شناسهٔ خبر: 49973605 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسکانیوز | لینک خبر

آخرین وضعیت کرونا در کشور | احتمال شکل‌گیری پیک ششم در اوایل دومین ماه پاییز / هر ۱۰ دقیقه یک مبتلا

درحالی رشد ۴۴ درصدی نرخ ابتلا نسبت به اولین روز هفته جاری زنگ هشدار صعودی شدن دوباره آمارها را به صدا درآورده که کارشناسان معتقدند دوهفته طلایی تا احتمال شکل‌گیری پیک ششم فرصت باقی مانده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری ایسکانیوز، رشد ۴۴ درصدی نرخ ابتلا نسبت به اولین روز هفته جاری در واقع زنگ هشداری را به صدا درآورده که برخی از مسئولان هفته پایانی شهریور به آن اشاره کرده بودند.

در این زمینه کارشناسان با اشاره به برآورد احتمال شکل‌گیری پیک ششم در اوایل دومین ماه پاییز ۱۴۰۰ می‌گویند: طبق رفتار ویروس در پیک‌های گذشته و البته مقایسه‌های آماری از ابتدای مهرماه امسال احتمال شکل‌گیری پیک ششم در دوهفته آینده بسیار جدی‌تر شده است که مسئولان و البته هموطنان باید برای مقابله با آن آمادگی کامل داشته باشند.

این گروه تاکید می‌کنند: اگرچه روند مناسب واکسیناسیون در دولت سیزدهم نقطه امیدوار کننده‌ای در مدیریت پیک‌های احتمالی کرونا در آینده است اما نباید فراموش کنیم در همین دوره عادی انگاری مردم نیز می‌تواند مشکلات عمده‌ای را برای سیاست‌های اتخاذ شده ایجاد کند و برخی از تصمیم‌گیری‌ها را با چالشی جدید مواجه کند.

به گفته این گروه تجزیه و تحلیل‌های انجام شده آمارهای روز گذشته وزارت بهداشت نشان می‌دهد در ۲۴ ساعت منتهی به ارایه آخرین آمار این وزارت خانه از شرایط کرونایی ایران تقریباً هر ۶ دقیقه یک فوتی کرونا ثبت شده که اگر بخواهیم نسبت به اواسط شهریور آن رابررسی کنیم تقریباً میزان فوتی‌ها نصف شده است اما واقعیت امر اینجاست که ورودی داده‌ها یعنی نرخ ابتلا رشد قابل توجهی داشته و در عین حال هر دقیقه ۱۰ نفر به ویروس منحوس مبتلا شده‌اند.

کارشناسان تاکید می کنند این رویه مستقیم در شاخص‌های بعدی یعنی نرخ بستری و مرگ و میر مستقیم اثرگذاری داشته و رفتار ویروس نشان می دهد ۱۴ روز آینده احتمالا شاهد اوج گیری دوباره شاخص‌ها و احتمال آغاز پیک ششم در کشور خواهیم بود هرچند با توجه به میزان سطح ایمنی ایجاد شده به دلیل گسترش واکسیناسیون احتمالاً مشکلات کمتر از پیک پنجم خواهد بود.

رعایت پروتکل‌ها تعیین کننده است

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به ذخایر قابل توجه واکسن در کشور اظهار داشت: خوشبختانه با توجه به شرایط فعلی میزان ذخایر واکسن در ایران بسیار مناسب است و براساس سند ملی تعیین شده روند واکسیناسیون سرعت بالایی به خود گرفته که در این زمینه مشارکت هموطنان می‌تواند تعیین کننده باشد تا با رسیدن به شرایط مطلوب از نظر ایمنی جمعی کشور کم کم شاهد حذف برخی از محدودیت‌ها باشیم.

علیرضا رئیسی در ادامه تاکید کرد: با توجه به احتمال کاهش برخی محدودیت‌ها در آینده  لازم است هموطنان نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی و همچنین فاصله‌گذاری اجتماعی جدیت بیشتری داشته باشند تا به این ترتیب مسئولان مربوطه بتوانند براساس برنامه‌ریزی‌هایی که انجام داده‌اند رفته رفته شرایط عادی‌تری در زندگی روزانه با کاهش محدودیت‌ها ایجاد کنند.

