا برای استیفای حقوق خود به‌دنبال برهم زدن منطقه هستند. مسئولان نهایت تلاش‌های سیاسی و فرهنگی خود را برای جلوگیری از هرگونه تروریسم و خشونت و قتل و غارت به کار بندند. ما رفتارهای خصمانه و کودک‌کش رژیم اسرائیل را در برابر مردم فلسطین محکوم می‌کنیم و در برابر زندگی خود دچار مشکل هستند. امروز شاهدیم فلسطینیان از سرزمین خود اخراج می‌شوند و در محله‌های خود نمی‌توانند راحت تردد کنند.

رئیس سابق مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی تأکید کرد: همه دولتمردان اسلامی را دعوت می‌کنیم عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی محکوم شود و همه آن‌هایی که این کار را مدنظر قرار دادند باید در سیاست خود تجدید نظر کنند وگرنه طبق وعده خدا در این سیاست خود دچار شکست خواهند شد. همه به تاسیس امت واحده اسلامی کمک کنند و در مقابل کفار شدت به خرج بدهند.

به گفته شهریاری، سی و پنجمین کنفرانس وحدت اسلامی با سخنرانی آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور کشورمان افتتاح می‌شود. محمدباقر قالیباف، رئیس قوه مقننه نیز سخنران اختتامیه خواهد بود.

حمید شهریاری روز شنبه در نشست خبری سی و پنجمین کنفرانس بین المللی وحدت گفت: در این کنفرانس ۵۱۴ سخنرانی خواهیم داشت که ۲۳۰ سخنرانی با حضور ۵۲ مهمان از ۱۶ کشور به صورت حضوری خواهد بود و ۱۸۰ سخنران نیز از شخصیت های فرهنگی و سیاسی داخل کشور خواهد بود.

وی افزود: ۳۶۰ سخنرانی به صورت وبیناری خواهد بود که شامل ۱۸۰ سخنرانی ایرانی در کانال یک کنفرانس و ۱۰۰ سخنرانی در کانال دوم کنفرانس پخش خواهد شد.

شهریاری گفت: ۲۴ نشست وبیناری نیز شامل ۱۵ سخنرانی از شخصیت های جهان اسلام خواهیم داشت.


<div id="video-display-embed-code_433307" ><script type="text/JavaScript" src="irinn.ir/fa/news/play/embed/828303/433307?width=400&height=300"></script></div>
 
سی و پنجمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی ۲۷ مهر تا ۲ آبان سال جاری هم‌زمان با هفته وحدت برگزار می‌شود. هدف از برگزاری کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی، ایجاد اتحاد و همبستگی در بین مسلمانان، همفکری علماء و دانشمندان جهت تقریب دیدگاه‌های علمی و فرهنگی آنان و نیز بررسی و ارائه راهکار‌های عملی جهت دستیابی به وحدت اسلامی و تشکیل امت واحده در جهان اسلام و حل مسائل و مشکلات مسلمانان و ارائه راه کار‌های مناسب در این خصوص است.

تاکنون برای صد‌ها نفر از نخبگان، اندیشمندان، علماء، فرهیختگان، اساتید دانشگاه‌های ایران و جهان اسلام و در مجموع برای ۶۵ کشور از سوی دبیرخانه این کنفرانس، دعوتنامه فرستاده شده تا فیلم سخنرانی خود را برای شرکت در کنفرانس ارسال کنند. دست اندرکاران کنفرانس می‌گویند امسال سعی کردیم اندیشمندانی از تمام مناطق جغرافیایی مانند آمریکای جنوبی، آفریقا، جنوب شرق آسیا، آسیای میانه و قفقاز مشارکت داده شوند و قرار است این سخنرانی‌ها در فضای مجازی به نشانی iuc.taqrib.ir به زبان‌های فارسی، انگلیسی و عربی بارگذاری شود.

کنفرانس سی و پنجم دارای دو بخش علمی و اجرایی است که در بخش اجرایی کارگروه‌های محتوا و اطلاعات ملی، محتوا و اطلاعات بین المللی، تدوین و تولید و کارگروه رسانه و تبلیغات فعالیت می‌کنند.

این کنفرانس دارای هشت محور و موضوع است که شامل کنفرانس جنگ و صلح عادلانه، اخوت اسلامی و مبارزه با تروریسم، آزاد اندیشی دینی، پذیرش اجتهاد مذهبی و مقابله با تکفیری و افراطی گری، همدلی و همدردی اسلامی و پرهیز از تنش‌ها و منازعات، احترام متقابل بین مذاهب اسلامی، رعایت ادب اختلاف و پرهیز از مشاجره، حرمت شکنی و توهین، تبیین امت واحده و اتحادیه کشور‌های اسلامی، فلسطین و مقاومت اسلامی و بزرگداشت آیت الله محمدعلی تسخیری است.

مراسم افتتاحیه و اختتامیه کنفرانس امسال به صورت زنده از فضای مجازی و سایت مجمع تقریب مذاهب از شش طریق در فضای مجازی مانند آپارات و اینستاگرام پخش می‌شود.

مجمع تقریب مذاهب اسلامی از سال ۶۹ به دستور رهبر معظم انقلاب تشکیل شده و تاکنون ۳۴ دوره از کنفرانس وحدت برگزار شده است که اولین تا چهارمین کنفرانس وحدت قبل از تشکیل مجمع تقریب مذاهب در سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد و از آن پس کار‌های تقریبی و مسائل مربوط به وحدت جهان اسلام جزو وظایف مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی قرار گرفت.

نظر شما