شناسهٔ خبر: 50094784 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ستاره‌صبح | لینک خبر

قهر عراقی ها با صندوق رأی

اشاره:پنجمین انتخابات از زمان حمله آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳ و اولین فرایند نظرسنجی بر اساس قانون جدید انتخابات که در دسامبر ۲۰۱۹ در پارلمان در پاسخ به خواسته‌های اعتراضات مردمی تصویب شد روز یکشنبه برگزار شد.در این انتخابات ۳،۲۴۹ نامزد از ۲۱ ائتلاف و ۱۰۹ حزب، به همراه برخی نامزدهای مستقل برای کسب ۳۲۹ کرسی پارلمان رقابت داشتند.کمیسیون انتخابات عراق اعلام کرد طبق نتایج اولیه میزان مشارکت در انتخابات پارلمانی به ۴۱ درصد رسیده است. طبق اعلام کمیسیون انتخابات، شهر دهوک با 54 درصد بیشترین میزان مشارکت را بین شهرهای مختلف عراق داشت و استان صلاح الدین با ۴۸ درصد در رتبه دوم قرار گرفت. همچنین تعداد رای دهندگان به ۹ میلیون و ۷۷ هزار نفر و تعداد شکایات به ۵۸ مورد رسید. کمیسیون عالی مستقل انتخابات از مردم خواست منتظر نتایج نهایی بمانند و خاطرنشان کرد اخباری که در مورد پیروزی یک نامزد یا یک ائتلاف گفته می‌شود نادرست است. مقتدی صدر، رهبر جریان صدر عراق در توییتی نوشت: چیزی که نمی‌توانیم آن را انکار کنیم تلاش‌های کمیسیون عالی انتخابات است و در عین حال از این کمیسیون می‌خواهیم هرچه سریع‌تر نتایج انتخابات را اعلام و شکایت‌های قانونی را بررسی کند تا فرصت را از کسانی که برای ناکام گذاشتن روند سیاسی یا تقلب در انتخابات از طریق اقدامات غیرقانونی تلاش می‌کنند، بگیرد.وی گفت: ما به گرمی و با خوشرویی نتایج انتخابات را قبول خواهیم کرد و هیچ اقدامی خلاف شرع و قانون انجام نمی‌دهیم بلکه برای حفظ صلح داخلی تلاش می‌کنیم. گزارش پیش رو به این موضوع می پردازد که در ادامه می خوانید.

صاحب‌خبر -

مشخص شدن نتایج انتخابات 
۱۰ استان عراق
کمیسیون عالی انتخابات عراق نتایج اولیه انتخابات قانونگذاری در ۱۰ استان را اعلام کرد. جلیل عدنان، رئیس کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق در کنفرانس خبری گفت، کمیسیون انتخابات آماده اعلام نتایج انتخابات است و از نیروهای امنیتی کمال تشکر را دارد.عدنان تاکید کرد: نتایج دو رای گیری سراسری و ویژه در استان‌های اربیل، نجف، دهوک، واسط، میسان، المثنی، القادسیه، دیالی، کربلا و صلاح الدین مشخص شده است.

میزان مشارکت به ۴۱ درصد 
رسیده است
کمیسیون انتخابات عراق  اعلام کرد که طبق نتایج اولیه میزان مشارکت در انتخابات پارلمانی به ۴۱ درصد رسیده است.عملیات شمارش آرای انتخابات زودهنگام پارلمانی در عراق از شامگاه یکشنبه و پس از بسته شدن شعب اخذ رای در همه استان‌های این کشور ادامه دارد.طبق اعلام کمیسیون انتخابات، شهر دهوک با 54 درصد بیشترین میزان مشارکت را بین شهرهای مختلف عراق داشت و استان صلاح الدین با ۴۸ درصد در رتبه دوم قرار گرفت. همچنین تعداد رای دهندگان به ۹ میلیون و ۷۷ هزار نفر و تعداد شکایات به ۵۸ مورد رسید.
مقتدی صدر: نتایج انتخابات را با روی باز می‌پذیریم
مقتدی صدر، رهبر جریان صدر عراق در توییتی نوشت: چیزی که نمی‌توانیم آن را انکار کنیم تلاش‌های کمیسیون عالی انتخابات است و در عین حال از این کمیسیون می‌خواهیم هرچه سریع‌تر نتایج انتخابات را اعلام و شکایت‌های قانونی را بررسی کند تا فرصت را از کسانی که برای ناکام گذاشتن روند سیاسی یا تقلب در انتخابات از طریق اقدامات غیرقانونی تلاش می‌کنند، بگیرد.وی گفت: ما به گرمی و با خوشرویی نتایج انتخابات را قبول خواهیم کرد و هیچ اقدامی خلاف شرع و قانون انجام نمی‌دهیم بلکه برای حفظ صلح داخلی تلاش می‌کنیم.
متحدان ایران در انتخابات عراق چه خواهند کرد؟
رهبر کتائب حزب الله یکی از قدرتمندترین گروه‌های شبه نظامی که روابط نزدیکی با ایران دارد و زمانی علیه نیرو‌های امریکایی مبارزه می‌کرد قرار است در انتخابات پارلمانی عراق نامزد شود. این موضوع نشان دهنده روند رسمی ورود شبه نظامیان شیعه عراقی به عرصه سیاست آن کشور است.حسین مونس از برجسته‌ترین نامزد‌های این گروه مورد حمایت ایران است که برای تصاحب کرسی پارلمانی با سایر نامزد‌ها رقابت می‌کند. کتائب حزب الله، اما در فهرست سازمان تروریستی امریکا قرار دارد و مقام‌های امریکایی آن گروه را متهم به هدف قرار دادن نیرو‌های امریکایی در عراق می‌کنند. مونس خود به دلیل مبارزه با سربازان امریکایی در فاصله سال‌های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۲ میلادی به مدت چهار سال توسط امریکایی‌ها در زندان به سر برده بود. او می‌گوید ورود به سیاست وظیفه شرعی کتائب حزب الله است.مونس ۵۰ ساله در صدر فهرستی با ۳۲ نامزد است و برنامه انتخاباتی‌اش حول محور خروج نیرو‌های امریکایی از عراق است. تبلیغات این گروه در خیابان‌های تحت تسلط شیعیان در بغداد و در جنوب عراق دیده می‌شود.
این خبرگزاری در ادامه می‌افزاید: علیرغم آنکه قانون تازه انتخاباتی به نامزد‌های مستقل بیشتری اجازه نامزدی می‌دهد، گروه‌های شیعه کماکان بر صحنه انتخابات تسلط دارند و رقابت تنگاتنگی میان احزاب طرفدار ایران و شبه نظامیان مورد حمایت آن کشور وجود دارد که بزرگترین آن ائتلاف فتح و بلوک سیاسی تحت رهبری "مقتدی صدر" روحانی ملی‌گرای شیعه است که بزرگترین برنده در انتخابات ۲۰۱۸ میلادی بود.ائتلاف فتح شامل رهبران مرتبط با واحد‌های بسیج مردمی یا حشد الشعبی است که چتری برای شبه نظامیان مورد حمایت ایران از جمله کتائب حزب‌الله است این گروه اما پس از اعتراضات ۲۰۱۹ میلادی محبوبیت خود را از دست داده است.

نظر شما