رئیسی در ادامه افزود: اهمیت سلامت جامعه اصلی‌ترین دغدغه مسئولان است و براساس آن برنامه‌ریزی شده است از این رو مشارکت مردم با سیاست‌ها می‌تواند ضامن موفقیت طرح‌ها و برنامه‌ریزی‌هایی که انجام شده باشد و تقاضا این است که با کاهش محدودیت‌ها هموطنان مشکل کرونا را نادیده نگرفته و یکباره پروتکل‌ها را کنار نگذارند چون همواره لازم است نسبت به این موارد جدیت داشته باشیم.

وی معتقد است بررسی‌های کارشناسی انجام شده نشان می‌دهد احتمال بروز پیک جدید همچنان وجود دارد از این رو تا زمان باقی است هموطنان باید نسبت به تکمیل مراحل واکسیناسیون خود اقدام کنند به این دلیل که هرچه تعداد افراد واکسینه شده علیه ویروس منحوس در جامعه بالاتر باشد قطعا میزان ورودی بیماران بدحال نیز کاهش داشته و مدیریت بحران برای کادر درمان بسیار ساده‌تر خواهد شد که اصلی‌دستاورد این روند کاهش چشمگیر موارد فوتی است.


۷۰ درصد مردم چهارمحال و بختیاری واکسن کرونا تزریق کردند

وزیر کشور در خرم‌آباد: بسیاری از محدودیت‌های کنونی کرونایی برداشته می‌شود/ کار برای مردم آسان‌تر می‌شود

غربالگری بیش از ۳۰۶۰۰۰ زائر در مرزهای زمینی و هوایی/ شناسایی و قرنطینه ۳۳۷ کرونامثبت

ابتلا و بستری‌های کرونایی در آذربایجان‌غربی کاهش یافت

استان آذربایجان غربی/۱۶۹۳ نفر دچار مشکلات حاد تنفسی شدند

جواد آقازاده ، با اشاره به اینکه در شبانه‌روز گذشته یک هزار و ۶۹۳ نفر به خاطر مشکلات سندروم حاد تنفسی در بیمارستان‌های استان بستری شدند اظهار داشت: همچنین ۵۶ نفر نیز وصل به دستگاه تنفس مصنوعی شدند.

وی تصریح کرد: در شبانه روز گذشته ۸۱۰ نفر بستری مشکوک و ۳۰۶ نفر بستری آی سی یو در بیمارستان های سطح آذربایجان‌غربی ثبت شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی آذربایجان‌غربی از ابتلای یک هزار و ۱۷۹ تفر دیگر به کرونا در استان خبر داد و گفت: تاکنون ۲۸۱ هزار و ۱۴۳ نفر به بیماری کرونا گرفتار شده‌اند.

وی در ادامه نیز از فوت ۲۱ نفر دیگر در شبانه روز گذشته خبر داد و افزود: تاکنون ۶ هزار و ۴۱۲ نفر قربانی کرونا شده‌اند.

آقازاده در ادامه نیز از واکسیناسیون ۴۵ هزار و ۷۲۷ نفر خبر داد و اظهار داشت: در این رابطه نیز تاکنون دو میلیون و ۱۵۷ هزار و ۴۱۶ نفر تاکنون واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند.

استان اصفهان/ ۱۱۷۳ مورد ابتلای جدید

آرش نجیمی در جمع خبرنگاران، با اشاره به آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، اظهار داشت: در این بازه زمانی تعداد کل موارد نمونه‌گیری شده ویروس کرونا در استان ۳۷۹۴ نفر بودند که ۱۱۷۳ بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان اصفهان به جز شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل شناسایی شدند.

وی افزود: از این تعداد بیمار جدید مبتلا به کرونای شناسایی شده ۳۶۳  نفر در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بستری شدند همچنین طی این مدت ۲۹۰ بیمار بهبود یافته از مراکز درمانی ترخیص شدند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر ۱۹۹۵ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اصفهان به جز کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: از این تعداد ۳۴۵ بیمار در بخش مراقبت‌های ویژه نگهداری می‌شوند.

