شناسهٔ خبر: 50160273 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: شبکه‌خبر | لینک خبر

آن سوی فتنه افکنی های مخرب در لبنان

عناصر مسلح حزب «القوات اللبنانیه» وابسته به سمیر جعجع اعتراف کرده اند حوادت منطقه الطیونه را از قبل تدارک دیده بودند.

صاحب‌خبر -
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر،
در پی درگیری‌های دیروز بیروت که به شهادت و زخمی شدن دها تن منجر شد، نخست وزیر لبنان امروز را در این کشور عزای عمومی اعلام کرد.

بر اساس بیانیه رسمی دفتر نخست‌وزیر لبنان، همه ادارات و نهاد‌های دولتی و شهرداری و مدارس این کشور امروز تعطیل خواهند بود.

ارتش لبنان تعدادی از عناصر مسلح حزب «القوات اللبنانیه» وابسته به سمیر جعجع را بازداشت کرد. برخی از این افراد اعتراف کرده اند حوادت منطقه الطیونه را تدارک دیده بودند. ارتش لبنان همچنین تاکید کرده: نیرو‌ها همچنان در خیابان‌های بیروت مستقر خواهند بود.

روز گذشته تجمع مردم لبنان در اعتراض به تحقیقات قاضی پرونده انفجار بندر بیروت به خشونت کشیده شد. تظاهرکنندگان به دخالت‌های آمریکا در تحقیقات پرونده انفجار بندر بیروت معترض بودند. درپی تیراندازی تک تیراندازان و افراد ناشناس به تظاهرکنندگان، شش نفر شهید و شصت نفر زخمی شدند.

وزیر کشور لبنان گفت: تک‌تیراندازان از روی پشت‌بام، شرکت‌کنندگان در تجمع را هدف قرار دادند. نجیب میقاتی نخست وزیر از مردم برای حادثه تیراندازی در بیروت عذرخواهی کرد.

حزب‌الله لبنان و جنبش اَمَل لبنان در بیانیه مشترکی هواداران خود را به آرامش و خویشتن‌داری دعوت کردند و هشدار دادند حمله به معترضان با هدف کشاندن لبنان به فتنه‌ای مخرب صورت گرفته است.
آن سوی فتنه افکنی ها
در حالی که لبنان با خروج از خلا سیاسی و حصر اقتصادی و سوختی داشت روز‌های باثباتی را تجربه می‌کرد با حملات تک تیرانداز‌ها از منطقه مسیحی نشین وابسته به سمیر جعجع به سوی معترضان به روشن نشدن تحقیقات قضایی درباره انفجار بزرگ بندر بیروت در مرداد سال گذشته به یکباره فضای امنیتی به این کشور بازگشت.
در باره اینکه چرا برخی‌ها با روشن شدن تحقیقات قضایی درباره انفجار بزرگ در بندر بیروت مخالفت می‌کنند و می‌خواهند این تحقیقات را به انحراف بکشانند پاسخ تا حدودی روشن است و در واقع آن‌ها از رو شدن دست و نقش خود در این حمله تروریستی بیم دارند. این انفجار در زمان ترامپ با هدف ایجاد جنگ داخلی در لبنان طراحی و به اجرا در آمد و اکنون نیز با همین هدف دنبال می‌شود.
این فتنه افکنی‌ها مسبوق به سابقه است و از زمان ترور رفیق حریری دنبال می‌شود، اما خوشبختانه با درایت و هوشیاری نیرو‌های موسوم به ۸ مارس و در راس آن حزب الله خنثی شده است. با وجود اینکه نیرو‌های داخلی موسوم به ۱۴ مارس در این فتنه افکنی‌ها دست و نقش دارند، اما هیچ شکی نیست که طراحی، اجرا و مدیریت یک چنین عملیات‌های پیچده تروریستی در دست رژیم صهیونیستی و موساد است و با یک حساب سرانگشتی هم می‌توان به این نتیجه رسید که هیچ کسی به اندازه این رژیم از این عملیات‌ها نفع نمی‌برد و کاملا با اهداف و سیاست‌های آن منطبق است.
البته در همه موارد، امریکا بخصوص در مقاطعی که حزب جمهوریخواه بر سرکار است در کنار رژیم صهیونیستی است و به همین دلیل ترور رفیق حریری در زمان ریاست جمهوری جورج بوش پسر و انفجار بزرگ بندر بیروت در زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ رخ داد و اگرچه اکنون حزب دموکرات بر سرکار است، اما شواهد موجود حاکی از آن است که سایه مایک پمپئو وزیر امورخارجه دونالد ترامپ همچنان بر سیاست خارجی و بخصوص سیاست خاورمیانه‌ای دولت بایدن سنگینی می‌کند و در واقع پروژه‌هایی که در زمان وی متناسب با منافع رژیم صهیونیستی برای منطقه طراحی شده در دولت بایدن هم مو به مو اجرا و دنبال می‌شود و آثار و نمود‌های ان در زمینه‌های مختلف از جمله ادامه روند عادی سازی روابط کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس با رژیم صهیونیستی، نتایج انتخابات پارلمانی اخیر عراق و اینک حمله تک تیرانداز‌ها از منطقه مسیحی نشین وابسته به سمیر جعجع به معترضان به روشن نشدن تحقیقات قضایی درباره انفجار بزرگ بندر بیروت و منحرف کردن آن از مسیر اصلی نمایان است. اما سوال مهم دیگری که در این زمینه مطرح می‌شود این است که چرا در این مقطع زمانی این کارشکنی‌ها بکار گرفته شده است؟ پاسخ این است که در چند هفته اخیر چند تحول در لبنان روی داد که پروژه طراحی شده در زمان ترامپ را داشت به حاشیه می‌برد و آن را ناکام می‌گذاشت. نخست اینکه لبنان بعد از نزدیک به دوسال از بن بست و خلاء سیاسی خارج شد و دولت جدید به نخست وزیری نجیب میقاتی تشکیل شد که باز مقاومت و حز ب الله توانست نقش محوری خود را در آن حفظ کند.
دوم اینکه بحران سوختی که در ادامه محاصره اقتصادی و تحریم‌های فلج کننده امریکا بر لبنان تحمیل شده بود با ورود چند محموله سوخت از ایران شکسته و فضای تنفسی جدیدی بر کالبد این کشور دمیده شد. از این دید کاملا پیداست که مخالفان این دستاورد‌ها با قتل عام معترضان به روشن نشدن تحقیقات قضایی درباره انفجار بزرگ لبنان می‌خواستند با ایجاد فتنه جنگ داخلی انتقام بگیرند، اما درایت و هوشمندی و خویشتن داری هواداران مقاومت این فتنه را فعلا ناکام گذاشته است.

نظر شما