به گزارش ایمنا، دانشمندان انگلیسی چگونگی تأثیر واکسنهای فایزر و آسترازنکا بر گسترش ویروس در صورت ابتلاء به عفونت را طی تحقیقی بررسی کردند.
در این تحقیق دانشمندان دانشگاه آکسفورد سوابق ملی حدود ۱۵۰ هزار فرد که از ۱۰۰ هزار مورد اولیه ردیابی شده بودند را مورد بررسی قرار دادند؛ نمونهها شامل افرادی بود که واکسن فایزر یا آسترازنکا دریافت کرده بودند. همچنین از افرادی که واکسینه نشدند نیز در این تحقیق استفاده شد.
با این دادهها دانشمندان به بررسی چگونگی تأثیر واکسنها بر گسترش ویروس در صورت ابتلای فرد مبتلا به نوع آلفا یا نوع دلتای کرونا که بسیار مسری است، پرداختند.
آنان دریافتند که هر دو واکسن انتقال ویروس را کاهش میدهد؛ البته واکسن در مقایسه بین دلتا و آلفا در برابر نوع آلفا مؤثرتر بود؛ در صورت آلوده شدن به نوع دلتا، فردی که در معرض تماس قرار گرفته و دو دوز واکسن فایزر دریافت کرده بود، ۶۵ درصد و اگر با آسترازنکا کاملاً واکسینه شده بود ،۳۶ درصد احتمال کمتری بود که آزمایش کرونای وی مثبت شود. اگر فردی فقط یک دوز از هر دو واکسن را دریافت کرده بود، خطر انتقال یک عفونت پیشرفته توسط وی به دیگران بسیار بیشتر بود.
نتایج این تحقیق بهصورت آنلاین منتشر شده و هنوز مورد بررسی قرار نگرفته است، اما دانشمندانی که با این تحقیق در ارتباط نیستند نیز این یافتهها را معتبر میدانند.
منبع: ایسنا
نظر شما