وی آمار مرگ و میر بیماران مشکوک به کرونا طی ۲۴ ساعت اخیر در استان اصفهان را ۲۸ نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد ۱۹ نفر فوت شده کرونا مثبت قطعی بوده است.

استان البرز/ ۱۵ فوتی کرونا در ۲۴ ساعت گذشته

مهرداد بابایی ،  در مورد آخرین وضعیت شیوع کرونا در استان البرز اظهار داشت: در ۲۴ ساعت گذشته   ۱۴۶ بیمار با علائم کووید ۱۹ در مراکز درمانی استان بستری شدند.

وی افزود: مجموع کل موارد بستری شامل قطعی، محتمل و مشکوک از ابتدای شیوع کرونا تا امروز در استان البرز ۷۲ هزار و ۶۶۹  نفر بوده  است.

سخنگوی ستاد کرونای استان البرز با بیان اینکه در حال حاضر  تعداد ۷۷۱ نفر شامل موارد قطعی، محتمل و مشکوک در مراکز درمانی بستری هستند، بیان کرد: از این تعداد ، ابتلای ۴۰۵ نفر به بیماری کووید ۱۹، تا این تاریخ قطعی شده است. 

بابایی با بیان اینکه شیوه نامه‌های بهداشتی باید با جدیدت پیگیری شود، تصریح کرد: متاسفانه در ۲۴ ساعت گذشته ۱۵ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست داده اند و مجموع جان باختگان این بیماری در استان به  ۶۰۸۵ نفر رسیده است.

وی با اشاره به اینکه تزریق واکسن کرونا بر اساس شیوه نامه‌های بهداشتی ابلاغی وزارت بهداشت در حال انجام است، تصریح کرد: مشکلی در تامین واکسن برای شهروندان استان البرز وجود ندارد.

استان ایلام/ شناسایی ۲۷۱ مورد ابتلای جدید

محمد کریمیان، با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به کرونا در استان ایلام، اظهار کرد: تاکنون تعداد ۴۵ هزار و ۳۴ نفر بیمار مبتلا به کرونا در کل استان بستری شده‌اند.

وی با بیان آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته، افزود: در این بازه زمانی ۲۷۱ مورد مثبت جدید بیماری کرونا در استان شناسایی شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با تاکید بر اینکه در حال حاضر ۳۰۸ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان ایلام بستری هستند، تصریح کرد: در ۲۴ ساعت اخیر ۸۳ بیمار جدید در بیمارستان‌ها بستری شدند و تاکنون کل آمار بهبود یافته‌ها ۴۲ هزار و ۴۵۶ نفر بوده است.

کریمیان گفت: در ۲۴ ساعت گذشته دو مورد فوتی ناشی از بیماری کرونا در استان یک مورد در شهرستان ایلام و یک مورد مربوط به شهرستان دره شهر گزارش شده است و مجموع فوت شدگان ناشی از کرونا تاکنون ۸۳۶ نفر بوده است. ‌

استان بوشهر/ یک‌سوم دانش‌آموزان مشمول واکسن کرونا دریافت کردند

سعید کشمیری با بیان اینکه واکسن کرونا در استان بوشهر به مرز ۹۰۰ هزار دز رسید اظهار داشت: اکنون ۷۳ از جمعیت بالای ۱۸ سال این استان یک نوبت واکسن را دریافت کردند و به نزدیک ۴۳ درصد از این جمعیت دو نوبت واکسن تزریق شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر روند واکسیناسیون در شهرها و روستاها را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: بیش از ۹۰ درصد جمعیت روستایی بالای ۱۸ سال استان واکسن کرونا دریافت کرده‌اند و با روندی که در پیش است تا پایان مهرماه بالای ۹۰ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال واکسینه می‌شوند.

دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر با اشاره به تزریق کرونا به جمعیت دانش‌آموزی استان گفت: واکسن کرونا به یک‌سوم دانش‌آموزان ۱۲ تا ۱۸ سال استان بوشهر تزریق شده است و این روند همچنان ادامه دارد.

کشمیری با اشاره به ایجاد بیش از ۲۵ مرکز تجمیعی واکسن کرونا در استان خاطر نشان کرد: بیش از ۸۵ درصد گروه سنی بالای ۱۸ سال استان واکسن دریافت کرده‌اند.

