شناسهٔ خبر: 50088840 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

مدیرکل داروی سازمان غذا و دارو:

واکسن کرونا تا مرز 200 ميليون دُز تامين خواهد شد

صاحب‌خبر -
واکسن کرونا تا مرز 200 ميليون دُز تامين خواهد شد
خبرگزاری آریا- مدیرکل داروی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه واردات واکسن کرونا را ادامه می‌دهیم، گفت: تا این لحظه حدود 100 میلیون واکسن تامین کردیم که حدود 90 درصدش مربوط به حوزه واردات و حدودا 10 میلیون آن تولید داخلی بوده است و مجموع واردات و تولید داخل تا مرز 200 میلیون ادامه می‌یابد.
به گزارش خبرگزاری آریا، دکتر سید حیدر محمدی در حاشیه در ششمین نمایشگاه بین المللی ایران فارما با حضور در جمع خبرنگاران افزود: خوشبختانه در صنعت داروسازی‌مان پیشرفت زیادی داشته ایم و سرعت و شتاب این سرعت هم بسیار بالاست. تولیدکنندگان ما در سال 1399 از نظر عددی 99 درصد حجم بازار دارویی‌مان را به خودشان اختصاص دادند که تقریبا نسبت با سال قبل دو درصد از نظر عددی رشد داشت. از نظر ریالی هم از 70 درصد سهم ریالی بازار به 85 درصد افزایش یافت.
وی اضافه کرد: سال گذشته بالغ بر 36 هزار میلیارد تومان عدد بازار دارویی‌مان بود که نشان می‌دهد، به شدت از سوی واردات به سمت تولید می‌رویم و البته عمق تولیدمان هم زیاد می‌شود. یعنی ما در زمینه محصول نهایی و مواد اولیه مستمرا عمق تولید را زیاد می‌کنیم، زیرا تولید مراحل مختلفی دارد و هرچه تولید عمیق‌تر باشد، ارزبری کمتری دارد و طبیعتا شاخص‌ها و مولفه‌های تولید برایمان ارزشمندتر است.
آقای محمدی در زمینه وضعیت تولید دارو‌های مرتبط با کرونا، گفت: در حوزه دارو‌های کرونا سه داروی اصلی رمدسیویر، فاویپیراویر و توسیلیزومپ را تولید داخل داریم و هشت شرکت تولیدکننده رمدسیویر، سه تولیدکننده فاویپیراویر و یک تولیدکننده توسیلیزومپ داریم و اکنون به حدی رسیدیم که توان صادراتی خوبی هم بعد از پایین آمدن موج پنجم داریم.
محمدی ادامه داد: در حوزه واکسن کرونا هم اکنون سه تولیدکننده واکسن مجوز مصرف دریافت کردند و چند تولیدکننده هم در مسیر اخذ مجوز هستند که امیدواریم به زودی وارد این عرصه شوند. صنعت دارویی ما با افتخار جزو اولین‌های دنیاست.
وی درباره آخرین مجوز‌های واکسن‌های داخلی کرونا، گفت: اولین واکسن برکت بود که خرداد مجوز گرفت و دومین واکسن انستیتو پاستور بود. واکسن سومی که مجوز ما را دریافت کرده است، اسپایکوژن بود و در حال حاضر هم دو واکسن دیگر در مسیر مطالعه مرحله سوم هستند که اگر آن را به پایان برسانند و نتیجه اولیه را اعلام کنند، وارد بازار مصرف می‌شوند.
آقای محمدی درباره چرایی عدم صدور مجوز برای واکسن رازی، گفت: فرایند صدور مجوز واکسن، فرایندی پیچیده و فنی است و تا زمانیکه نتایج مورد نظر به ما گزارش نشود، نمی‌توانیم مجوز را صادر کنیم. اگر نتیجه را به ما ارائه کنند، قطعا مانند سه شرکت دیگر به همه شرکت‌هایی که توانایی تولید دارند، مجوز را صادر می‌کنیم.
وی درباره واردات واکسن کرونا نیز گفت: ما واردات واکسن کرونا را ادامه می‌دهیم. تا این لحظه حدود 100 میلیون واکسن تامین کردیم که بخش اعظم و حدود 90 درصدش مربوط به حوزه واردات و حدودا 10 میلیون از آن برای بازار تولید داخلی بوده است. مجموع واردات و تولید داخل تا مرز 200 میلیون ادامه می‌یابد.
محمدی درباره واردات واکسن جانسون اند جانسون، گفت: فعلا در این زمینه برنامه‌ای نیست. البته قول داده بودند که به ما واکسن دهند که اجرایی نشد ما هم با توجه به اینکه میزان تولید داخل مان زیاد است و مشکلی برای واکسن نداریم، اصرار نداشتیم. اگر ارسال کنند، دریافت می‌کنیم و اگر نه که تولید داخلی با وفور موجود است و مستمرا هم تولید داخلی افزایش می‌یابد.
وی درباره محدود بودن واکسن برکت در مراکز واکسیناسیون افزود: برکت تاکنون 10 میلیون دز تحویل داده که شش میلیون در قرنطینه دارد، اما از آنجایی که تقاضا برای برکت بالاست، باعث شده این اتفاق بیفتد. اکنون با ورود پاستور و اسپایکوژن که هر دو هم تولید داخلی هستند، فکر میکنم بار کم شود.
آقای محمدی درباره کمبود داروی قارچ سیاه نیز گفت: وارداتمان برای داروی قارچ سیاه 16 برابر شداما متاسفانه پاسخگوی نیاز بازار نبود. اکنون می‌توان گفت وضعیت بهتر شده است. تقریبا هفته‌ای حدود 60 هزار تا واردات داشتیم. دیروز مجددا 22 هزار تا وارد بازار شد. البته مصرف خیلی زیاد و 22 برابر شده است. به هر حال متاسفانه قارچ سیاه در دنیا شیوع پیدا کرده است. ما، چون تولید داخلی نداشتیم مقداری دچار مشکل شدیم که ان شاءالله تا پایان سال دو تولیدکننده داخلی وارد کار شده و خیالمان راحت می‌شود.

نظر شما