به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، غلامحسین محسنی اژهای در نشست کمیته فرا دستگاهی رسیدگی به مطالبات غیر جاری بانکها با اشاره به مهلت دو هفتهای برای ارائه راهکارهای تقویت و افزایش اختیارات و کارآمدی این کمیته گفت: این کمیته از سال ۹۳ تشکیل شده و تاکنون ۱۶۳ جلسه برگزار و به ۱۲ پرونده رسیدگی کرده که نشان میدهد در اهداف موفق نبوده و بسیاری موضوعات بررسی نشده است.
وی افزود: حمایت از تولید یکی از وظایف اصلی بانکها است و باید بر نحوه هزینه کرد تسهیلات نظارت جدی و عملی داشته باشند. مدیران بانکی باید مسئولیت را در مقابله با تحریم ها و کمک به فعالان اقتصادی و تولید داخلی ایفا کنند. مبارزه همه جانبه با فساد از وظایف اصلی قوه قضائیه است که بانک ها هم باید در این زمینه نقش مهمی داشته باشند. در وصول مطالبات باید مراقب بود هیچ شرکت تولید کننده ای تعطیل یا نیمهتعطیل نشود و اگر آسیبی در نحوه پرداخت تسهیلات و هزینهکرد آن و وصول مطالبات از ابر بدهکاران وجود دارد ، باید راه حل آن با کمک مجلس و بانک مرکزی تبدیل به قانون و دستورالعمل شود.
این مقام مسئول ادامه داد: کمیته فرا دستگاهی رسیدگی به مطالبات بانکها در وصول معوقات بانکی باید حقوق همه طرفین را متناسب با حقی که دارند رعایت کند. حتی حقوق مشتری را اما کسی نباید به نام تولید سوء استفاده کند. اگر کسی که به نام تولید تسهیلات میگیرد اما آن را صرف سرمایهگذاری در حوزه ارز، سکه، زمین و مسکن میکند در هزینهکرد تسهیلات تخلف کرده و هم در بازار اخلال ایجاد کرده که ضرر آن بیشتر از تأخیر در تسویه حساب با بانک است.
محسنی اژهای گفت: بانکها باید علاوه بر اعتبارسنجی و اخذ وثایق لازم بر روند هزینه کرد تسهیلات هم نظارت و مطالبات را بهموقع وصول کنند تا مشتری سوء استفاده نکند. همه باید ملتزم به قانون باشند. اگر قانونی اشکال دارد باید اصلاح شود اما زیرپاگذاشتن آن از هیچکس به ویژه مدیران عالی دستگاهها قابل پذیرش نیست. گاهی برخی بانکها هم قانون را دور میزنند!
وی افزود: اگر مدیران شعب بانکی از سوی برخی افراد متنفذ برای پرداخت تسهیلات به افراد سفارش شده تحت فشار هستند، باید از آنها در برابر این اعمال نفوذها حمایت شود تا مجبور به انجام اقدام خلاف قانون نشوند. اگر کسی مرتکب لغزش یا سواستفاده شد باید با وی برخورد صحیح و بازدارنده شود.
تلگرام اصلی بورس پرس : t.me/boursepressir
انتهای پیام