وی تعداد بستری‌های بخش کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر را ۱۷۱ نفر اعلام کرد و افزود: روز گذشته ۳۶ بیمار جدید در بخش‌های کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر بستری شده‌اند که از این تعداد ۷ مورد به کرونا مثبت، قطعی است.

کشمیری با اشاره به اینکه اکنون ۲۴ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه مراکز درمانی استان بوشهر بستری هستند افزود: از این مجموع موارد بستری در بخش‌های ویژه کرونایی، ۷ نفر در وضعیت حاد این بیماری قرار دارند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به ثبت ۲ مورد فوتی دیگر به سبب ابتلا به کرونا خاطر نشان کرد: از ابتدای شیوع کرونا تاکنون یک‌هزار و ۹۶۴ نفر در استان بوشهر فوت کرده‌اند.

دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر با بیان اینکه این استان در آرامش قرار دارد افزود: رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی در کنار تزریق واکسن کرونا ضروری است و باید همواره تمام دستورالعمل‌ها رعایت شود.

استان خراسان رضوی / توزیع ۴۶۱ هزار تست رپید در مراکز خدمات جامع سلامت منتخب کرونا

 محمد جعفر صادقی، اظهارداشت: در یک هفته گذشته ۱۹ هزار رپید تست در میان مراکز خدمات جامع سلامت منتخب کرونا توزیع شده است اگر تست رپید برای شناسایی افراد مبتلا به کرونا که دارای علایم هستند قبل از روز پنجم پس از علامت دار شدن انجام شود دقت بیشتری دارد ولی پس از آن به شدت کاهش می‌یابد.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه در حال حاضر در کشور سه نوع تست برای تشخیص بیماری کرونا وجود دارد که از آن جمله تست مولکولی یا پی سی آر PCR، تست سرولوژیک و تست رپید آنتی ژن است، عنوان کرد: تست مولکولیPCR برای تشخیص قطعی بیماری استفاده می‌شود و تست سرولوژیک برای بررسی سطح آنتی بادی و ابتلای قبلی افراد استفاده می‌شود.

صادقی با بیان اینکه تست سرولوژیک مشخص می‌کند آیا فرد قبلا به ویروس کرونا مبتلا شده است یا نه؟ خاطر نشان کرد: تست سرولوژیک برای بررسی وضعیت سطح ابتلای جامعه به عفونت و انجام مطالعه به منظور تعیین الگوی بیماری در کشور و پیشگویی شرایط آینده گسترش بیماری در جامعه استفاده می‌شود.

وی با بیان اینکه تست رپید در مقایسه  با پی سی آر،  ارزش تشخیصی کمتری دارد و برای تشخیص سریع بیماری استفاده می‌شود، عنوان کرد: اگر تست رپید برای شناسایی افراد مبتلا به کرونا که فاقد علامت هستند قبل از روز ۵ تا ۷ پس از تماس با بیمار مبتلا به کرونا  انجام شود دقت بیشتری دارد اما پس از آن به شدت افت می‌کند.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه رپید تست زمانی انجام می‌شود که شیوع بیماری زیاد است و امکانات انجام تست (پی سی آر ) PCR پاسخگو نیست، اظهارداشت: در صورتی که نتیجه رپید تست در افراد دارای علامت کرونا منفی باشد باید دو روز دیگر تکرار شود، اگر باز هم منفی بود، انجام تست (پی سی آر ) PCR ضروری است.

استان فارس/ تعداد جان‌باختگان  دو رقمی شد

آخرین بررسی رنگ‌بندی استان‌ها نشان از تغییر محسوس شهرهای استان فارس از وضعیت پرخطر به سمت کم خطر یا خطر متوسط است. بر این اساس در حال حاضر ۲ شهرستان فیروزآباد و مهر در استان به رنگ آبی درآمدند که نشان از وضعیت کم خطر این شهرستان‌ها دارد. 

