عباسی خامه یار، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی در لبنان در گفتگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجو در خصوص اقدامات لازم براي فعاليتهاي فرهنگي در لبنان گفت:
فعالیت در هر منطقهای باید به گونهای باشد که حساسیت دیگران را برنیگیزاند، کار فرهنگی کاری است که نیازمند مخاطب شناسی است.
بحث گسترش زبان فارسی امروز اهمیت بالایی دارد، چون ما رقبای قدری مثل ترکیه، کره، چین و ژاپن در جهان داریم که در عرصه زبان، فرهنگ و تمدن و ارزشهای فرهنگی سعی میکنند تا در قالب گسترش زبان خود پیشروی کنند.
وي افزود:این رقبا برای زبان آموزان خود بازار کار نیز فراهم میکنند. اتفاقی که ما به دلیل تحریمها و دشمنیهایی که علیه ماست از آن بی بهره ایم، اما با وجود این به دلیل جایگاه تمدن و فرهنگ ایران زمین میدرخشیم و امروز شاهد آن هستیم که **جهش آموزش زبان فارسی در لبنان پیشرفت قابل توجهی داشته است.
خامه يار تصريح کرد:دانشجویان زبان فارسی دانشگاههای لبنان امروز دو برابر دانشجویان سال گذشته است و عمده دلیل آن نگاه تمدنی و فرهنگی است که در میان مردم لبنان به جایگاه تمدن ایران وجود دارد.
رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی در لبنان با اشاره به تلاشهاي فرانسه براي گسترش فرهنگ خود در لبنان گفت:زمانی زبان فرانسه نه زبان عربی زبان اول در لبنان بود فرانسویها تلاش میکردند تا فرهنگ خود را از طریق زبان فرانسوی بر مدارس لبنان جا بیندازند که تاثیر این فرهنگ در آینده لبنان متاثر باشد.
وي ادامه داد:برای اولین بار رایزن فرهنگی ایران در لبنان توانست آموزش زبان فارسی را در برخی مدارس لبنان به عنوان زبان دوم جا بیندازد به نحوی که اختیار بین انتخاب زبان فارسی و فرانسوی وجود دارد این اتفاق در تاریخ بی سابقه است.زبان فارسی برای اولین بار در مقطع کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۰ در دانشگاههای لبنان نیز ارائه خواهد شد و اقبال زیادی نسبت به آن وجود دارد.
خامه يار با بيان اينکخ بهترين مبلغان فرهنگ ايراني دانشجويان فارغ التحصيل از دانشگاههاي ايران هستند افزود:دانشجویان لبنانی فارغ التحصیل از دانشگاههای ایرانی به لحاظ کارایی و برد علمی به صورت خودجوش به عنوان یک مبلغ برای فرهنگ ایران عملکرد آموزش عالی و زبان فارسی در لبنان میباشند.جمهوری اسلامی در لبنان نیازمند بازسازی مسیحیان ولایی و اهل بیتی دارد افراد نظیر جرج جرداق در لبنان کم هم نیستند.
وي در ادامه به نقل خاطره اي از انفار بندر بيروت پرداخت و گفت:یکی از اتفاقات مهم بعد از انفجار بندر بیروت اجرای قطعه «بیروت درد تو درد من است» در تهران به رهبری یک رهبر ارکستر مسیحی بود که چنان هم بستگی در بیروت ایجاد کرد که همه شبکههای تلویزیونی لبنانی اعم از آنها که همسو یا غیرهمسو با ایران بودند مجبور به پخش این قطعه شدند و رئیس جمهور لبنان کتبا نامهای خطاب به رایزن فرهنگی ایران نوشت و از آن اقدام تشکر کرد.
رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی در لبنان با اشاره به گسترش تاسيس دانشگاههاي آمريکايي در منطقه گفت: دانشگاههای آمریکایی در لبنان ریشه چند ساله دارند و فارغ التحصیلان این دانشگاهها نقشه راه در لبنان را ترسیم میکنند.آمریکاییها از ابتدا تاثیر تاسیس دانشگاهها در کشورهای مختلف را میدانستند و امروز نیز چندین دانشگاه در منطقه از جمله در بغداد، موصل، اربیل و بصره و همچنین شهرهای مختلف لبنان راه اندازی کرده اند.
خامه يار در پايان خاطر نشان کرد:متاسفانه ما علی رغم پیشنهادهایی که از سال گذشته داده ایم نتوانستیم در هیچ کدام از کشورها دانشگاه ایرانی تاسیس کنیم و این نشان دهنده عدم وجود قدرت نرم برای ماست که یک خلا جدی محسوب میشود.
رایزن ایران در لبنان در گفتگو با دانشجو:
زبان فارسی برای اولین بار در مقطع ارشد در دانشگاههای لبنان ارائه خواهد شد/ ماجرای تشکر رئیس جمهور لبنان از ایران
رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی در لبنان گفت: زبان فارسی برای اولین بار در مقطع کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۰ در دانشگاههای لبنان نیز ارائه خواهد شد و اقبال زیادی نسبت به آن وجود دارد.
صاحبخبر -
∎
نظر شما