شناسهٔ خبر: 50164686 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

سهم ۲۰ درصدی کشاورزی در صادرات آذربایجان‌ شرقی

خبرگزاری صداوسیما

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌ شرقی اعلام کرد: محصولات کشاورزی ۲۰ درصد صادرات این استان را تشکیل می‌دهد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی، اکبر فتحی با بیان اینکه ناکارآمدی بازرگانی محصولات کشاورزی ناشی از ناکارآمدی سیستم بهره‌برداری است اظهار کرد: بخش کشاورزی با وجود تمام مشکلات، ۲۱ درصد اشتغال را پوشش داده و در سال زراعی ۹۹-۱۴۰۰ حدود ۲۰ درصد صادرات غیرنفتی استان را محصولات بخش کشاورزی تشکیل داده و ارزش این بخش در اقتصاد ملی حدود ۱۲ درصد است.

وی با بیان اینکه مهمترین چالشی که بخش کشاورزی کشور از آن رنج می‌برد شرایط اقلیمی حاکم بر کشور است که قیمت تمام شده محصولات کشاورزی را افزایش می‌دهد افزود: در بیشتر کشور‌ها حدود ۴۰ درصد محصولات کشاورزی از اراضی آبی و ۶۰ درصد از اراضی دیم به عمل می‌آید که علت آن نیز شرایط آب و هوایی حاکم بر آنها است و میزان بارندگی در این کشور‌ها از ۷۵۰ میلیمتر بالاتر است.

فتحی اضافه کرد: این شرایط هزینه تولید را کاهش می‌دهد، اما در کشور ما این شرایط کاملاً معکوس است و حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد محصولات کشاورزی ما از اراضی آبی و ۳۰ درصد آن از اراضی دیم حاصل می‌شود لذا قیمت تمام شده این محصولات بالاتر خواهد بود.

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی به حوضه دریاچه ارومیه به عنوان یکی از حوضه‌های اصلی استان که حدود ۵۰ درصد محصولات در آن تولید می‌شد اشاره کرد و گفت: این حوضه در حال حاضر تحت تاثیر شرایط بحرانی کم آبی ناشی از خشک شدن دریاچه ارومیه است.

وی با اشاره به وجود باغ‌های تجاری ازجمله باغهای تجاری سیب در شهرستان‌های مراغه، اهر، مرند و میانه که سالانه از ۷۲۰ هزار تن سیب تولیدی ۲۰۰ هزار تن صادر می‌شود توضیح داد: پارادوکسی که بین اتاق بازرگانی استان و تجار و تولیدکنندگان وجود دارد از این موضوع نشأت می‌گیرد که معتقدند محصولی برای صادرات وجود ندارد؛ این در حالی است که برای مثال سالانه ۲۰۰ هزار تن سیب صادر می‌شود.

اکبر فتحی خاطرنشان کرد: یکی از مظاهر بهره برداری ناکارآمد، کوچک بودن قطعات کشاورزی است که مورد انتقاد تجار در کشاورزی قراردادی است و برای حل این مشکل تعاونی‌ها از جمله تعاونی باغداران می‌تواند جایگزین قرارداد‌های تک به تک با کشاورزان شود و براساس مشخصه‌های درخواستی به ارائه محصولات بپردازد این روش در مورد محصول کلزا در سال گذشته کاملاً عملی شد و ۹۵ درصد کلزای تولیدی در قالب کشاورزی قراردادی کشت شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اظهار کرد: خوشبختانه در زمینه توسعه گلخانه‌ها اقدامات خوبی در استان و کشور در حال رخ دادن است و در مورد کشت فراسرزمینی نیز کشور و به خصوص استان آذربایجان شرقی ناگزیر به حرکت به این سمت است تا نهاده‌های دامی مورد نیاز توسط کشاورزان و تشکل‌های توانمند در خارج از مرز‌ها تولید شود این اقدامات می‌تواند به جبران کاهش تولید محصولات کشاورزی به دلیل شرایط جوی کمک کند.

 

نظر شما