همچنین ۱۴ شهرستان استان که شیراز نیز جزئی از اینها است در حالت نارنجی یا خطر متوسط و مابقی در وضعیت زرد هستند که در صورت جدیت مردم در رعایت پروتکل‌های بهداشتی و تزریق واکسن می‌توان امیدوار بود وضعیت کل استان به زودی به رنگ آبی و زرد درآید. 

براساس آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی شیراز از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون یک میلیون و ۳۵۷ هزار و ۴۸۳ تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاه‌های استان تهیه شده است، با بررسی نمونه‌های انجام شده ۴۰۶هزار و ۹۲۲ بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است.

همچنین از ابتدای آغاز طرح شهیدحاج قاسم سلیمانی تاکنون ۱۹۱هزار و ۶۴۳مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد ۴۳ هزار و ۵۲ بیمار مثبت و در مجموع از ابتدا تاکنون، ۴۴۹ هزار و ۹۷۴ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در استان فارس شناسایی شده است.

با اعلام خبر بستری ۲۶۸ بیمار جدید در ۲۴ ساعت گذشته مجموع بیماران بستری مثبت و مشکوک دارای علائم که هم اکنون در بیمارستان‌های استان بستری هستند به دو هزار و ۱۳ نفر رسیده است و از این تعداد، ۲۰۷ بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی در بخش های ICU مراقبت‌های ویژه درمانی دریافت می‌کنند.

همچنین آمار مراجعه به مراکز منتخب تشخیص و درمان سرپایی کرونا (۱۶ ساعته) در ۲۴ ساعت گذشته به هزار و ۵۲۳ مورد رسیده است.

با جان باختن ۱۵ هم استانی دیگر در اثر کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته، مجموع جانباختگان ناشی از کووید ۱۹ از ابتدای شیوع بیماری تا کنون به ۶ هزار و ۷۰۱ هم استانی رسید.

استان قزوین/ کاهش تعداد متوفیان کرونایی

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان قزوین از افزایش ۵۰ درصدی آمار مبتلایان کرونایی روزانه در استان خبر داد و اظهار داشت: در ۲۴ ساعت اخیر ۳۱۳ مبتلای کرونایی جدید در آزمایشگاه‌های منتخب کووید۱۹ استان قزوین شناسایی شد که این آمار در مقایسه با روز گذشته ۱۰۴ نفر افزایش یافته است.

پیمان نامدار اضافه کرد: با این حال آمار بستری‌های روزانه کرونایی ۲۵ درصد کمتر شد و در طی همین مدت ۷۳ بیمار جدید در بیمارستان‌های استان قزوین بستری شدند که این آمار در قیاس با روز پیش ۲۵ نفر کاهش پیدا کرده است.

وی با اشاره به کاهش ۲.۵ درصدی آمار بیماران بدحال کرونایی اضافه کرد: در حال حاضر ۳۹ بیمار کرونایی با حال وخیم در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های ما زیر دستگاه ونتیلاتور بستری شدند که این آمار نسبت به روز قبل فقط یک نفر کمتر شده است.

دبیر ستاد مقابله با بیماری کرونای استان قزوین از کاهش ۳۰۰ درصدی آمار مرگ‌ومیر روزانه هم خبر داد و گفت: در طول شبانه‌روز گذشته ۲ بیمار کرونایی بدحال را به خاطر علائم شدید تنفسی و ضعف جسمانی از دست دادیم که این آمار در مقایسه با روز قبل ۴ نفر کمتر شده است.

نامدار ادامه داد: همچنین آمار بهبودیافتگان روزانه کرونایی هم ۵۵ درصد کاهش یافت و به ۵۰ نفر رسید که در قیاس با روز گذشته ۶۱ نفر کاهش یافته است.

وی یادآور شد: در نهایت مجموع آمار بستری‌های کرونایی فعلی ما هم ۴.۴ درصد افزایش یافته و به ۴۵۷ نفر رسید که نسبت به روز قبل ۱۹ نفر بیشتر شده است.

کاشان / ۴۸ بیمار حاد تنفسی بستری شدند

خوشبختانه کاشان از وضعیت قرمز کرونایی خارج شده است و هم اکنون در وضعیت نارنجی قرار دارد و روند واکسیناسیون نیز در این منطقه با سرعت قابل قبولی در حال انجام بوده و برای متولدین ۱۳۸۸ و ماقبل امکان واکسیناسیون و ثبت نام در سامانه وزارت بهداشت فراهم شده است.

