شناسهٔ خبر: 49965171 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: پارسینه | لینک خبر

خوراکی‌هایی که سالمندان مبتلا به کرونا باید مصرف کنند

خبرگزاری ایسنا

در دوره نقاهت بیماری کووید ۱۹ سالمندان بیش از سایر سنین مستعد سوء‌تغذیه هستند که باید از نظر تامین کالری، پروتئین و ریزمغذی‌های لازم چه در منزل و چه در نقاهتگاه‌ها، تحت مراقبت جدی قرار گیرند.

صاحب‌خبر -

نسرین علیزاده اظهار کرد: در صورت امکان غذاها را از نظر پروتئین با اضافه کردن و مصرف گوشت چرخکرده، پودر شیرخشک، پنیر، ماست چکیده، مغزها، تخم مرغ و ژلاتین غنی کنید مثلا می‌توانید پودر شیرخشک یا پودر «انشور-۱» را به شیر معمولی اضافه کنید.

وی با اشاره به مصرف میان‌وعده‌های مقوی برای سالمندان افزود: غذاهایی مانند سوپ غلیظ، پوره سیب‌زمینی با پنیر و یا گوشت مرغ، ساندویج تخم مرغ، پودر مخلوط مغزها و فالوده انواع میوه بسیار مقوی است همچنین می‌توان از سمنو در میان‌وعده‌ها نیز استفاده کرد.

علیزاده ادامه داد: استفاده از مخلوط حبوبات و غلات در غذاها، مانند عدس‌پلو، لوبیاپلو و باقلاپلو و یا تهیه انواع کیک‌های کم‌شیرین خانگی با اضافه کردن مغز گردو و مغز بادام، میان‌وعده مناسبی برای این دوران هستند.

وی درخصوص غنی کردن وعده‌های غذایی از کربوهیدرات و کالری گفت: غذاها را از نظر کربوهیدرات با استفاده از پوره سیب‌زمینی و جوانه گندم، ماش یا جو و از نظر کالری نیز با اضافه کردن خامه، روغن زیتون و روغن بذر کتان غنی کنید.

علیزاده خاطرنشان کرد: از مواد غذایی تازه و سالم استفاده کرده و از غذاهای مانده و یا فریزشده و مصرف شیر و لبنیات غیر پاستوریزه اجتناب کنید.

وی افزود: استفاده از انواع سبزی‌ها مانند هویج، سبزی‌های برگ سبز، کدو، کرفس، شلغم و .. در مصرف روزانه بسیار مفید است و می‌توان پوره آنها را به غذا اضافه کرد.

علیزاده یکی از علل کم‌اشتهایی در این گروه سنی را کم‌آبی خواند و توصیه کرد: استفاده از مایعات مختلف در بین وعده‌های غذایی، به بدن آب کافی برسانید. همچنین روزانه حداقل ۸ لیوان، آب آشامیدنی، چای کمرنگ، شیر یا آبمیوه‌های طبیعی در فاصله وعده‌های غذایی استفاده کنید.

وی یادآور شد: در صورتی که سالمند مبتلا به دیابت نباشد می‌توان از شیره انگور و یا انواع شربت‌های تهیه‌شده با عرقیات و نبات به صورت کم‌شیرین استفاده کرد.

 

نظر شما