شناسهٔ خبر: 50003833 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

ترکیه از مذاکره سازنده با یونان خبر داد

وزارت خارجه ترکیه اعلام کرد، نمایندگان این کشور و یونان چهارشنبه در آنکارا برای حل مسائل اختلافی بین دو کشور در دریاهای اژه و مدیترانه، رایزنی‌های سازنده‌ای داشتند.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، آنکارا از پایان شصت و سومین دور مذاکرات با آتن به منظور بین اختلافات این دو کشور عضو ناتو خبر داد.

دولت ترکیه از برگزاری دور تازه گفت‌و‌گوهای نمایندگان این کشور با همتایان یونانی خود خبر داد و وزارت خارجه ترکیه در این باره بیانیه صادر کرد.

روزنامه «دیلی صاباح» خبر داد که طبق بیانیه وزارت خارجه ترکیه، شصت و سومین دور مذاکرات این کشور با یونان که در آنکارا برگزار شد،  سازنده بود.

اولین دور مذاکرات ترکیه و یونان به منظور بین اختلافات این دو کشور عضو ناتو درباره مسائل اختلافی در دریاهای اژه و مدیترانه از سال ۲۰۰۲ آغاز شد.

۱۶ مارس (۲۶ اسفند ۱۳۹۹) شصت و دومین دور مذاکرات ترکیه و یونان به میزبانی آتن و شصت و یکمین دور مذاکرات در تاریخ ۲۵ ژانویه (۶ بهمن ۱۳۹۹) در استانبول برگزار شده بود.

ترکیه و یونان بر سر مسائلی از قبیل مرزهای دریایی دو کشور در اژه و مدیترانه و مهم‌تر از آن بر سر موضوع قبرس اختلافات شدید دارند.

اقدامات حفاری و اکتشافی ترکیه در شرق دریای مدیترانه باعث شدن گرفتن تنش‌ها شد اما به دنبال موضعگیری‌های عمدتا حمایتی آمریکا و اتحادیه اروپا از یونان، شدت تنش‌ها کاهش یافت و آنکارا و آتن بار دیگر مسیر مذاکرات را در پیش گرفته‌اند.

اواسط مرداد ماه سال جاری بود که «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه گفت که مقام‌های این کشور در فکر برگزاری کنفرانسی بین‌المللی با موضوع قبرس در فصل پاییز هستند.

پیش از این، «مولود چاووش‌اوغلو» وزیر خارجه ترکیه با بیان اینکه اتحادیه اروپا، اعتبار خود را در مسئله قبرس از دست داده، گفت آنها به وعده‌های خود در قبال ساکنان قبرس شمالی عمل نکردند.

ترکیه سال ۱۹۷۴ وارد بخش شمالی جزیره قبرس شد و این بخش را به کنترل خود در آورد. در آن سال دولت سراسقف «ماکاریوس»، رئیس‌جمهور وقت قبرس با کودتای نظامیان سرنگون شد و ترکیه با استناد به موقعیت خود به عنوان یکی از تضمین‌کنندگان حق حاکمیت قبرس، واحدهای ارتش خود را در شمال این سرزمین مستقر کرد. همین مسئله منجر به تقسیم جزیره قبرس به دو بخش شمالی و جنوبی و در حقیقت ترک‌نشین و یونانی‌نشین شد. هم اکنون بحران مالکیت اراضی یکی از اصلی‌ترین بحران‌های میان دو طرف محسوب می‌شود.

برگزاری نشست‌های متعدد در سازمان ملل تاکنون نتوانسته تاثیری در حل بحران قبرس داشته باشد. معضل تاثیرگذار دیگر در مذاکرات میان دو قبرس به نحوه تقسیم قدرت سیاسی باز می‌گردد.

انتهای پیام/ص

نظر شما