مهدی دلاوری، با بیان اینکه طی ۲۴ ساعت گذشته ۴۸ بیمار جدید حاد تنفسی در شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل بستری شدند، اظهار داشت: از این تعداد ۳۵ بیمار در بیمارستان شهید بهشتی کاشان، چهار نفر نیز در بیمارستان سیدالشهداء و ۹ نفر در بیمارستان ثامن شهرستان آران و بیدگل بستری شدند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان  با بیان اینکه بیماران بستری شده در کاشان حداقل ۲۴ و حداکثر ۹۷ سال سن دارند، افزود: در شهرستان آران و بیدگل نیز حداقل سن بیماران بستری شده در بیمارستان ۲۱ سال و حداکثر ۶۳ سال است که نشان می‌دهد که ویروس کرونا در این مقطع زمانی محدود به سن و سال نیست.

دلاوری با بیان اینکه تاکنون ۳۹۴ بیمار حاد تنفسی در سه مرکز درمانی شهید بهشتی کاشان، ثامن و سیدالشهداء آران و بیدگل بستری هستند، ابراز داشت: از این تعداد ۳۱۳ بیمار در شهرستان کاشان و ۸۱ بیمار نیز در شهرستان آران و بیدگل و ۱۱۲ نفر نیز در بخش بستری موقت بستری هستند.

وی از بستری ۵۱ بیمار حاد تنفسی در بخش مراقبت‌های ویژه در دو مرکز درمانی شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: طی ۲۴ ساعت گذشته متأسفانه دو بیمار آقا ۳۴ و ۹۷ در شهرستان کاشان به دلیل ابتلا به ویروس کرونا از دست داده است.

دلاوری با بیان اینکه تعداد موارد مثبت جدید کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته در دو شهرستان کاشان و آران و بیدگل به ۱۵۹ مورد می‌رسد، تصریح کرد: تعداد مراجعان به کلینیک‌های حاد تنفسی دانشگاه علوم پزشکی کاشان طی ۲۴ ساعت گذشته ۳۹۲ نفر و بستری بیماران در بخش موقت تاکنون به پنج هزار و ۹۴۶ بیمار می‌رسد.

استان کردستان/ ثبت دو فوتی کرونایی

آخرین وضعیت کرونا در کردستان حاکی از شناسایی ۳۳۵ مورد جدید مبتلا به کرونا ویروس و مرگ ۲ بیمار دیگر در ۲۴ ساعت گذشته تاکنون در استان دارد.

در حال حاضر ۹۳۸ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان کردستان بستری بوده که حال ۹۴ نفر از آنان در بخش مراقبت‌های ویژه (آی سی یو) وخیم گزارش شده است.

شمار بستری‌شدگان به تفکیک شهرستان‌های استان کردستان در سنندج: ۵۵۱ نفر، سقز۷۱ نفر، مریوان: ۱۴۱ نفر، قروه: ۳۵ نفر، بیجار: ۱۸ نفر، کامیاران: ۴۴ نفر، دیواندره: ۸ نفر، بانه: ۵۲ نفر، دهگلان: ۱۵ نفر و سروآباد: ۳ نفر است.

آمار فوت‌شدگان بر اثر بیماری کرونا در کردستان از ابتدا تاکنون به ۱۶۶۸ نفر رسیده که از این تعداد ۷۰۶ نفر در سنندج،  ۲۷۷ نفر در سقز، ۱۳۹ نفر در قروه، ۹۱ نفر در کامیاران، ۱۱۸ نفر در بانه، ۸۷ نفر در دیواندره، ۷۱ نفر در بیجار، ۱۵۵ نفر در مریوان، ۲۱ نفر در دهگلان و ۳ نفر در سروآباد جان ‌باخته‌اند.

استان کرمان/ ۱۰۴ نفر بیمار جدید در مراکز درمانی بستری شدند

مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علوم‌پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا اظهار داشت: در حال حاضر تعداد کل موارد بستری مثبت قطعی کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان ۴۲۷ مورد است.

