شناسهٔ خبر: 50101564 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: سازمان غذا و دارو | لینک خبر

استفاده از واکسن های تولید داخل به عنوان دز بوستر/ به هیچ وجه اجازه ترخیص اقلام دارویی دارای مشابه تولید داخل را نمی‌دهیم

رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه بعد از مهر ماه و اوایل آبان ماه، تولید داخل قابلیت تامین واکسن مورد نیاز را خواهد داشت، گفت: دز بوستر و واکسن برای سایر گروه‌هایی که باید واکسن تزریق کنند، از محل تولیدکنندگان داخلی قابل دسترس خواهند بود

صاحب‌خبر -
به گزارش ایفدانا، دکتر محمدرضا شانه ساز در حاشیه بازدید از نمایشگاه ایران فارما در جمع خبرنگاران، گفت: ایران در حوزه تولید واکسن به عنوان یکی از ۶ کشور سازنده و دارنده دانش بومی واکسن است.

وی با اشاره به اینکه علی‌رغم همه تحریم‌ها و دست اندازی‌هایی که برای جلوگیری از دسترسی مردم به دارو انجام شد، صنعت داروسازی تلاش‌های زیادی کرده و در این مدت پیشرفت‌های زیادی هم داشتیم، افزود: حضور چندصد شرکت در این نمایشگاه بیانگر سمبلی از تلاش‌هاست و امیدواریم با برطرف شدن بیماری کرونا شاهد حضور بیشتر شرکت‌های خارجی در این نمایشگاه در سال‌های بعد باشیم.

بومی شدن تولید انسولین قلمی تا پایان سال

معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه طبق برنامه سازمان غذا و دارو این است که تا آخر سال انسولین را به طور کامل در داخل تولید کنیم، عنوان کرد: این اقدام قرار بود در سال ۱۳۹۹ انجام شود که به دلیل تحریم‌ها میسر نشد

دکتر شانه ساز تصریح کرد: واکسن آنفلوآنزای تولید داخل از امسال وارد چرخه مصرف شد و این نشان داد که تحریم‌ها نه تنها نتوانسته مانعی بر سر راه شرکت‌های داروسازی شود بلکه انگیزه آنها را برای حضور هرچه بیشتر در بازارهای داخلی و بین‌المللی بیشتر کرده است.

وی درمورد آخرین وضعیت واکسن‌های ایرانی کرونا، اظهار کرد: واکسن‌های ۳ شرکت مجوز گرفته و وارد بازار شده و دو شرکت دیگر هم در شرف دریافت مجوز هستند و ظرف 20 روز تا یک ماه آینده آنها هم به بازار می‌آیند.

رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه تعداد تولید کنندگان ما بسیار فراتر از نیاز داخل کشور است، عنوان کرد: ما باید به فکر بازارهای صادراتی باشیم.

وی درخصوص صدور مجوز مصرف اضطراری واکسن کووپارس، توضیح داد: اگر نتایج به ما ارائه شود مانند سایر واکسن‌ها پس از بررسی های لازم حتما اجازه مصرف را صادر می‌کنیم؛ البته مجوز اولیه را از ما گرفتند و اگر گزارش‌هایشان به اندازه واکسنی مانند اسپایکوژن برسد به طور حتم کمیسیون موافقت خواهد کرد؛ اگر انعکاس نتایجشان را تسریع کنند قطعا مجوز خواهند گرفت. ما جزو سریع ترین سازمان‌های غذا و دارو در صدور مجوزهای مربوط به واکسن هستیم.

شانه‌ساز درباره وضعیت تولید واکسن های کرونای تولید داخلی، گفت: تاکنون چیزی که از واکسن تولید داخلی تحویل گرفتیم، بیش از ۱۰ درصد کل واکسن هایی بوده که تامین شده است. زیرا  بر اساس سیاست‌هایی که نظام قائل بود، مردم باید در اسرع وقت واکسینه می‌شدند که واردات هم رشد و سرعت قابل توجهی پیدا کرد. البته ما فکر می‌کنیم که دیگر واقعا نیازی به واردات نداریم. به جز آن محموله هایی که تاکنون قرار و تفاهماتش گذاشته شده است. بر این اساس می‌توانیم بعد از مهر ماه و اوایل آبان ماه، نیازمان را از طریق تولیدکنندگان داخلی تامین کنیم.

وی گفت: بنابراین دز بوستر و واکسن برای سایر گروه‌هایی که باید واکسن تزریق کنند، از محل تولیدکنندگان داخلی قابل دسترس خواهند بود.

انجام مقدمات لازم برای دریافت تائیدیه واکسن برکت از سازمان جهانی بهداشت

شانه ساز درباره اقدام واکسن‌سازان ایرانی برای دریافت تاییدیه‌های جهانی، گفت: مقدمات کار واکسن برکت برای دریافت تاییدیه سازمان جهانی بهداشت انجام شده و مدارک را کامل کردند و برای اخذ مجوز از سازمان جهانی بهداشت کاندید شده اند.
 

وی درباره انتخاب دز بوستر نیز گفت: در تزریق دز بوستر، اینکه قبل از این چه واکسنی را دریافت کردند، یکی از مولفه‌های تعیین کننده است. مطالعات در حال انجام است و تولیدکنندگان داخلی هم مطالعاتشان را کامل می‌کنند تا ان‌شاءالله ما برای دز بوستر از تولیدات داخلی خودمان استفاده کنیم.

معاون وزیر بهداشت درباره وضعیت کالاهایی که در گمرک رسوب کرده‌اند، گفت: در گمرک دو مشکل برای ما وجود دارد؛ یکی اینکه بسیاری از اقلامی که می‌گویند، ثبت سفارش نشده و ما از وجودشان در گمرک خبر نداریم. زیرا سامانه گمرک با سامانه جامع تجارت و سامانه تیتک متصل نیست که بتوانیم آن ها را ببینیم.

وی ادامه داد: برخی اقلام که مشابه تولید داخل آن ها را داریم بدون ثبت سفارش، از سوی واردکنندگان وارد گمرک شده و اکنون با فشارهای مختلف از سوی رسانه ها، افکار عمومی و حتی دادن اطلاعات ناقص به مسوولان ذیربط، تلاش می‌کنند که اقلام مشابه تولید داخل را وارد بازار کنند. ما اجازه نمی‌دهیم به هر قیمتی که باشد، وظیفه مان حسب قانون و تکلیفی که مقام معظم رهبری تعیین کردند، حمایت از تولید است. اینکه کسی بدون مقدمات قانونی صرفا جنسی را وارد گمرک کرده، بخواهد به او اجازه ترخیص دهیم و بیاید در بازار و تولیدکننده داخلی ما را بیچاره کند، به هیچ وجه چنین اجازه ای نداده و تسلیم این فشارها نمی‌شویم.

وی گفت: در زمینه فاکتور هشت ما تولیدکننده داریم و سالهاست تولید می کند، حال این فرآورده را وارد گمرک کردند و به ما فشار وارد می کنند که این را ترخیص کنید. ما با هیچ وجه اجازه ترخیص این اقلام را نمی‌دهیم. وظیفه ما حمایت از تولید داخل است و تسلیم فشار واردکنندگان نمی‌شویم/.

نظر شما