وی با بیان اینکه از این تعداد ۲۵۵ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان بستری هستند افزود: ۲۸ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، ۳۴ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، ۱۸ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و ۹۲ مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری ۱۰۴ بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید ۱۹، تاکنون به ۳۹ هزار و ۹۰۸ مورد رسیده است.

وی به فوت ۷ بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به ۴ هزار و ۷۴۵ نفر رسیده است.

شفیعی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان یک میلیون و ۴۸۵ هزار و ۸۲۰ مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را ۶۴۰ هزار و ۱۶۸ مورد است.

حسین صافی‌زاده معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه واکسناسیون دانش آموزان از حدود دو هفته گذشته در استان آغاز شده اظهار داشت: انتظار می‌رود دانش آموزان متولد ۸۸ و قبل از آن با مراجعه به مراکز تجمیعی و پایگاه‌ها واکسیناسیون زودتر واکسن را دریافت کنند.

وی با بیان اینکه تنها واکسن مورد تأیید برای این سن سینوفارم است که خوشبختانه تا کنون عوارض خاصی هم از آن گزارش نشده گفت: والدین با اطمینان خاطر هرچه زودتر برای واکسیناسیون فرزندان خود اقدام کنند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه فاصله تزریق دو دوز واکسن یک ماه است ادامه داد: دانش آموزان باید پیش از زمان پیش بینی شده برای بازگشایی مدارس علیه بیماری ایمن شده باشند.

استان کرمانشاه/ در دوران همه‌گیری با کمبود تجهیزات مواجه نشدیم

شیرزادیان مدیر تجهیزات و ملزومات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه اظهار داشت: یکی از عواملی که در کنار منابع انسانی و دارو کمک شایان توجهی به درمان بیماران کروایی ایفا کرد تجهیزات و ملزومات پزشکی بود.

وی عنوان کرد: در استان کرمانشاه تلاش‌های خوبی برای تأمین مهمترین تجهیزات و ملزومات پزشکی مورد نیاز بیماران کرونایی انجام شد و کمترین وابستگی و مشکل را در زمینه مدیریت کرونا از نظر مازومات پزشکی داشتیم.

شیرزادیان گفت: از ابتدای همه‌گیری کرونا تاکنون هفت دستگاه سی‌تی‌اسکن که کمک قابل توجهی به تشخیص این بیماری کرده به جمع دستگاه‌های استان افزوده شده و تعداد سی‌تی‌های استان به ۲۰ دستگاه افزایش یافته است.

وی افزود: حدود ۱۰۰ تخت آی‌سی‌یو اضافه شده که در شرایط معمول راه‌اندازی هر کدام از این تخت‌ها از نظر منابع انسانی و مالی بسیار زمانبر است و همچنین ۱۲۰ تخت بستری به ظرفیت تخت‌های استان افزوده شده است.

شیرزادیان از افزایش ۲۵ دستگاه اکسیژن‌ساز مرکزی بیمارستانی و دو مخزن اکسیژن با ظرفیت ۲۵ و ۲۰ هزار لیتر در دوران شیوع کرونا خبرداد و گفت: استان کرمانشاه در این زمینه نسبت به سایر استان‌ها با کمترین مشکل مواجه شود.

در همین حال قباد محمدی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه از خرید یک دستگاه MRI پیشرفته برای بیمارستان آیت‌الله طالقانی کرمانشاه با ارزش حدود ۱۰۰ میلیارد ریال خبرداد و اظهار داشت: با پیگیری‌های چند ساله تیم مدیریتی دانشگاه و حمایت مطلوب عبدالرضا مصری نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی، یک دستگاه ام آر آی ۱/۵ تسلا محصول کمپانی فیلیپس در سال ۲۰۲۱ وارد استان شد، تا ظرف کمتر از یک سال تعداد دستگاه‌های MRI دانشگاه به دو برابر ارتقا پیدا کند.

وی عنوان کرد: با توجه به نیاز مبرم مرکز آموزشی درمانی آیت الله طالقانی به عنوان مرکز ترومای غرب کشور این دستگاه، کمک شایان توجهی به تشخیص ضایعات ترومایی مراجعه کنندگان به بیمارستان مذکور خواهد داشت و از طرفی ضریب اطمینان خاطر بیمارستان‌های دانشگاهی، پزشکان و بیماران را برای درمان موثرتر بالا خواهد برد.

محمدی افزود: همچنین تلاش‌های تیم مدیریتی دانشگاه با همراهی خوب نماینده مردم شریف اسلام آباد غرب در مجلس شورای اسلامی برای دریافت دستگاه MRI بیمارستان امام خمینی(ره) این شهرستان به مراحل نهایی رسیده و به زودی شاهد تحویل این دستگاه به بیمارستان مذکور خواهیم بود.

وی بیان کرد: دریافت تجهیزات پزشکی، به خصوص تجهیزات سنگین ظرف چند سال اخیر، بی‌نظیر بوده و تقریبا تمامی مراکز دانشگاه از موهبت این امکانات مهم و حیاتی برخوردار شده‌اند.

استان گیلان/ تعداد کل بستری‌شدگان کرونایی در گیلان به ۳۷۳ نفر کاهش یافت

طبق آخرین اعلام رنگ‌بندی کرونایی در استان گیلان هم‌اکنون ۸ شهرستان استان در وضعیت زرد، ۸ شهرستان در وضعیت نارنجی و یک شهرستان در وضعیت آبی کرونایی قرار دارد.

شهرستان‌های لاهیجان، سیاهکل، بندرانزلی، فومن، شفت، ماسال، رضوانشهر و صومعه‌سرا ۸ شهرستان در وضعیت زرد کرونایی گیلان هستند و شهرستان املش نیز تنها شهرستان در رنگ‌بندی آبی کرونایی استان گیلان است.

شهرستان املش برخلاف ۱۶ شهرستان دیگر استان تاکنون وضعیت قرمز را تجربه نکرده است و تنها شهرستان گیلان بود که در اوج پیک پنجم نیز رنگ‌بندی زرد را حفظ کرد که این حاکی از همکاری خوب مردم این خطه در رعایت پروتکل‌های بهداشتی است.

به گفته سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی گیلان ۳۷۳ بیمار کرونایی هم‌اکنون در بیمارستان‌های استان گیلان بستری هستند که ۷۷ نفر از این تعداد ۲۴ ساعت گذشته به آمار بستری‌شدگان کرونایی در بیمارستان‌های استان افزوده شده‌اند.

همچنین ۶۷ بیمار کرونایی در گیلان به دلیل وخامت حالشان در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌های استان بستری هستند و در ۲۴ ساعت گذشته تنها ۹ بیمار جدید به این بخش منتقل شدند؛ ۶۵ بیمار کرونایی در استان بدحال هستند.

واکسیناسیون کرونا با سرعت نسبتاً خوبی در گیلان در حال انجام است و واکسن برکت که از آخرین تاریخ اختصاص آن به گیلان تقریباً یک ماه می‌گذرد روز گذشته آن هم به تعداد محدود وارد استان شد و تنها برای دوز دوم است.

استان یزد/ ۶۵ بیمار جدید در مراکز درمانی پذیرش شدند

ابراهیم سلمانی با اشاره به اینکه بستری‌های مشکوک به کرونا در استان یزد، امروز به ۳۷۶ نفر رسید، اظهار داشت: در حال حاضر از این تعداد، ۸۰ نفر به دلیل وخامت حالشان در بخش مراقبت‌های ویژه حضور داشته و خدمات دریافت می‌کنند.

وی با بیان اینکه در شبانه روز گذشته، ۶۵ بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستان‌های استان پذیرش شدند تاکید کرد: نباید به کاهش آمار استان یزد دلخوش کرد و لازم است تا پایان بر رعایت  شیوه نامه‌های بهداشتی و عدم برگزاری دورهمی‌های خانوادگی توجه کرد.

وی با اشاره به اعلام رنگ بندی جدید گفت: شهرستان اشکذر در وضعیت آبی، شهرستان‌های تفت، مهریز و بهاباد در وضعیت زرد و سایر شهرستان‌ها در وضعیت نارنجی کرونایی قرار دارند.

برچسب‌ها:

نظر شما